ЕС със санкции срещу представители на руските власти заради Навални

Външните министри дадоха зелена светлина за подготвяне на списъка
130
ЕС със санкции срещу представители на руските власти заради Навални
Снимка: БГНЕС

Министрите на външните работи на страните от Европейския съюз са се споразумели днес за налагане на санкции срещу четирима високопоставени представители на руските власти заради хвърлянето в затвора на опозиционера Алексей Навални, предаде Ройтерс, като се позова на двама дипломати.

На срещата в Брюксел не са били обсъдени конкретни имена. Външните министри са дали зелена светлина за подготвяне на списъка.

Още по темата

Според цитираните дипломати обаче ЕС ще наложи санкции на четирима високопоставени представители на руските власти. Това са ръководителят на Следствения комитет на Руската федерация, генералният прокурор и директорите на Националната гвардия и на Федералната служба за изтърпяване на наказанията.

По-рано днес върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел изрази очакване външните министри на страните членки да бъдат единни и решителни при обсъждането на реакцията на последните руски действия.

Ясно е, че Русия е поела в посоката на конфронтация с Европа, случаят с Алексей Навални е ярък пример за нарушаване на руските ангажименти. Руската страна отказва да вземе предвид решението на Европейския съд по правата на човека за Навални, каза Борел.

Преди началото на срещата няколко външни министри, сред които Хайко Маас, първият дипломат на Германия, изразиха подкрепа за налагането на санкции срещу Русия, отбелязва ДПА./БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още по темата: РусияЕСсанкциинавални
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
11
 
! Отговори
ЕС КАТО БРЪМБАРА преди 3 години
Бръм, бръм, бръм, Страшен бръмбар съм
88
0
 
9
 
! Отговори
КАКЪВТО СЪЮЗА преди 3 години
такива и санкциите - ФАЛШИВИ
87
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страшни санкции на ЕС цели 4 колхозника от совхоза на Путин санкционирани. Защо ли изобщо се събират 28 външни министри на ЕС заради 4 крепостника? Поне да бяха санкционирали председателя на Совхоза тов. Путин.
86
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците ни построиха фабрики, дадоха ни военна индустрия.Западна Европа открадна пазара на Източна Европа и фабриките конкуренти на западните монополи затвориха.Западна Европа днес продава пазара си на Великобритания за десетки милиарди евро на година.Западна Европа е като спекулант и търговец, който измами наивните държави от Източна Европа.Западна Европа е измамник.
85
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навални трябва да работи тежък труд на Двореца на Путин. Той обеща дворец за 1 милиард долара на Путин в картинки.
84
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 80Ще ме извиниш, но да не би руснаците да ни освободиха от фабриките, заводите, електроцентралите, армията, природните ресурси и от други подобни неща?
83
0
 
1
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 години
туристическа забележителност и атракция!
82
3
 
4
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 години
До къде,Е нали Навални показа къде Путин си харчи милиардите ве- строи имение за милиарди на черноморския бряг на Русия! Всъщност не ми е ясно каква точно реакция очакваше навални от обикновените руснаци относно този имот, че дори и да беше доказал категорично, че той е именно на Путин! Та нали преди около 200години руските власти също са строяли огромни имения, които сега са туристически атракции! След смъртта на Путин, това имение, на територията на Русия е твърде вероятно да стане...
81
2
 
8
 
! Отговори
аман от тоя преди 3 години
Така ми падна в очите че няма накъде повече!По просташко изказване не бях чувал и от наши политици!Щом западнярите са опряли до тоя,значи са много зле!
80
8
 
3
 
! Отговори
Катюша преди 3 години
Кауна Фигурант какво се изака по въпроса.
79
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕЛИМисля, че Путин няма да го даде под съд. Руснаците си имат приказка за такива като берлинския пациент - Много чести.
78
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав си Христо. Зюганов е срещу Путин. Той е истински откровен подпиндосник.
77
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Намерили кой да плашат )отдавана си изтеглиха милиардите от ЕС
76
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако огромните пари предназначени за полит диверсии в Русия бяха да дени на Солженицин, Сахаров дори Немцов - със сигурност животът в Русия щеше да е друг.Запядухите го удариха през просото с руската корупция, дето ужким Нафльнуй я разследва. Кой разследващ корупция има за 4 години усвоени повече имоти от т.н. разследвани за целият им полит живот? Кой бе?
75
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А на Испания за рапърчето? А за каталунците и баските нещо? Или те нямат права, човешки.Поредно доказателство за двойните стандарти, хората вече даже не ви се връзват на джендерастията!
74
4
 
0
 
! Отговори
да става путин цар преди 3 години
той стана шеф на православната църква (руската и българската), да му се даде царска титла и да се приключи с тез нахалници като Навални. айде де, навални не може да се мери с путин нито по пари, нито по имоти, нито по ръст, а Хуйлло най-голям го вади (ала пугачова да знае) за там и дума да не става.
73
0
 
9
 
! Отговори
Уф преди 3 години
Джендърска досада...
72
12
 
2
 
! Отговори
русия и санкции преди 3 години
може ли да уплашиш *** с гхуй? ами това е най-голята империя на света - всички земи руските са придобили чрез освобождаване. населението там живее в крепостен режим, също и при социализма - крепостници без право на собствен капитал, земя или бизнес - сега е същото - комунистическите олигарси като путин дърпат конците и за населението винаги ще има водка, то на това е свикнало. Когато трябва руските са винаги готови да освободят (от имотите, земите и капиталите) други народи - чечня, крим, абха
71
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 26 до 1956 ирландката Виолет Гипсън лежи в психиатричен затвор заради атентаът й с/у Дучето Маслини . . . . Навални е осъден за мошенничество, поругаване на ветерани от ВСВ, и неспазване на режима на условните си присъди . . . на < 4 години ? ? ? ?Къде е смелостта на Навални.
70
4
 
18
 
! Отговори
ЕЛИ преди 3 години
ФАЛШИВ ФИЛМ ИЗГОТВЕН В ГЕРМАНИЯ ОТ НАВАЛНИ --ЗА ЗАМЪК НА ПРЕЗИДЕНТА НА РУСИЯОКАЗА СЕ ЧЕ НИТО Е НА ПУТИН НИТО Е ЗАМЪК А Е СТРОИТЕЛЕН ОБЕКТ ПЪЛЕН С ТОРБИ ЦИМЕНТ И ПЯСЪК ТЪЙ КАТО ТОВА Е ПЛЮНЕ ПО ПРЕЗИДЕНТА НА РУСИЯ С ЦЕЛ ДА МУ СЕ СЪЗДАДЕ РЕЗИЛЕН ОБРАЗ, МИСЛЯ СИ ,ЧЕ Е РЕДНО ПРЕЗИДЕНТА НА РУСИЯ ДА ГО ДАДЕ ПОД СЪД И ТЪЙ КАТО ТОВА Е АТАКА СРЕЩУ ДЪРЖАВНОСТА В РУСИЯ ,ТО БИ СЛЕДВАЛО ДА ГО ВКАРАТ ЗА ДЪЛГО В ЗАТВОРА--ПОНЕ ЗА ПЕТ ГОДИНИ