Шведската принцеса София стана доброволка в болница

Принцесата е изкарала тридневно интензивно обучение
18 апр 2020 09:09, Ния Христова
47
 Шведската принцеса София стана доброволка в болница
Снимка: БГНЕС
Шведската принцеса София изкара тридневно интензивно обучение и облече униформа на медицински работник, предаде БГНЕС. Принцесата се присъедини към екипите в здравеопазването в разгара на кризата с разпространението на новия коронавирус. 
 
35-годишната принцеса стана доброволка в болница "Софияхемет" в Стокхолм. Като почетен президент на "Софияхемет", принцесата иска лично да помогне в тази криза, обхванала цяла Швеция, заяви за АФП Маргарета Торгрен, говорителка на кралския двор.
 
Принцса София стана член на кралското семейство, след като се ожени за принц Карл Филип през 2015 г. 
 
Преминатото от принцесата ускорено обучение е част от инициатива, насочена към професионална подготовка на заети в ресторантьорството и хотелиерството и кабинни екипажи, които в момента не могат да работят, за да помагат като помощен медицински персонал в болници и домове за стари хора.
 
Швеция предприе различен подход за справяне със заразата. В страната не бяха наложени извънредни мерки и ограничения на населението, отбелязва АФП. 
 
Здравните власти призоваха всеки гражданин към "отговорност", социална дистанция, стриктно изпълнение на хигиенните изисквания и изолация при поява на симптоми. ЕДна от най-стриктните мерки, предприети досега, е забрана за събирания на повече от 50 души. Посещенията в старчески домове също са забранени. 
 
Скандинавското кралство вчера съобщи за 13 216 случаи на зараза и 1400 починали от COVID-19.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
25
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Нашата "царска" фамилия предпочита да се занимава с дърводобив и далавери...