Над половината от жените в ЕС са били жертва на сексуален тормоз

33% са били подложени на физически и сексуален тормоз
5 мар 2020 21:30, Елка Василева
174
Над половината от жените в ЕС са били жертва на сексуален тормоз
Снимка: архив, БГНЕС

33% от жените в ЕС са били подложени на физическо и/или сексуално насилие, а 55% са били жертва на сексуален тормоз. Тези данни съобщи Европейската комисия при представянето на стратегия за равенството между мъжете и жените в Европа, предаде БНТ.

Брюксел отправя призив към държавите-членки за предприемане на правни мерки за криминализиране на насилието срещу жени.

Комисията възнамерява по-специално да разшири областите на наказателното право, в които е възможно хармонизиране в цяла Европа, така че да се включат специфични форми на насилие срещу жени, включително сексуалният тормоз, малтретирането и гениталното осакатяване на жени.

Наред с това Комисията ще внесе предложение за законодателен акт за цифровите услуги, за да изясни какви мерки се очакват от платформите, за да се противодейства на незаконните дейности онлайн, включително онлайн насилието срещу жени.

Жените в ЕС печелят средно 16% по-малко от мъжете и все още срещат трудности при намирането на работа и запазването на работното си място. С цел да се премахне неравното заплащане Комисията започва днес обществена консултация относно прозрачността при заплащането, като до края на 2020 г. ще предложи задължителни мерки.

За да се даде възможност на жените да преуспяват на пазара на труда, Комисията също така ще удвои усилията си за осигуряване на прилагането на стандартите на ЕС относно равновесието между професионалния и личния живот, така че да се даде възможност за реален избор на жените и мъжете да се развиват по един и същ начин както лично, така и професионално.

Жените продължават да са по-слабо представени на ръководни позиции, включително в най-големите дружества в ЕС, където едва 8% от главните изпълнителни директори са жени.

За да се даде възможност жените да играят водеща роля в бизнеса, Комисията ще настоява за приемането на предложението от 2012 г. за баланс между половете в управителните съвети. Тя ще насърчава също така участието на жените в политиката, включително при изборите за Европейски парламент през 2024 г., в това число и чрез финансиране и споделяне на най-добри практики. За да даде пример, Комисията ще положи усилия да постигне до края на 2024 г. баланс от 50% между половете на всички равнища на нейното управление.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 117: Да повтаряш опростенческа пропоганда от Ютюб не е признак на интелектуално или морално превъзходство, а на това че не можеш да мислиш самостоятелно.
97
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Считаше се, че човечеството съществува от 200 000 години, но после, изследвайки хромозомите, науката стигна до извода, че човечеството съществува от около 340 000 години.Кога възниква патриархатът? През неолита, преди около 7 000 години.7 000 години мъжът доминира. Но преди малко повече от век пак икономиката наложи жените активно да се включат в нея. И това сложи началото на края на мъжката доминация.Истината боли, мачовци. Но се налага да я приемете.Сега да поспим, приятни сънища.
96
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами само 56%.. 103% поне са...д...а и ненормалниците д...а!
95
7
 
3
 
! Отговори
Не съм марксист преди 4 години
Но не отричам, че в основата на всички видове порядки е икономиката и особеностите на нейното актуално развитие.Това развитие в определен исторически период позволява на жената да си остане у дома, за да се грижи за децата и домакинството. Дотогава рамо до рамо с мъжа воюва и се грижи за осигуряване на прехраната чрез ловуване и събирателство на ядливи растения. Затова физически е силна колкото мъжа, но е поставяна над него само защото той не може да ражда.
94
5
 
4
 
! Отговори
Жени миньори нямало! преди 4 години
Четете, бе! Всеки историк или друг, ровил 8се в древни документи, ще ви каже, че жени работят в рудниците наравно с мъжете чак допреди около 100 години.Ако не знаете как да търсите подобни сведения, поне прочетете романа "Жерминал", написал го е Емил Зола. И през 19-и век, във Франция, в рудниците работят и жени.От хиляди години мъжът бил имал не знам какви приоритети? Има ги само в рамките на патриархата. Поинтересувай се колко време трае този период. А откога съществува човечеството?
93
5
 
8
 
! Отговори
Эврапэйскый Союз преди 4 години
само да кажа 300 новозаразени в Германия, 800 в Италия, 150 във Франция, скоро ЕС ще разбере Кон Боб Яде ли. Освен това има Слухове, че в Китай е започната 2-ра вълна на заразяване, след като отслабиха карантината, защото впезапно Китай спря всички вътрешни полети между 4-те им най-големи града - Пекин, Шанхай, Гуанджо и Шенджен.
92
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аман вече! Все ги редувам: става за секс, но проста с не толкова проста, но не става за секс .. и цял живот така!Питам има ли жени дето са добри и с желание в леглото и не са с празни глави!? Защото аз не мога и немогат да намеря такава мнооого години!
91
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако искам секс от жена си това сексуален тормоз ли е?А тя като ме държи на сухо не е ли сексуален тормоз?Еми затова се развеждат хората! Защото жените не стават
90
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе важното е, че Левски отстрани Лудогорец и ги прати на вЪрба.
89
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крушевската дъска нинова също я малтретират ама само по изборите
88
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бокова и Дърева обаче никой не ги пипа пък и смеели се пак никой няма толкова нисъки стандарти
87
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малтретирам ректумно хибридни *** журналисти
86
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупости
85
4
 
10
 
! Отговори
cringe girl преди 4 години
Като 20 годишна, да си кажа. Не съм имала никакви проблеми с бели мъже. Била съм само с българи и немци, винаги в нещо като връзка, т.е. за по 6 месеца и повече, докато ми омръзнат. Неприятни ситуации съм имала само с разни цветнокожи, дето са ме срещали на улицата или във влак и без дори да съм ги поглеждала са ме закачали. Бял мъж това няма да го направи. А жените, дето се хващат с разни зли ***, са си виновни сами... трябва да подбираш малко, тази глава не е за украса само.
84
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 79Преди години такъв искаше да ми отнеме правата и завърши на улицата,след това се опита да отнеме правата и на друга жена и окончателно завърши на улицата без дом, щото той и дом не може да създаде през целия си живот и бе мързелив.Нищо не можете да командвате,ако жената не ви иска и не струвате.Като отнемете правата на жената,тя ще си намери по-добър съпруг,а може и без съпруг да си има деца.Само си въобразяваш,че можеш да командваш,не командата ,а хармонията между двама е важна
83
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До З А К О НТоя закон може да е валиден в шариата,но не и в европейските държави.Като искаш роб,хвани си един от джунглата да ти робува,жената не ти е длъжна с нищо,нито е по-нисшетоящо същество от мъжа.
82
1
 
10
 
! Отговори
Toto преди 4 години
На миналите оскари, черните ревнаха - "искаме и ние оскари". На сегашните и жените ревнаха- "и ние искаме оскари" , но никой не си направи труда да създаде качествен филм. Какво ще бъде на следващите оскари не знам, някаква абсолютна боза предполагам. Та така е, който си реве си реве, който си бачка си бачка.
81
2
 
7
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
другата половина са още девствени. това малко в кръга на шегата, ама по западна европа сърните и арапинговците по цqл ден се чудят на коя да го сложат и ги задяват с у без повод и са доста нахални. като ги отрежат почват да хранят и обиждат на расизъм, дискриминация, и т.н. от друга страна почти нема бела жена да не е легала с цветнокож. промиват им мозъчетата от малки, книги, телевизия, вестници, ум да ви зайде. и после като им го забият в кафевото оче без да искат реват. да беше помислила с кого си легаш ***. и българки доста такива има. индийци, пакита, некри, албанюги, всяква папляч.
80
8
 
34
 
! Отговори
З А К О Н преди 4 години
Където и да е, жетата е ДЛЪЖНА да е безпрекословен роб на мъжа.
79
1
 
2
 
! Отговори
До 85 преди 4 години
Има, да такае. Те са в миналото, защото общесвтото с патриархална структура, е избила твоето.Матриархията е една от най-старите системи за управление, в Северна Америка и Африка е имало такива системи. Как са се справили с контакт,с белият човек и неговото патриархално общесвто?