Бавария критикува решението за изтегляне на US войските от Германия

„Това и ще отслаби НАТО и самите Съединени щати"
30 юли 2020 08:19, Елка Василева
62
Бавария критикува решението за изтегляне на US войските от Германия
Снимка: архив, БГНЕС

Баварският премиер Маркус Зьодер разкритикува решението на Съединените щати да изтеглят част от войските си от Германия, предаде Ройтерс.

Става дума за решението на Вашингтон да изтегли около 12 000 войници от Германия.

Още по темата

Германия продължава да се надява, че следващото американско правителство ще се откаже от това решение, изтъкна Зьодер.

"Много съжаляваме за решението на американското правителство. За съжаление това обременява отношенията между Германия и Съединените щати", каза баварският премиер.

Изтеглянето на американските войници не е необходимо от военна гледна точка и ще отслаби НАТО и самите Съединени щати, каза още регионалният лидер.

"Чакаме да видим дали това решение ще просъществува във времето", каза Зьодер, имайки предвид американските президентски избори през ноември, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 38"... бъдещото правителство на обединена Германия да не бъде избрано на избори, а назначено" - и къде го пише това или е от лъжите ти сред истини?Предложението е да е независима и свободна, което означава че могат сами да си проведат избори след изтеглането на окупаторите и обединеншето.Както стана с Австрия. Не знам там да са назначавали правителство след 56та....Не издържат лъжливите опорки, ***, не идържат.
38
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Поручик РжевскиКакто казах, интересно е как "родолюбците", дали ще е за България или по-генерално за ЕС все драпате да оставаме сами. Те и другите русофили много искат да излезем от ЕС и да сме "независими". Само не обясняват как ще сме "независими" от Рушките и други набези, ако нямаме гърба на сериозни сили, но те само казват "после ще го мислим". Та и ти така: ЕС без сериозни съюзници срещу Китай и Русия, но "после ще го видим това".;)
37
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 35Той е от тия руските хибридки: казва една полуистина и чака шараните да кълват.Сталин е предложин на Аденауер двете Германии да се обедянт, но ако Германия се съгласи да не влиза във никакви военни пактове, да остане без сериозна армия и бъдещото правителство на обединена Германия да не бъде избрано на избори, а назначено. Хехе. На това му се вика "предложение". В момента в който ФРГ влиза в НАТО руските "доброжелатели" започват строежа на Берлинската стена. Смятай!
36
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовФакт е, че колкото и да повтаряш лъжата за това какво точно са предложили Руснаците, няма да хване дикиш. Жалко, а така се надяваше. И преди да започнеш старата песен, да ти напомня да си прочетеш пак бележките на Сталин и какво точно е "предложил". :))))
35
2
 
19
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
ФАЩ вън от Европа!
34
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовСеСеСеРето предложило 2 пъти на ФРГ да стане ГДР....... смешен си кому низе! Отивай бързо на орлов мост да си опънеш палатката и не ни занивай с глу постта си.
33
7
 
4
 
! Отговори
1+1 преди 3 години
Проблемът на Радев с Борисов е ясен-ф 16.На БСП с Борисов също- власттаНа костовистите с Борисов - кой е десния припознат в ЕС.Е оказа се ,че ЕНП искат ГЕРБ ,а не Костов.На олигархията с Борисов е ясно-кой ще държи пачките.И сега ви става ясно защо има такъв протест.
32
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега да ги закарат в Украйна тия 5400 човека и на Путин ше му падне ченето.
31
2
 
7
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Тука става въпрос за дългогодишни държавни стратегии. Но някой хора го обръщат в разсъждения за наеми, ресторанти, боулиунг зали и зали за еротичен масаж. Да, не е добре за ресторантите и за масажистките. Но е полезно ЕВРОПА да бъде независима от други държавни и случайните настроения на някой капризен президент. Просто нашата икономика в БГ е базирана на заведения, фитнес зали и салони за красота, затова се подвеждате според мен.
30
5
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 23"... но САЩ спасиха западноевропейците и особено немците от пълно заличаване." - такаааа, една лъжа повторена 100 пъти става истина според глупаците.Фактът е, че ссср два пъти предложи на германия да се обедини по примера на австрия. И двата пъти немските безродни ***, ала аденауер, отказаха род натиска на янките... спасили били.
29
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Там където са щатски бази има ИНВЕСТИЦИИ, търсене на имоти на високи цени, ръст на туризма и ресторантьорството. Те затова реват " байВАРЦИТЕ", защото където е американеца е сигурност и просперитет! Обратно руски дупки като Губернията бг. са обречени на корупция, престъпност, " криминални преходи" и насилие като в самата русия! Щатските войски се местят в Прибалтика, Полша и Румъния трибуквие за ислямистко- комунистическото ГДР- е!Бог да пази Америка!
28
1
 
2
 
! Отговори
някой преди 3 години
До Анонимен 23А бе пийте си хапчетата бе хора
27
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Поручик РжевскиПроблемът ти е точно това, в което обвиняваш други (щом имат друго мнение, значи са от "тип"): това, че има европейска армия не пречи на взаимодействието с американската. То даже е наложително, с оглед на това, че от "другата страна" се очертава ясно Китайско-Руски блок.Изказването ми за неграмотността ти се отнася до това, че явно не си наясно кой от кого извлича конкретни ползи а и за това, че това е колкото военна, толкова и политическа игра. И за двете си в грешка.
26
4
 
7
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Анонимен, ти си любимият ми тип демократ. Ако някой не е на твоето мнение, значи е неграмотен ))))) Истински ценител на свободата и плурализма, нали така. Аз имам друга визия за отбраната на Европа и тя съвпада с визията на Макрон - Европейска армия. Независимост от други държави - в случая САЩ. Този Зьодер живее в 90-те години на миналия век, както и много български демократи.
25
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Поручик РжевскиНеграмотен си. Не германците хранят американската войска, а американците плащат и пазят Европа (за това е прав Тръмп). На германците им е изгодно американците да протължават да правят точно това, затова реват.Отделно, Зьодер е прав, че изтеглянето на американците показва политическа нестабилност в НАТО, което е нежелан сигнал от гледна точка на пакта. Политически изказването му е много точно. Пишман политиците като теб и другия комунистически ибри*чия не ставате за нищо.
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовАхахахаха. Всички са "платени ***", само комунистическия *** ХХ е роден. Как е барманството, тая година ще има ли за кратко море или покрай кризата си само на помощи в някоя от държавите които плюеш?
23
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За кво са им на баварците американските у тях!? Да изчезват от Европа!
22
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами като знаят какво иде как няма да искат американските части.Европа умираше под червения ботуш още 1945 ,но САЩ спасиха западноевропейците и особено немците от пълно заличаване.
21
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Типичен стокхолмски синдром, след 70 години окупация те искат още...жалка работа.
20
4
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Поручик РжевскиЗьодер е същата платена безродна като всеки западен немец. Било то зеехофер, меркел, хайко или просто мюлер.