Борисов: Да се запазят парите за селскостопанската и кохезионната ни политика

Отпускането на средства да се обвърже със спазването на върховенството на закона, иска той
19 юли 2020 19:50, Анисия Иванова
55
Борисов: Да се запазят парите за селскостопанската и кохезионната ни политика
Снимка: МС

Върховенството на закона е в основата на всяка демокрация и България напълно подкрепя изискването европейските средства да се обвържат със спазването на върховенството на закона, заяви министър-председателят Бойко Борисов в Брюксел.

В рамките на провеждащия се там Европейски съвет премиерът проведе среща с лидерите на страните от т.нар. „пестелива четворка“ както и с премиера на Финландия Сана Марин и румънския президент Клаус Йоханис, съобщиха от правителствената пресслужба.

По време на срещата премиерът Борисов подчерта, че въпреки намаления като цяло европейски бюджет, настоява средствата за селскостопанската и за кохезионната политика за България да бъдат запазени на същите нива. Министър-председателят посочи и желанието на страната ни да участва в разпределението на подкрепата за по-слабо разбитите региони.

Още по темата

Министър-председателят Бойко Борисов обсъди с "пестеливата четворка“ приемлив за всички изход, след като вече втори ден продължава заседанието на Европейския съвет, без да бъде постигнато споразумение за европейския бюджет за периода 2021-2027 г.

България предлага и подкрепя позиция за намаляването на гарнтовете с 50 млрд. евро за сметка на увеличаване на заемите 50 млрд. евро.  Няма да има нито една доволна държава, тъй като парите, които се отпускат, са по-малко, отбеляза Борисов и допълни: "Едните държави-членки искат изобщо да няма грантове, само заеми".

Разговорите продължават в отделни срещи и формати, като се очаква по-късно тази вечер Съветът отново да се събере за дискусия.

Към момента лидерите на 27-те държави-членки не са стигнали до съгласие по огласеното на Съвета компромисно предложение от председателя Шарл Мишел.

В него бяха засегнати два основни спорни въпроса – управлението на Фонда за възстановяване от коронавируса и баланса между грантовете и заемите в него.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел предложи вчера нов подход, наречен „свръхспешна спирачка“. Той позвалява на всяка страна от ЕС, която изпитва безпокойство относно начина на отпускане и разпределение на средствата от Фонда, да постави въпросите си пред Европейския съвет или Съвета на ЕС. Днес се очаква Шарл Мишел да представи ново, преразгледано предложение за бюджета.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
да ама плодовете и зеленчуците са вносни къде отиват европарите за българияняма прозрачност кои ги получава и за какво
51
0
 
3
 
! Отговори
SS преди 3 години
тоа нали затова отиде в Брюксел - непрестанно се опитва да се изявява пред камерите.Май не му е ясно, че и там прекрасно знаят за снимките и клипчетата с кюлчетата, за телефонните записи, за каптагона, Буда и за Барселона, и най-вече за протестите, че хората не го щат ! Знаят и за репликата, на президента, която сега се носи из цялати ни родина - "М.У.Т.Р.И ВЪН" !герб е ПОЗОР за България !!
50
1
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До LA PIOVRAНе знам защо си мислош, че ткзс е боло лошо. Аз знам, че селяните (собственици на земята) се бунтуваха, когато сДС искаше да ги раздроби.
49
0
 
6
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До Баровеца-СФхаха..стой та гледай...баща ми го ограбва община Велинград като прави нов кадастрален и са прехвърлили дворовете на баща ми които плаща данъци от 50 години на мъртъвци...ама си имам на дядо пищовите и ги чакам...нема правда нема мир,живот за живот щом до там ме стигнали
48
0
 
9
 
! Отговори
Гневен преди 3 години
До НационалистТози демагог и безподобен лъжец се мъчи да изкрънка пари не за народа ни,а за чекмеджетата си и по някой галаган за политическите ***,които го крепят на власт.И да не пропусна да отбележа,че ще му трябват спешно парички за купуване на гласове на предстоящите избори.Такава е досегашната практика на мутрата-премиер. Затова е наложително спешна и безкомпромисна ОСТАВКА!!!.За справка: 40мил. на свинаря гергов за една нищо и никаква дупка във Варна!А той не е беден,нали?!
47
0
 
3
 
! Отговори
Lucky Luciano преди 3 години
Законът - това съм аз. А Борисов е мой слуга!
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***, по *** много ***
45
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрата е изключително нагъл с изявлението си за върховенството на закона, при положение, че главния прокурор е негова слугиня. Върховенството на закона, Мутро, предполага тези, които трябва да са независими, действително да са такива, а не да са зависими политически слуги, които изпълняват поръчки за унищожение на политически и всякакви други опоненти. Ако имаше върховенство на закона у нас, тази мутра отдавна да е в затвора, заедно с министрите си заради прибрани подкупи и злоупотреба с власт.
44
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледайте клипчето от началото на тази среща в afera. Премиерът на Австрия го пита: Do you want coffee? и му сочи масичката, а нашият пелтечи: Аааа... аз имам... ъъъаа торта.... сахер..ъъъ
43
0
 
5
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 3 години
...с подправени подписи! В друг северозападен град държавата те обезпечава с друга земя вместо твоята,но след година се явяват някакви които вадят документи ,че е тяхна и те съдят и я отнемат! Държавата те прецаква и реално те ***! Трябва ли да ме боли за субсидийте на земеделците,като мен ме измами и обра държавата със сегашната власт!?
42
0
 
5
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 3 години
Да! Хубаво щеше да бъде ,ако не ми бяха откраднали 100 декара обработваема земя и още по хубаво щеше да бъде ,ако преди около 6 години съдът в северозападен град не беше защитил измамниците с пидоравените подписи на дядо ми! Дали трябва да ме боли за субсидийте ,,които ше отидат в "хубави хора"!
41
1
 
1
 
! Отговори
LA PIOVRA преди 3 години
Бойко, това беше риторичен въпрос!!!Питай твоя приятел Силвио да то обясни какво значи LA PIOVRA в българската селскостопанска политика! Нещо почти толкова лошо, колкото ТКЗС и ДЗС при Тодор Живков!!!
40
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Селското стопанство на партийни мутри без евросубсидия,псисвояват чужда собственост.
39
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най грижовния стопанин през прехода!!Другото е омраза и замъглен мозък!
38
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов е член на БКП и мутра от СИК. Оставка!!!
37
2
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
"въпреки намаления като цяло европейски бюджет, "Европейският бюджет не е определен, а проектът е за повече пари от рредния, въпреки Брекзит-аПоредната лъжа на борисов демек.
36
2
 
8
 
! Отговори
българин преди 3 години
От утре вече нещата д-р Борисов Няма да са същите за теб! Не обещавай повече на тези.На които осигуряваше хиляди евро от ЕСЗа това че изнасяха продукцията си през пристанище Бургас и Варна! А държава вземаше жълти стотинки като данъци от Арендаторите! Те гласуваха само за теб! До дребните земеделци Не стигаше нищо до тях! Оставка д-р Борисов! Вън от властта! Корумпирана мафия!
35
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само искане,е доста прос.ашко ,при тези,които дават.Нима баце даде набедните,нима ги подкрепи в трудни моменти.Каза им да взимат кредити.Тогава,как други ще гледат само за тебе.Юнкер те дондуркаше,но даваше акъл иза твоя милост.Има Дончев-да ти налива.Първо,тези хора си ги обидил досмърт.После,не те щат и в Родината.Еми,осъзнай се!Лигавенето не работи.И махни тези прости полицай .от хората.
34
4
 
12
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Бойко безусловен базов доход трябва, незнам дали си обсъждал но ни трябва безусловен базов доход ,защото има много трайно безработни,те също са хора, не само гербаджийте
33
0
 
6
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
До 35 това племе е на 10 15 хиляди години минимум, демек старо като Азатските държави и Египет, много преди хан Кубрат и ще се оправи има млади хора които ще го оправят