Европа в колапс заради коронавируса, редица страни връщат мерките

Не е истина, че една пета от заразените туристи в Гърция са българи
Обновена: 27 юли 2020 21:06 | 27 юли 2020 21:05, Петя Славова
131
Европа в колапс заради коронавируса, редица страни връщат мерките
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Редица държави връщат мерките срещу разпространението на коронавируса заради страховете от нова вълна.
При влизане в Австрия трябва да се представя отрицателен PCR-тест, направен най-малко 72 часа преди пристигането в страната.

От новото разпореждане на австрийските власти са засегнати и пътуващите от България. Италия въведе задължителна карантина за пристигащите от България и Румъния, както и за държавите извън Европейския съюз.

Гърция ще изисква от утре, 28 юли, отрицателен тест за коронавирус и от пристигащите със самолет от България и Румъния. Досега това важеше само за преминаване на сухопътната граница. Остава в сила и изискването за баркод от електронния формуляр.

Още по темата

Днес българският външен министър Екатерина Захариева е в Гърция за разговори с колегата си Никос Дендиас, които ще обхванат и движението на гражданите в условията на пандемията и координирането на мерките, които двете страни вземат в тази връзка.

Информацията, че близо една пета от заразените туристи в Гърция са от България, не отговаря на истината, каза пред  БНР Катя Пеева от Гърция.

Мерките са не само към българите, но и към всички чужденци, които минават границата, подчерта кореспондентът Катя Пеева.

Видимо много по-малко българи пристигат от България в Гърция това лято, като цяло туристическият поток от Балканите е несравним с предишни години, каза още тя. Причината е оскъпяването на тестовете, въпреки че хотелиерите са свалили цените.

"Тук мерките се спазват много строго. Има контролни екипи, които мерят дори разстоянието на чадърите в плажа", каза още Пеева.

Пандемията от COVID-19 има ефект на ускорител за съществуващите тенденции. Има опасения и за състоянието на демокрацията в редица страни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още по темата: ЕСкоронавирусPCR-тест
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
77Гледай да не станеш пациент на Великотърновската лекарка........дано!!!
58
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 77: Мангъров, ти ли си?
57
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Милиарди се похарчиха в световен мащаб за тези пср тестове. Някои направиха много пари от тази психоза създадена от медиите и наложена на овцете.
56
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е ресторантите да работят.
55
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навсякъде в държавите, в които няма адекватни мерки, случаите се увеличават и им се налага да взимат мерки. В държавите, в които хората не спазват правила, положението е лошо. Даже в Швеция хората се стреснаха и от около два месеца спазват съветите на управляващите, което за тях е лесно.
54
1
 
16
 
! Отговори
Неграмотност преди 3 години
До 68Написал си"В страните които не спазват мерките цифрите са същите или подобни както в страните където спазват мерки."Прав си, навсякъде използваме едни и същи цифри - 0,1,2,3,4,5,6,7,8 и 9.
53
12
 
14
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
*** едно си знае: конспирация, Гейтс, чипове, мерките нямат значение...ИМАТ значение, затова другите страни не ни допускат. Много сме квадратни, вече сме под наклон и пак не помръдваме!
52
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мариинский от две седмици вече е отворил врати. Вярно, че местата са през едно шахматно, но билетите са разпродават и представленията вървят нормално.
51
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С любезното съдействие на жълтите кучеядци.Направиха големи пари.Вероятно работят за следващият.Спете спокойно деца.
50
1
 
6
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Няма адекватни мерки - никъде, не само туй. На всякъде е все същия ***.
49
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерките не действат. В страните които не спазват мерките цифрите са същите или подобни както в страните където спазват мерки.
48
1
 
10
 
! Отговори
До60 преди 3 години
Кога е имало адекватни мерки тук?
47
1
 
10
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Факт е, че досега в България нямаше адекватни мерки.
46
2
 
10
 
! Отговори
Фалшива новина преди 3 години
Никакви мерки не връщат в Европа. Сега на базата на опита въвеждат нови мерки, които да вършат работа. Самов България няма мерки против заразата и само отговорността на обикновените хора спасява положението.
45
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ае стига с тая измислица, при ново затваряне никой нищо няма да стапазва, сегашните протести ще им се сторят детска приказка
44
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Европа налагат адекватни мерки. България в Европа ли е?
43
5
 
6
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Заради егоистичния бай *** е.
42
0
 
1
 
! Отговори
Убиват ни ПОМОЩ преди 3 години
Помощ хора,адр.Перник,Ралица7,УБИВАТ ни хора на премиер Borisov.Help,world please,help,УБИВАТ ни 60 дни залаложник,Ралица7 PERNIK,НАД ПРОФИЛАКТОРИУМА- тук няма Гешев няма Борисов,няма БСП - хора УБИВАТ ни,изпитания с хора,режат ми ръцете искат и главата!ПОМОЩХАКВАТ МЕ ОТ ВСЯКЪДЕ
41
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А България какви мерки е взела освен въведените изисквания за трети страни.За нито една европейска държава няма изискване при влизане у нас. Всеки свободно може да влезе и да донесе вирусче тук. А ония суджук само удължава епидемичната обстановка всеки месец с месец което на нищо не прилича.Това ще трае години и все така ли ще е.
40
1
 
9
 
! Отговори
А ние преди 3 години
А ние кога? Какво чакаме? Не виждам да сме по-добре по отношение на здравна система и готовност. Може пък да целим да изчистим пенсионерите. Май е такава работата.