ЕС е неподготвен за борба с COVID-19

Смята наш дипломат
2 апр 2020 23:40, Павел Гълъбов
60

3663 гледания   |  Още видео
ЕС отговаря на епидемията от коронавирус с мерки за 2,77 трилиона евро. Как ще се пренаредят силите на влияние в световния ред?
Още по темата

"Вероятно така, както вирусът все още ни е непонятен, така може би изглежда и бъдещето ни. Тази своеобразна война няма начин да не създаде някакъв друг и различен свят", каза за "Денят ON AIR" дипломатът и експерт по международни отношения проф. Здравко Попов.

Според него Китай и САЩ ще си останат като големи играчи в света, но вероятно ще понесат много щети заради пандемията.

Спира социалният живот, има цели отрасли на икономиката, които са в почти 100-процентов фалит, например туризмът. Сигурно ще се преобразува класическата финансова банкова система", смята Попов.

По думите му младото поколение ще утвърди новия свят като новия нормален свят след пандемията.

"Основната жертва ще е Европа, тя се оказа неподготвена за такава битка и подобен тип експанзия на този вирус. Европа не разбра, че светът е толкова глобално обвързан и не е някакъв неприкосновен център", отбеляза проф. Здравко Попов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той добави, че има много важна мрежа от учени, които работят да решат голяма част от проблемите.

"Ситуацията е доста хаотична в Европа, независимо от апелите да се говори с думата "заедно". Тя много се клишира. Поведението на повечето от страните е обратно - всеки гледа да се спасява", заключи проф. Попов.


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
@28
Споко! И в европа ядат хурката на триполовите: 2018та белгийският здравен министър унищожава над 30 милиона маски, заради изтекла годност, от резерва без да ги възстанови. Със сигурност нея година дайверсити проектите са похарчили повече пари от необходимите за нови маски.
45
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Ако авторът беше истински европейски демократ, щеше да вярва на европа, в ценностите, в ек, на урсула, а не на очите си!
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 46-ква мечта бе кьорав ли си ЕС гасне изгоря бе
43
1
 
3
 
! Отговори
Ху* преди 1 месец
Стига писахте умопомрачителни лъжи в коментарите. Франсетата не са 1350 за денонощие! 470 е бройката. Останалите добавени до 1350 са умрелите в старчески домове от началото на пандемията, които досега не са отразявани в статистиката, защото тя касае само хоспитализираните!

Отделно колко умрели в къщи има също може само да се гадае.
42
0
 
0
 
! Отговори
V преди 1 месец
Има много трудности и направо врагове пред криптовалутите. Голямата валотилност е проблем за търговията. Търговците не могат да сварят да сменят цените. Трябва да се направи друго нещо което може от части да централизира системата но ще успокои цените .Китай направо забрани борсите ,не че ще спре използването им .Руската централна банка иска от Путин да ги забрани защото конкурират държавните пари .В латинска америка части от Азия и Африка има голяма потенциал ,но в последната няма интернет .
41
6
 
3
 
! Отговори
СС преди 1 месец
Всички комунисти все си мечтаят ЕС да не просъществува и СССР да възкръсне, смях! :) Тези живеят още в 60-те години на 20 век.
40
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По-измислен професор клоун нямаше ли??
39
1
 
5
 
! Отговори
ШОПА преди 1 месец
Оти он Тиквата ни подготви много арно ...
38
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЕС не е БИЛ подготвен........ми да видим комшиите, блатная и другите извън нея.
37
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДрогАре мечтаете ли?
36
2
 
8
 
! Отговори
L. преди 1 месец
ЕС е неподготвен за каквото и да е.
35
3
 
7
 
! Отговори
Зелен ЕвроЖендрВеган преди 1 месец
важното е, че е подготвен за борба с Глобал Топлото - Глобал Топлото съществува, вейвайте им, за това Април сме в сняг като на Евереск и до кварталният магазин не може да стигнеш!
34
0
 
9
 
! Отговори
Бате Гойко преди 1 месец
"Да си готов означава да отделяш огромни средства, но да не знаеш за какво да ги харчиш. Защото пандемиите са най-различни и не може да се предвиди.
Глупаци могат да искат държавата им да е готов"

Най-малкото, държавата трябва да има някакъв резерв. Дето се вика- за черни дни. Да може да подсигури гражданите си поне за известно време. Че никой не знае каква точно беля ще дойде е ясно, но всеки знае, че рано или късно белята ще дойде.
33
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не съм сигурен дали ЕС ще се разпадне, но блатная е пред тотален финансов колапс.
Какво огромно удоволствие да бъда свидетел на второто им падение да размера на блатата около московията.
32
1
 
11
 
! Отговори
COVID-19 НАЧАЛОТО преди 1 месец
Двама фармацевти си говорят:
- Нашата фирма измисли страхотно лекарство! Страшно ефективно!
- За каква болест?
- Не знам още, сега му измисляме болест.
31
3
 
10
 
! Отговори
Здравеопазване преди 1 месец
Като го привърнаха в търговия какво искат. Подобна пандемия е имало през 1957 година тогава само в САЩ зо починали 70000 души, а в света 3 милиона. Тогава у нас са ги лекували с чист хинин. Виж Укипедия. Пандемията показа, кое здравеопазнане е добро и кое е организирано зле. В Русия все повече се замислят да върнат организацията на старото здравеопазване. Ванга още преди пжвече от 30 г го е казала за Евпопа, че ще обезлюдее и ще стане страшно и да се връщат българите у нас и след това светът ще
30
8
 
5
 
! Отговори
Black Sea преди 1 месец
Бе и по време на чумата Европа е най-сериозно ударена ама пак е напред. Даже след 2 световни войни. Айде стига с тоя измислени професори.
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 22,,,Ти чул ли си какво са казали старите хора. Бели пари за Чер, ни дни. Или ти не си от тук и си за малко. Всеки Умен управник винаги ще има такива пари защото на тази земя нищо нее сигурно. Утре ще станат земетресения наводнения свлачища Вируси и ако ги нямаш тези пари за че, рни дни жив си Погребан. Ясно ли ти е или като в мъгла.
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вирусите имат общи принципи които са известни от много време рнк-вирус респираторни вируси механизмите на заразяване и тн. са ясни да не гояорим че този вирус е близъл до ТОРС от 2002-ра чак знаят много добре но не правят нищо.
27
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От Европа видях едно Нищо , но от сърце. Благодаря