Маските в Белгия се оказаха незаконни

Юристи припомниха за закон в страната
27 фев 2020 22:20, Ния Христова
3
Маските в Белгия се оказаха незаконни
Снимка: БГНЕС

Носенето на части от облекло, които закриват части от лицето, на обществени места е незаконно в Белгия. Юристи в страната припомнят закона, покрай непрестанните дискусии за мерките за предпазване от грип, разказва "Монитор".

Адвокати уточняват, че при установено нарушение на закона се предвижда глоба до 137 евро и/или лишаване от свобода от 1 до 7 дни. През 2011 г. беше приет този закон, като целта му беше да защити жените от носенето на бурки.

Юристите поясняват, че духът на закона не е нарушен, когато се налага носенето на маски, за да се предотврати разпространението на зараза, както и когато това се изисква от работодателя или е свързано с проява като карнавал. Законът предвижда издаването на разрешение от полицията за дадения случай, за да се направи изключение.

Необходимо е кралят да издаде указ, за да може законно да се носят предпазни мерки на публични места.

Юристите уточняват, че законът е създаден, за да не позволява на обществени места да се движат хора, чиято самоличност не може да се установи, както и за да подкрепи жените (в мюсюлманската общност). Белгия е втората държава след Франция, която въведе подобно законодателство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не пишете глупости. В Белгия и съседните й държави не носят маски. Не се стресира населението за отклоняване на вниманието.
2
2
 
2
 
! Отговори
пухахаха преди 4 години
Проверих над 50 сайта в България в нито един сайт няма маски в наличност. Явно са ги продали на Германия на висока цена.
1
0
 
13
 
! Отговори
Възможно решение преди 4 години
Тогава защо не започнат да произвеждат прозрачни маски? Сигурно това е възможно.