Българи без право да работят в Англия заради коронавируса

Издаването на осигурителен номер в момента е спряно
1 окт 2020 10:58, Петя Славова
18
Българи без право да работят в Англия заради коронавируса
Снимка: БГНЕС

Издаването на осигурителен номер за работа в Англия в момента е спряно заради мерките срещу коронавируса. За това сигнализират българи в групите в социалните мрежи.

Причината е, че бюрата по труда или по-известните в Обединеното кралство Джоб центрове в момента не работят за да ограничат физическите контакти, предава "Монитор".

Засега няма и информация кога ще отворят. Необходимостта от осигурителен номер е за всички, които планират да работят на територията на Острова. Без този номер работодателите не наемат хора. За да го получат обаче първо е необходимо да се заяви в бюрото по труда, че лицето желае да кандидатства за осигурителен номер. След около седмица от джоб центъра изпращат писмо на посочен от заявителя адрес с покана за интервю. Така хората трябва да посетят в уречения ден и час институцията и тогава служител от центъра го разпитва за нуждата му от осигурителен номер. До месец след провеждане на интервюто желаещият получава писмо с осигурителния номер или отказ за предоставяне на такъв с мотиви.

В социалните мрежи темата е широко дискутирана, тъй като много наши гурбетчии искат да заминат за Англия и се интересуват от документите, които трябва да си извадят за работа. Сред дискусиите има и такива, които твърдят, че има работодатели, които наемат и без осигурителен номер, но реално може да се работи определен срок, например един месец.

Други пък предлагат съдействие за издаване на осигуровка, веднага след като джоб центровете бъдат отворени срещу 30 паунда. Срещу 50 пануда пък може да се наеме преводач, който да се яви на интервю за иншуранс, с човек, който не говори езика. За по- неориентираните се предлагат редица такива платени услуги. Например за съдействие за издаване на статут за уседналост искат по 50 паунда. Между 70 и 100 паунда пък излиза таксата за счетоводител, който да приключи данъчната година.


18
Още от ЕС
Конфликтът в Средиземно море разедини ЕС
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Инфо преди 2 седмици
АЛОООО я марш да се информираш и образоваш !!!!!
Петя защо лъжеш хората ??????
В таз публикация няма нищо вярно, аз живея в Англия
12
0
 
5
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 седмици
Я отровното трио да органезирва един яйчен протест пред Бъкингам , ... резил ... да не дават на българите право да работят. Не че са се разработили , ама пак.
11
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
С краят на ДВГ германия ще стане бетер Камбоджа.Мир на праха на германофилите
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"по-известните като джоб центрове" ама така ли са известни? :) Ах, журналисти журналисти... А иначе, какво очаквате, целият свят го тресе корона-кризата, специално за българите ще ги отворят, щото тука няма нищо. Много сте смешни.
9
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В скапаната Англия, Шотландия натам не бих отишъл посмъртно и на екскурзия даже. Чувствам се супер в немско и чат пат в швейцарско
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
осигурителният номер НЕ ТИ ДАВА право на работа, а служи за определяне на данъчна основа. Без него ти удържат много данъци първоначално, а после с годишната декларация ти връщат надвнесеното. ако си от трета страна (не ЕС) и работната ти виза е изтекла, това че имаш осигурителен номер не ти дава право да работиш, даже не можеш да останеш в страната.
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Англия е постигнала нещо физици математици химици политици и тн.Бългярите тръгнали да поучават толкова велика държава с Цеца Меца и Пеца е няма как да стане.Плебса си е плебс поради недоразвито общество.
6
12
 
8
 
! Отговори
аз преди 2 седмици
И тук не ги щем, да се махат от България.
5
0
 
19
 
! Отговори
Capital преди 2 седмици
До 1

Ами не е точно така.

В момента NIN се издава само на 3-ти страни извън Европа. Та неиздаването е за всички европейци. Мотивът това да е само за тя е, че те имат право на работа и с временен такъв (друг е въпросът кой ще те вземе на работа). Като цяло това е до края на годината, като след това новодошлите нямат право на NIN без определени условия. Та Английска му работа. Просто те си избират контингента.
4
0
 
24
 
! Отговори
П. Славова преди 2 седмици
До с.т.

Така е, но пък шефовете ме натискат да докарам повече трафик на сайта, затова заглавията трябва да са провокиращи и гръмки. Това е целта, а не да отразяват задължително истината.
3
24
 
6
 
! Отговори
КОЛЕВ преди 2 седмици
БРАВО, МНОГО СЕ РАДВАМ! СЕГА ДА НЕ СЕ ВРЪЩАТ И В БЪЛГАРИЯ, А ДА ОТИВАТ В РУСИЯ НА ГУРБЕТ. ДА НЕ ГИ ПРИЕМА БЪЛГАРИЯ, НЕ ЗАСЛУЖАВАТ!
2
3
 
13
 
! Отговори
anon преди 2 седмици
Протекционизма и национализма не са модерни, така че трябваше да измислят вирус за да ги наложат.
1
0
 
54
 
! Отговори
с.т. преди 2 седмици
Заглавието на статията е некоректно. От написаното става ясно, че няма пречка българи да работят в Англия, стига само да отворят техните бюра по труда. Това касае не само българите, а всеки един чужденец, който иска да работи в Англия. Така поставено, заглавието оставя усещането, че само българите поради ред причини, не могат да работят там. Сякаш сме някакъв прокажен народ. Госпожо Славова, уважавайте родината си и не я подценявайте.