Меркел търси компромис как Brexit да не е без сделка

Във Великобритания също оптимисти, въпреки изявлението на Джонсън
5 дек 2020 13:45, Петя Славова
17
Меркел търси компромис как Brexit да не е без сделка
Снимка: БГНЕС

Германската канцлерка Ангела Меркел предприе инициатива, за да помогне за постигането на "компромис", който ще позволи да бъде финализирано търговското Brexit споразумение без допълнителни усложнения, съобщи британският в. Guardian.

Още по темата

Говорителят й Щефан Зайберт, заяви по-рано през деня, че Меркел е признала правото на всяка страна да има своите "червени линии", но винаги може да се намери място за компромис.

В същото време източници, близки до правителството на Обединеното кралство, остават оптимисти за постигане на сделка, въпреки изявлението на британския премиер Борис Джонсън, че преговорите "са в много труден момент".

Френският държавен секретар по европейските въпроси Клеманс Бон каза, че Франция ще използва правото си на вето, за да блокира сделка по Brexit, която не би била от полза за страната му, а премиерът на Ирландия Майкъл Мартин изрази очакванията си за "интензивни" преговори за Brexit през почивните дни.

БГНЕС припомня, че главният преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние потвърди, че условията за сделка с Великобритания след Brexit не са били изпълнени при последния кръг от преговори "поради значителни различия относно равноправните условия, управлението и риболова".

Барние добави, че в събота председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен и британският премиер Борис Джонсън ще обсъдят настоящата ситуация в преговорите и перспективата за бъдещото им развитие. По-рано през деня беше съобщено, че Барние е намекнал за възможността преговорите между Брюксел и Лондон да продължат през следващата година

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хахаха значи щом на франсетата не им изнася вето, а щом на англичаните не им изнася са нагли.... Ей за тва се махнаха, двуличния и фалшив ЕС! Хубавата идея в помощ на хората се превърна в тежка бюрократична машина и способ силните да мачкат слабите...
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кво толкова ако излезнат без сделка?
12
1
 
4
 
! Отговори
Никой преди 3 години
ВАЖНО Е КАКВО ЩЕ КАЖЕ ФРАНЦИЯ.НЕ ЯЛОВАТА ГЕРМАНКА ОТ ГДР
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази долна червено*ъза комсомолска от ГДР е най-вредния политик не само за Германия но и за целия ЕС, то не бяха потоци, то не бяха бежанци, то не бяха "хуманитарни" кораби вкарващи терористи, то не се спря. Тази и майка си ще продаде, в качеството си на каква по-точно предприема "инициатива" след като ЕС има официален преговарящ с ЮК за Брекзит? За какви компромиси става въпрос? Тази ще продаде интересните на целия ЕС само за да може дойчовците да си продават изпърдяните варени в ЮК. Къш
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Франция е член на ЕС както и България ето какво те засяга.В един союз сте.
9
5
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Британците имат полза от брекзит без сделка, а немците са големите губещи.Затова и меркел се напъва и юрка и урсулата.А французите казаха това, което е и официалната позиция на ес: правото няма значение, важен е интереса.
8
1
 
3
 
! Отговори
Ром"с преди 3 години
мИШЕЛ бАРНИЕ дори и да договори с АНГЛИЧАНИТЕ ,то ще трябва да гласуват +за,всичките 27 членки на ЕС ,ДОРИ само един глас да е против,например Франция,то сделката не се приема ,а французите имат достатано претенции ,тъй че едва ли ще направи Меркел нещо .освен малко популизъм... .Фунта реагира ,че сделка няма да има ,а това е един значим фактор. Ще пожием-ще разберем до НОВАТА Година.
7
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германия след 2- та световна война била като Сирия всичко развалини а сега най-мощната при това икономически в цяла Европа а България при Византия зле по Османско поне икономически добре по Комунизма 100% капсулована а сега една от най-бедните Страни в ЕвропаБорисов и Фирмата да напускат България като Емигранти
6
5
 
7
 
! Отговори
Левтер преди 3 години
Острова да потъне!Какво ни интересува! В цялата БГ история,Англия е извършвала само злини спрямо нас!
5
4
 
9
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Няма ли някъв инженер днеска да се е врязал някъде у германистана а?
4
7
 
7
 
! Отговори
Комунист-Сатанист преди 3 години
Демоните намериха добър дом в тялото й, в погледа й се вижда Луцифер!
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яловата крава която обърка Европа и подкрепя Толупа-айдук
2
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нас какво ни засяга риболовйт на Франция?!?
1
4
 
2
 
! Отговори
сорос преди 3 години
Еийий ей това е красавица виж само какви знаци прави със ръцете има и голяма...ътка