Неясноти при влизането в Гърция през "Маказа"

Със или без формуляр?
1 юли 2020 21:15, Петя Славова
9

От 1 юли новите правила за влизане в Гърция са в сила. Освен попълването на специален онлайн формуляр от, от Атина съобщиха, че преминаването ще се осъществява само през ГКПП "Кулата".

Но българите все още могат да влизат в страната през два пункта - ГКПП "Маказа" и ГКПП "Кулата". Към този час на "Кулата" няма опашки от леки коли.

Още по темата

Опашката от тежкотоварни автомобили обаче е над 2 км, предаде репортер на Bulgaria ON AIR. Те могат да напускат странатата и през "Илинден", "Ивайловград" и "Капитан Андреево". Единственият напълно затворен пункт е "Златоград".

Много от пътуващите са попълнили нужните формуляри, които гръцката страна въведе като изискване. Оказва се обаче, че преминаването през пункт "Маказа" се осъществява само с лични карти.

Неясноти около преминаването на граничния пункт има през целия ден. Първоначално той трябваше да е затворен за влизане на туристи, но остана отворен.

Ден преди да влязат в сила новите правила гръцките власти съобщиха, че няма да допускат пътуващите през граничния пункт "Маказа". Днес обаче автомобили спокойно преминаваха и през него.

Повечето пътуващи бяха подготвени и попълнили нужните декларации.

Екип на Bulgaria ON AIR успя да премине само с лични документи без да бъде нужен QR код. Подобен опит споделиха и други, преминали пункта.

Ще бъде ли затворен окончателно граничният пункт "Маказа" и ако да - кога, все още не е ясно.


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гърция, пфуууу.
Друго си е лично Ангелкова да ти тропне хорце и да те почерпи с домашна пита. Може и да те здрависа и целуне за добре дошъл.
Ако пък тя посреща във Варненско, а сте избрали Бургаско, Кантарджиев ще ви разцелува.
Ананиев е зает. На мач е. Гледа има ли някой без маска.
6
1
 
2
 
! Отговори
Явно преди 1 месец
е много трудно за разбирене кога е ,,с,, и кога ,,със,,!
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А помните ли едно време, като нямаше новинарски сайтове, как никой не се интересуваше от вашето мнение за новините и от вашите коментари?

И сега е така.
4
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НЕ ХОДЕТЕ В ГЪРЦИЯ-ЩЕ ВИ УШИЯТ 500 ЕВРА НА ЧОВЕК ОЩЕ НА ГРАНИЦАТА
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
пускате слухове за да откажете хората да почиват в Гърция , хотелите по черноморието празни , и без това щяхте да фалирате , короната ускори процеса ..
2
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази вечер след 20,00 часа Византииците са въвели такса корона вирус. Които дадат положителен резултат или симптоми ще ги таковат и ще си платят 150 евро. Само не се натискайте еането е безплатно. Ще си платите само за КуРона Вируса.
1
6
 
6
 
! Отговори
Ушев преди 1 месец
Какви неясноти бе, какви неясноти, бе, на кой не му е ясно още, че да му го изясня аз! Няма да влизате през Маказа. Откъдето ви кажат, оттам ще влизате. Ако ви кажат, няма ни да влизате, ни да излизате! Стана ли малко по-ясно или да отпушвам уши по другия начин, а?