€15,50 е цената за ЕС за доза от ваксината на Pfizer

Тя е малко по-ниска от цената в САЩ
21 дек 2020 13:41, Елка Василева
50
 €15,50 е цената за ЕС за доза от ваксината на Pfizer
Снимка: архив, БГНЕС

Европейският съюз се е договорил да плаща 15,50 евро (18,90 долара) за една доза от ваксината срещу коронавирус, разработена от Pfizer и BioNTech. Това сочи вътрешен документ, до който Ройтерс е получил достъп.

Цената, която е поверителна и е била договорена за общо 300 милиона дози, е малко по-ниска от тази, която САЩ плащат - 19,50 долара за доза от първата партида от 100 милиона дози на същата ваксина.

Още по темата

Документът на ЕС е с дата 18 ноември и е бил разпространен сред европейските служби, след като Брюксел обяви сделката с двете компании на 11 ноември.

Очаква се днес Европейската агенция по лекарствата да реши дали да одобри ваксината на Pfizer, след като няколко страни вече дадоха зелена светлина на препарата, включително Белгия и САЩ, припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
5
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
Без пари да ми я дават не я ИСКАМ !!
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
путин нали разправяше, как държавата щяла да субсидира ваксината и цената й щяла да бъде "ниска".За Пфайзер, Модерна и т.н. разбрахме, че цените варират от 2 до 16 евро.А сПътник-а колко излиза, Путин вече обяви ли?Знаем, че не може да се прилага при най-застрашените, дай да видим как е като цена.
11
6
 
3
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Апропо...... новите ни господари са американци и на тях се кланяме, новото деление е на... Русофилите винаги трябва да имате господари. Така сте възпитани още от деца.
10
5
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Мат за ЧебурашкаКогато видиш де били да развяват и да се намятат с американски знамена, да носят тениски с лика на Тръмп и да разнасят портрети на Линкълн и Рузвелт, тогава можеш да говориш за американофили. Засега има единствено русофили.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Шах за чебурашкатаТи го чакаш, но освен да го копираш нищо друго няма в празната ти кратуна. И ти си като идолите ти: всичко, което що годе става, сте откраднали отнякъде.
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 23В България по времето на социализма на е имало работеща икономика. Кремиковци, звездата на българската тежка индустрия, никога не е излизал на печалба.
7
1
 
5
 
! Отговори
Айде купувайте преди 3 години
руски ваксини докато е време стига сте ни гъбаркали и харчили пари на вятъра за пфайзъри,модерни и др. бъркочи.Стига с този инат и политики,взимайте руските ваксини и мирясвайте защото народът мре.
6
1
 
2
 
! Отговори
Търговец преди 3 години
В България ще е над 100 лева. Защо ли? Защото така.
5
1
 
2
 
! Отговори
Чиста работа преди 3 години
7 милиарда *15.50 Евро = 108.5 милиарда Евро. А разходите им за производството сигурно са не повече от 1-2 милиарда. Сигурно шишенцата в които я запечатват струват повече от самата ваксина.....Като продължи пандемията примерно още 3 години таман около 300 милиарда чиста печалба!Пък после ми говорете че нищо не печелели от ваксините.300 000 000 000 ако нещо не съм объркал нулите. Голямо число е!
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали цената първо бе 12 евро? Как така за една седмица се повиши до 15,50евро?Модерна - $18Pfizer - $12CureVac - $10Johnson - $8,50GsK Sanofi - $7.5AstraZaneca Oxford - $1.7
3
2
 
7
 
! Отговори
V преди 3 години
Аз ви казах че ще стане като с ф16. За нас най скъпата и най смотана ваксина. За тая трябват мощни хладилници .И риска да бъде повредена при преместването и е най голям .Затова точно тая ни трябва ,а и е хамериканска .
2
2
 
9
 
! Отговори
Anonymus преди 3 години
Показаха в Белгия цените на ваксините. Точно тази не се споменава, но най-скъпата е $18. За тази на Pfizer ще ни щавят 15.5 Еврака или малко над $18. *** инфлацията, ще даваме поне 1/2 отгоре на оригиналната цена. И това преди крадливите маскари да се доберат и да вдигнат още повече цената. БРАВО, от всичко намирате начин да цоцате народа!
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова ли избраха тази ваксина,щото е с най-висока цена?