Епидемиолог №1 на Швеция с тежко признание: Направих фатална грешка

Страната е с най-висок процент на смъртност в Европа
Обновена: 3 юни 2020 19:56 | 3 юни 2020 17:00, Нели Христова
259
Епидемиолог №1 на Швеция с тежко признание: Направих фатална грешка
Снимка: БГНЕС

"Прекалено много хора умряха", заяви главният епидемиолог на Швеция Андерс Тегнел. За първи път от началото на здравната криза, причинена от COVID-19, той признава, че "е направил фатална грешка".

Швеция има най-висок процент на смъртност не само сред всички скандинавски държави, но и в цяла Европа и дори най-тежко засегнатата Америка. Близо 4468 души са починали в страната, а заразените са над 38 хил.

Още по темата
"Сега, като имаме знанието от това, което се получи, със сигурност щях да предложа ограничения. Не толкова сериозни, както в някои държави, но достатъчно твърди", заяви Тегнел в интервю по националното радио.

Преди време той твърдеше, че високият процент на смъртност се дължи на факта, че вирусът е успял да навлезе в много старчески домове. "Но това не отхвърля изобщо нашата стратегия", гордо заяви епидемиологът.

Но сега Тегнел връща думите си назад. Когато го питат, прекалено много хора ли си отидоха прекалено рано, той без колебание казва: "Да, абсолютно."

Ала епидемиологът така и не посочи какво Швеция трябваше да промени, за да намали броят на жертвите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
16
 
42
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 3 години
А, защо в Беларус няма висока смъртност ? Там също не бяха наложени никакви мерки.Хората не бяха затваряни и дори футболното им първенство не беше прекъсвано.За капак Александър Лукашенко направи и Парад на победата на 9-ти Май.Или май Швеция беше умишлено оставена, за да бъде развявана като лошия пример от онези, които сътвориха измамата "Коронавирус" ?!
5
18
 
49
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Белгия която спазва драконовски мерки е с население колкото Швеция има два пъти повече заразени и почти три пъти повече жертви от вируса отколкот Швеция която не въведе мерки срещу вируса.
4
12
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каде са форумните мижитурки дето непрекъснато пискат че при нас има много малко жертви и не трябва да има мерки? Вие какво искате повече жертви ли?Много го хвалехте шведския модел. Сега никви ви няма.
3
2
 
41
 
! Отговори
D[V01D] преди 3 години
Сетила се Мара да се побара. Опа, извинете малко сбърках с преценката. Ще гледам другия път да не правя така. ***.
2
14
 
52
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Мангъра никога няма да признае, че е грешал!
1
7
 
42
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
С такава грешка да видим дали ще го съдят.