СЗО със завой: Швеция се справяла най-добре с коронавируса

Леките мерки били правилни в дългосрочен план
1 сеп 2020 13:16, Петя Славова
61
СЗО със завой: Швеция се справяла най-добре с коронавируса
Снимка: БГНЕС

Стратегията на Швеция за неналагане на пълна карантива и въвеждане на леки мерки за борба с пандемията на коронавирус в дългосрочен план трябва да бъде модел за други държави. Такова е мнениего на д-р Дейвид Набаро от Организацията, изразено в интревю за местно радио, предаде БГНЕС, позовавайки се на ТАСС.

Специалният пратеник допълни, че властите в страната разчитат на добросъвестността на населението, като не въвеждат строги ограничителни мерки. Според него подобна стратегия трябва да се следва и от други държави в бъдеще.

Още по темата

Шведските власти не наложиха строги карантинни мерки, призовавайки хората да поддържат социална дистанция и по възможност да работят отдалечено. Училищата, детските градини и ресторантите останаха отворени, но всички публични събития бяха отменени.

Шведската икономика, подобно на икономиките на други страни, е усетила негативните последици от пандемията – равнището на безработица през лятото на тази година е достигнало почти 9%, а прогнозите са за спад на БВП с около 7%. Броят на откритите случаи на коронавирусна инфекция в Швеция надхвърли 87 хиляди, загинаха повече от 5,8 хиляди души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
17
 
! Отговори
Серсем преди 3 години
Нищо не става от Тея. Ако ставаше още в началото щяха да карантинират Китай. Ама са шубелии и направени там някви от никви. Е за тва всички да им спрат финансирането.
13
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой въобще вярва на СЗО ?Резултата за шведското общество ще разберем, когато днешните активни, утре трябва да станат товар, който може да бъде оставен на произвола на вируса. Ако има тенденця, да си заготвят места за старините си извън Швеция, то тази похвала нищо не значи.
12
5
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
бре да му са не види!!!...Какъв обрат на събитията,а?......С всеки изминал ден стават все по-ясни, категорични и основателни протестите /като тия в Германия,примерно/ с/у тотално обърканите "Ковид агитатори"....бре,да му са не види!...Какви чудеса стават на ТОЯ свят...
11
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доло Мотафчйиски доло доло
10
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мънгъров е в екстаз. Разбирам ги СЗО, след напускането на САЩ, ако Китай си плати ще кажат, че коронавирисът е нещо необходимо и неизбежно
9
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо подобно,най добре се"справи"Тиквоний Бокаса!
8
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съд за гологлавия пагон сега!!!! И да обиколи всички адреси, чийто бизнеси съсипа!
7
7
 
31
 
! Отговори
2луп преди 3 години
И ква стана тя сега. При 10 болни ме заключиха в нас, а при 200 на ден дискотеки дънят на макс. Мангъра се оказа прав, а коремни хирург на плаши хората и замина на почивка в Гърция.
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Следващия, който дана пари на СЗО ще е и следващия най-добър
5
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А няма ли да се извинят тия от СЗО? В Швеция мерките бяха координирани от специалисти-епидемиолози, а не от политически фигуранти, които по подразбиране са некомпетентни. СЗО също са бюрократи и гледат откъде духа вятърът. Истинските специалисти за съжаление нито влизат в експертния екип на политиците, нито им се чува гласът в международните браншови организации.
4
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп беше прав да ги зареже.
3
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди месец друг представител на СЗО направи същото изявление, но както и да е. В СЗО в момента няма никой с повече от една мозъчна клетка. Хем препоръчват строги мерки, маски, социална изолация, тестване, хем дават Швеция за пример, където никакви мерки не бяха наложени. *** разбери каква сачма се върти в главите на служителите на СЗО.
2
14
 
20
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
В България кухоглавата тиква, подкокоросвана от отровния секстет НОЩ, въведе най-унизителните мерки и се държаха с хората като с ***, заради което бих очистил без угризения всеки един нощовак.
1
2
 
27
 
! Отговори
не на мерките преди 3 години
Изчакайте само да взема пуканките и можете да започвате с коментарите по темата.