Неясноти при влизането в Гърция през "Маказа"

Със или без формуляр?
1 юли 2020 21:15, Петя Славова
9

От 1 юли новите правила за влизане в Гърция са в сила. Освен попълването на специален онлайн формуляр от, от Атина съобщиха, че преминаването ще се осъществява само през ГКПП "Кулата".

Но българите все още могат да влизат в страната през два пункта - ГКПП "Маказа" и ГКПП "Кулата". Към този час на "Кулата" няма опашки от леки коли.

Още по темата

Опашката от тежкотоварни автомобили обаче е над 2 км, предаде репортер на Bulgaria ON AIR. Те могат да напускат странатата и през "Илинден", "Ивайловград" и "Капитан Андреево". Единственият напълно затворен пункт е "Златоград".

Много от пътуващите са попълнили нужните формуляри, които гръцката страна въведе като изискване. Оказва се обаче, че преминаването през пункт "Маказа" се осъществява само с лични карти.

Неясноти около преминаването на граничния пункт има през целия ден. Първоначално той трябваше да е затворен за влизане на туристи, но остана отворен.

Ден преди да влязат в сила новите правила гръцките власти съобщиха, че няма да допускат пътуващите през граничния пункт "Маказа". Днес обаче автомобили спокойно преминаваха и през него.

Повечето пътуващи бяха подготвени и попълнили нужните декларации.

Екип на Bulgaria ON AIR успя да премине само с лични документи без да бъде нужен QR код. Подобен опит споделиха и други, преминали пункта.

Ще бъде ли затворен окончателно граничният пункт "Маказа" и ако да - кога, все още не е ясно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърция, пфуууу.Друго си е лично Ангелкова да ти тропне хорце и да те почерпи с домашна пита. Може и да те здрависа и целуне за добре дошъл.Ако пък тя посреща във Варненско, а сте избрали Бургаско, Кантарджиев ще ви разцелува.Ананиев е зает. На мач е. Гледа има ли някой без маска.
4
1
 
2
 
! Отговори
Явно преди 3 години
е много трудно за разбирене кога е ,,с,, и кога ,,със,,!
3
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕ ХОДЕТЕ В ГЪРЦИЯ-ЩЕ ВИ УШИЯТ 500 ЕВРА НА ЧОВЕК ОЩЕ НА ГРАНИЦАТА
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пускате слухове за да откажете хората да почиват в Гърция , хотелите по черноморието празни , и без това щяхте да фалирате , короната ускори процеса ..
1
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази вечер след 20,00 часа Византииците са въвели такса корона вирус. Които дадат положителен резултат или симптоми ще ги таковат и ще си платят 150 евро. Само не се натискайте еането е безплатно. Ще си платите само за КуРона Вируса.