Със сигурност ще има поскъпване на стоките от ЕС във Великобритания

При всички случаи британските потребители ще усетят поскъпване на вносните стоки
17 фев 2020 22:53, Ния Христова
8
Със сигурност ще има поскъпване на стоките от ЕС във Великобритания
Снимка: Pixabay

Британските потребители ще усетят поскъпване на вносните стоки от Европейския съюз във Великобритания след Brexit. Това е неизбежно, независимо дали премиерът Борс Джонсън ще подпише споразумение за свободна търговия с икономическата общност или не. Това пишат от Bloomberg TV Bulgaria, позовавайки се на голяма бизнес асоциация.

След 1-ви януари 2021 г. ще се изискват митнически декларации за всички внесени продукти от ЕС, които струват между 16 паунда и 56 паунда продуктова линия. Ще са необходими и документи, свързани с произхода на продуктите. Новите правила са свързани с излизането на Великобритания от единния пазар и митническия съюз на блока.

"Тези неща ще се случат, независимо от това колко добра сделка ще сключи Джонсън", коментира Уилям Бейн, политически съветник в Британския ритейл консорциум, който представлява 5 хил. бизнеса.

"Всяко увеличение в индустрия с нисък марж ще бъде усетено от крайните потребители", каза още той.

Бъдещите по-високи разходи за компаниите, които участват в търговия с ЕС, са в резулта на Джонсън и неговия подход към търговските преговори с Брюксел. Съюза е най-големият търговски партньор на Великобритания, както и източник на половината от британския внос. Джонсън се стреми да установи по-дистанцирани икономически отношения с ЕС. По този начин Великобритания няма да трябва да отговаря на европейските правила, както и да има възможност свободно да сключва търговски споразумения с други страни.

Ако Великобритания и ЕС не бъдат по-прагматични по отношение на други митнически процеси разходите и закъсненията за бизнеса ще станат по-големи, допълват от Британския ритейл консорциум. Здравните сертификати за износ (EHC) ще са най-натоварени. Те са необходими за пренасянето на продукти с животински произход в ЕС. Един такъв сертификат стрева 100 паунда и трябва да бъде издаден от ветеринар или квалифициран специалист. Тези продукти включват риба, месо, сирене и йогурт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така, така, българския лайнюристанкко ще си отхапе *** от яд! :)))))))))))Лаййнюристанците да си стоят в държавата Лайнююрияя и да не мърдат!:))))) Не стават дори и за "крайдунавски" пиккоч!
6
2
 
11
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Горките те! Нали си нямат ферми за плодове и зеленчуци, в които ходят на работа и български студенти, и никакви *** по пасищата, риба в океана, внос от неевропейски държави, направо ще изгладнеят.
5
2
 
10
 
! Отговори
До 3 преди 4 години
Пожелавам им от все сърце да си купуват храни от САЩ. Пластмасови домати са ми любимите. ГМО царевица и телешко с набухватели също е вкусно. Ох как им го точат отвъд океана малиии.
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 3То тези кораби се движат с въздух, нали?Я се успокой малко шийтър! Само гърч за тези свинье. Светът отдавна вече не е тяхен и на братята им отвъд океана.
3
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще си купят от САЩ, Австралия или Канада а ЕС ще гледа и чеша дирник. :)))))))))))))МОЖЕ и от Бразилия, имат пари и света е техен. Да му мислят шитърнистанците. :)))))
2
0
 
4
 
! Отговори
Имаммногокинти преди 4 години
Супер.
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От глад нема да умрът.