Брюксел затвори публичните домове, забрани уличната проституция

Целта е да се ограничи разпространението на коронавируса
29
Брюксел затвори публичните домове, забрани уличната проституция
Снимка: Pixabay

Властите в Брюксел са решили до второ нареждане да затворят публичните домове и да забранят уличната проституция, съобщиха местни медии, цитирани от БНР.

Мярката се налага като част от усилията за ограничаване на епидемията от Covid-19.

Още по темата

В края на юни проститутките в града получиха отново правото да работят, след като се наложи да прекъснат през март при избухването на епидемията. Миналата година Белгийската национална банка съобщи, че е поставен нов рекорд на годишните разходи за проституция в страната и за 2018 г. за тази цел са били изхарчени над един милиард евро.

Местни медии отбелязват, че очакваното икономическо възстановяване от първоначалните противоепидемични мерки ще бъде бавно и трудно. Според представените данни потреблението в Белгия е намаляло с десетина процента в сравнение с 2019 г., като при почивките спадът е над 50 на сто, а при транспорта е около 20 на сто.

До днес в страната с новата болест са били заразени над 115 хиляди души, а жертвите достигнаха 9987, сочат данните. В последните седмици един от 10 изследвани се оказва заразен, а в Брюксел са една трета от новооткритите случаи. Макар броят на заразените на ден да достига отново равнищата от март, броят на смъртните случаи е нищожен на фона на съобщенията за 200-300 жертви дневно през март и април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Микрон преди 3 години
А политически *** забранени също нали?
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1. Всякакви твърдения, че всички работят насила нямат нищо общо с реалността. Има жени които работят без сутеньори. Има жени които работят тази професия за да могат да си позволят по-луксозен живот. Има жени които работят тази професия с неудоволствие, но доброволно за да си отглеждат децата. Има жени които работят насила. 2. Във Франция няма публични домове, а керванът си върви. Така и в Белгия никой няма да го спре.
19
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Брюксел да забрани и арабите по улиците в центъра! Прилича на град в ориента с тези пингвини по улиците!
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пич, французойките в днешни дни са силно Надценени. Виж, дори Макаронаения си е взел бабичка, дето му е била учителка... По добре си фани някое сладко българче от ня1коя френска гимназия. Или ти френската филология - там са още по - сладки. И стрателни...
17
2
 
14
 
! Отговори
Теди преди 3 години
Проституцията не е работа, а прикрито нечовешко насилие, злоба и многократни изнасилвания на жените и момичетата .
16
1
 
6
 
! Отговори
Теди преди 3 години
Проститутките винаги са жертви на насилие и има много организации в Европа ,които се борят с трафика на хора и сексуалната експлоатация . Има една книжка- Европа и жените препоръчвам ви я -има я в бюрата по труда и кариерните центрове.
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Сега просто проституцията ще стане нелегална - рай за организираната престъпност"---Тя легалната щото не е. Просто с легализацията сутеньорите стават "мениджъри" и могат да си мениджърстват съвсем безнаказано. Организираната престъпност не си мисли "Въй, държавата ни се меси в милиардния бизнес, дайте да се махаме". Тя си работи с държавата, а структурите, играчите и методите си остават същите.
14
3
 
6
 
! Отговори
Мико преди 3 години
Как по-просто да ви го обясня? Е_бе ми се французойка, не мароканка или алжирка. Тук няма такива. Там пък българки, румънки, украинки и т.н. Такива има и тук. Пълно е в Студентски град и Витоша. Как мога да е_ба французойка да му се незнае.
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТОВА Е СЕРИОЗЕН УДАР ПО турция!
12
3
 
6
 
! Отговори
Край преди 3 години
Е те сега евродепутати ни ще си се приберат в България.
11
5
 
8
 
! Отговори
Mda преди 3 години
Трудно ще **** французойка - труженичките. Българките и румънките отдавна им изядоха хляба. Не че съвсем няма, но на практика бизнеса в цяла Западна Европа се държи от хора от нашия регион. И в Амстердам, и в Брюксел, и в Ница или Марбея може да си говориш направо на български. Ако не за първата, то за втората или третата ще е майчин.
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Под францъзойка имаш предвид мароканка може би?
9
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забраниха я легално ама нелегално ще си продължи
8
5
 
5
 
! Отговори
е те са преди 3 години
си легам с чорапите!
7
5
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
От спирка Шуман не търпят конкуренция...
6
10
 
9
 
! Отговори
Мико преди 3 години
Винагин съм се чудил защо в Източна Европа няма труженички от Западна Европа. На мен ми се е_бе някоя французойка, ама нейсе...
5
5
 
13
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Ей ! От тоя КОВИД19 и жилата не можеш да олабиш...
4
8
 
19
 
! Отговори
Mda преди 3 години
Пак ще се напълни с "млади и красиви" в България. Поне 80% от труженичките в Брюксел в са българки, румънки и украинки. Останалите са разни черни от Африка.
3
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега просто проституцията ще стане нелегална - рай за организираната престъпност. Що за глупости вършат тези в Брюксел не ми е ясно. Не са ли научили този урок - със затваряне и забрани нищо не става. Навремето забраниха и алкохола - и получи ли се нещо? АБСОЛЮТНО НИЩО. Мерките трябва да са други ама кой да мисли? Не знам но така нищо няма да стане.
2
6
 
10
 
! Отговори
Анализатор преди 3 години
Въъйййй,и сега Милийончева как ще заработва допълнително,казвват че тарамбуките и зебеците много я уважавали по няколко пъти.