Петър Москов: Новият министър трябва да ограничи пандемията

Не трябва инфекцията да стане неконтролируема, обясни лекарят
27 юли 2020 12:16, Петя Славова
23
Петър Москов: Новият министър трябва да ограничи пандемията
Снимка: БГНЕС

"Единствената задача на новия здравен министър проф. Костадин Ангелов през следващите месеци е справянето и изработването на ясен план за ограничаването на епидемията", заяви бившият здравен министър д-р Петър Москов пред bTV.

Той допълни, че за да стане това, са необходими ясни параметри за това, какви са нивата, които не би трябвало да достигаме, за да не стане инфекцията неконтролируема.

Според него, новият здравен министър е човек, който добре познава системата и има менторски опит. Въпреки високата оценка за  д-р Ангелов, Москов уточни, че като се говори за промяна, тя не може да бъде кадрова.

"Кадровата промяна може само да подобри начинът, по който работи един мениджърски екип. Въпросът е каква е политиката, която тази промяна води след себе си", заяви още Москов.

По думите му, настоящият здравен министър е добре да остави големите проблеми в здравеопазването, тъй като за това нямало политическа воля. "На преден план трябва да е ограничаването на епидемията.", категоричен бе Петър Москов.

Той направи и оценка на работата на предходния здравен министър. "Кирил Ананиев се справи в степента, в която политическото мнозинство го беше излъчило и му позволи да се справи", но също така Петър Москов обясни, че не са ясни приоритетите на сегашното управление в здравната и други сфери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
Като се случи случка, какво ще правите без лекарска помощ? ДАЛИ ЩЕ МОЖЕТЕ ДА ПЛЮЕТЕ И ДА БЪЛВАТЕ ВРЕЛИ НЕ КИПЕЛИ? Уважавайте лекарската професия!
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корумпирана, дрогирана калинка! Изпълзя и това влечуго от дупката акъл да дава, на трапезата да се реди. Съд и затвор за корупцията и убитото доверие във ваксините!
18
0
 
3
 
! Отговори
Bayern преди 3 години
С други думи правят си устата за връщане на старите мерки от пролетта...
17
4
 
5
 
! Отговори
Батко преди 3 години
Москов и теб те видяхме! Ти и твоята компания сте за затвора! Ясен си ми!Борисов си отива и не може да го спаси и удължаването на извънредната епидемична ситуация до 31.08.2020 година.
16
3
 
7
 
! Отговори
зомби преди 3 години
Москов, еидемията е в зомбираната ти глава!
15
0
 
6
 
! Отговори
Яни Янев преди 3 години
Новия министър защо само ,да я ограничава? Я направо да я забрани. Новите министри да вдигнат пенсиите и заплатите поне двойно, да изчистят въздуха, да увеличат раждаемоста, да нулират корупцията и категорично да забранят престъпноста. Да оправят пътищата и да премахнат винетките. И други такива... Това очакваме от новите министри.
14
0
 
5
 
! Отговори
Некъф преди 3 години
.... и теб трябва да нахраним с камъни и тухли !!!
13
12
 
7
 
! Отговори
БЪЛГАРКА преди 3 години
ТОЧНО ТОЯ ЛИ НАРКОМАН-ПСИХОПАТ ЩЕ ДАВА СЪВЕТИ, ВМЕСТО ДА Е В ЗАТВОРА, ТОЙ ДАВА СЪВЕТИ, ХА ХА ХА, д-р менгеле МИНА ТВОЕТО ВРЕМЕ !!!
12
2
 
7
 
! Отговори
ПЕНКО преди 3 години
СЛЕДЕТЕ "МЕДИИТЕ " /ОТ МЕД/ !!! ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ , КОЛКО БИВШИ-БИВШИ /ОТ ВСЯКАКВО ЕСТЕСТВО / ДАВАТ АКЪЛ !?!? НО , НЕ САМО ДАВАТ АКЪЛ /БЕЗ ДА ИМ ГО ИСКАТ И ДА ГИ ПИТАТ/ , НО И РЪКОМАХАЙКИ ОПРЕДЕЛЯТ : РАМКИ ;ПЪТИЩА; ВЪЗМОЖНОСТИ; СРЕДСТВА И ПРИОРИТЕТИ И ЗАЯВЯВАТ : "МОЯТА ИСТИНА Е ЕДИНСТВЕННАТА " !!!!!!!!!!!????????????
11
6
 
15
 
! Отговори
Mopcku_ преди 3 години
Тоя *** скоро не беше злизал от дупката си да ръси глупости
10
5
 
13
 
! Отговори
zzz преди 3 години
Кой се интересува от мнението на Менгеле ?
9
0
 
8
 
! Отговори
умен и красив преди 3 години
Боци трябва да отпусне по една бела линия и шише черно Джони на калпак и ще се реши въпроса с ковида.
8
2
 
12
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Имаме си нова мисирка на здравеопазването. Пардон! Министър.Гулю-гулю-гулю и удължи извънредното положение до края на август.
7
1
 
13
 
! Отговори
Да не спорим преди 3 години
Веселяк е Пепи Москов......как се ограничава ""пандемията"" с действията на един министър...... Щот' не вярвам някой от чужбина да си води бележки !!!??
6
3
 
14
 
! Отговори
Тангра преди 3 години
И този измъкна крака от затвора.Благодарен е на бащицата. И той подкрепя кинг пинг
5
5
 
5
 
! Отговори
Зета ритикула преди 3 години
Новият министър е Бог, затова с един замах ще реши проблемът на милиони. :))...докато останат на 3 км по един човек....
4
4
 
18
 
! Отговори
D преди 3 години
Този вече го видяхме какви ги вършеше. Айде сега да не се обажда повече, че си знаем кирливите ризи и да не се излагаме повече от необходимото.
3
12
 
8
 
! Отговори
Този човек преди 3 години
започна много смислени реформи в здравеопазването особено в посока на дигитализацията и свързаността на системата. Жалко че при следващото СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО. Всичко това беше тотално компроментирано и унищожено. Такава информационна система е жизнено важна в случаи като този - на пандемия. За мен най смислено е при положение, че така или иначе сега масово се вадят лични документи всеки от тях да е електронен подпис и пръстов отпечатък и да служи за здравната информационна системи и навсякъде
2
3
 
10
 
! Отговори
Уонко Нормалният преди 3 години
Я гербераст в немилост заработва!
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Единствената задача на новия здравен министър проф. Костадин Ангелов през следващите месеци е справянето и изработването на ясен план за ограничаването на епидемията"Интересно? Тогава защо назначиха нeкaдърeн хирург, който не е пипал скалпел от 20 години, а вместо това върти далавери и кpaде на поразия? Той какво разбира от епидемии, ограничаване и контрол? Той разбира от писане на отчети и покриване на далавери. В този ред на мисли - друго и не очаквайте да се случи.