Меркел отсече: ЕС не признава резултата от изборите в Беларус

Те не бяха нито честни, нито свободни, посочи канцлерът
20 авг 2020 00:30, Красимир Ангелов
70
Меркел отсече: ЕС не признава резултата от изборите в Беларус
Снимка: БГНЕС

Страните членки на Европейския съюз не признават резултата от президентските избори в Беларус, заяви германската канцлерка Ангела Меркел, цитирана от ДПА.

Още по темата
"Изборите не бяха нито честни, нито свободни и поради това резултатът от тези избори не може да бъде признат", каза Меркел на пресконференция след извънредна виртуална среща на върха на ЕС по въпроса.

Германската канцлерка, чиято страна понастоящем е ротационен председател на съюза, осъди също "жестокото насилие" срещу протестиращи в Беларус.

Както е известно масови демонстрации избухнаха в бившата съветска република преди повече от седмица, след като президентът Александър Лукашенко обяви съкрушителна победа на изборите на 9 август.

Хиляди протестиращи бяха задържани, като много от освободените твърдят, че са били малтретирани в ареста, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Действията на ЕС всъщност са насочени срещу Русия и интересите на Русия в региона. За никого не е тайна, че мечтата на всеки евроатлантик е да учи на демокрация Русия. С малки страни като България и Хърватия номерът минава, нооо... тук говорим за Украйна и Беларус, не за Македония и Черна гора. ЕС и натовците погазват безпардонно тънката червена линия, зад която ги чака дръвце, защото всичко си има граница на търпимост.Да опитат с Мечката ако ом стиска...
17
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През 2014 г. шефовете на ЕС не забелязаха превърналия се в клада дом на профсъюзите в Одеса, където шпиц-команди на украинските власти (дошли на власт с кървав преврат) изгориха живи (!!!!) няколко десетки жители на града. Затова сегашните им оценки за кривиците на властите на европейска страна като Беларус нямат никаква стойност.
16
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другаря Путин казва дали са легитимни.
15
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виждам, плиткоумните украинци отново наричат реалистите русифили...
14
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз като гражданин на ЕС не съм упълномощавал тази баба да говори от мое име.
13
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди да дава акъл на европейски държави извън ЕС, Меркел е добре да погледне и към задния двор на ЕС, особено към онази негова провинция, където мафията си има държава.
12
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Меркел признава ли путиновия Северен Паток2????За Лукашенко знаем, ама и за нейното лицемерие знаем!
11
8
 
30
 
! Отговори
Мразя ФАЩ преди 3 години
Тая що не си гледа германистана ,където посред бял ден ги изнасилват и колят разни амуджи!
10
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е, че г-жа Меркел признава изборите в нашата мила мафиотска държава. Да живее мафията в ЕС, да живее мутрата от СИК, да живее шайката!
9
8
 
14
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Г-жо Меркел,не позволявайте ЕС да се превърне в СССР..мафията и подмазващите ви се *** ви водят на там,не им го позволявайте,аз съм ограбен българин съсипали живота ми политиците управляващи животите ни..това е модерен фашизъм..не им го позволявайте..моля..или ще се наложи да отвоювам Свободата си и тази на децата ми..няма правила които да приема за пари или насилствено каквито опций имаме...искам да мога да живея като Свободен човек...Свобода за децата ми искам..Свободен и Справедлив ЕС
8
5
 
13
 
! Отговори
Учуден преди 3 години
Това относно Беларус- добре!!!Ама как Меркел и бандата и, досега не са предприели нищо във връзка с това, че още нямаме многопартийна система . От 1944г насам! Защо не ни помогнаха да се отървем от метазите на БКП и ДС дегизирани в уж ралични партии? Без изборите ни да значат каквото и да е! Или си ги коткаха и вкараха в ЕС, надявайки се че с вината и мезетата им лесно ще влезем в следващия им комунистически проект- след неуспешния СССР?
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чаушеску няма да се избори да чака плешивеца.
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виждам санкции.
5
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДрОгаре, какво е мнението на С. Корея?
4
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бб, защо само ти плачеш, колко е лошо при демокрацията.....не си ли способен САМ да направиш нещо за себе си......а не пАртиината душегубка?Риторичен е....не отговаряй.
3
2
 
9
 
! Отговори
ББ преди 3 години
мда...да изясня,Президентите в Германия и България нямат реална власт...Канцлера г-жа Меркел и Министър-Председателят в БГ имат пълната власт и влияние над Парламент,финанси,полиция...вие строите руските потоци обаче президентите без власт ви виновни..."простолюдието" казано от *** е като симфония в ушите на хората с по-няколко висши...с ценности..ние правим изборите защото сме свободни хора
2
3
 
17
 
! Отговори
Накратко преди 3 години
Ако избрания "президент" е слуга на Русия - изборите са нито честни, нито свободни ... а ако избрания "президент" е зависим и подчинен на САЩ и еврейските създатели на Евросъюза - тогава избора е правилен и демократичен, но пък тогава Рашата мърмори за несправедливи изборни резултати .Въпрос на гледна точка.Накратко: Управлението на една страна НИКОГА не се оставя да бъде решавано от непостоянния и случаен вот на простолюдието. ЕТО ЗАЩО ИЗБОРИТЕ СА ТАЙНИ. За да има винаги ПРАВИЛЕН избор...
1
7
 
24
 
! Отговори
ББ преди 3 години
госпожо Меркел...в ограбената ми родина от 70 години няма честни и справедливи,свободни избори,децата ни от 30 г. са роби в подхвърлящите ни трохи благоденстващи икономики...госпожо Меркел защо британците напуснаха "проспериращият" ни съюз??...госпожо Меркел защо един ограбен човек,чийто деца са роби в проспериращите ви икономики да не мога да ви задам въпрос???защо финансирате хора извършващи геноцид над Народите си???защо позволявате прекрасната идея за ЕС да е използвана от мафиоти???