ЕС със санкции срещу представители на руските власти заради Навални

Външните министри дадоха зелена светлина за подготвяне на списъка
130
ЕС със санкции срещу представители на руските власти заради Навални
Снимка: БГНЕС

Министрите на външните работи на страните от Европейския съюз са се споразумели днес за налагане на санкции срещу четирима високопоставени представители на руските власти заради хвърлянето в затвора на опозиционера Алексей Навални, предаде Ройтерс, като се позова на двама дипломати.

На срещата в Брюксел не са били обсъдени конкретни имена. Външните министри са дали зелена светлина за подготвяне на списъка.

Още по темата

Според цитираните дипломати обаче ЕС ще наложи санкции на четирима високопоставени представители на руските власти. Това са ръководителят на Следствения комитет на Руската федерация, генералният прокурор и директорите на Националната гвардия и на Федералната служба за изтърпяване на наказанията.

По-рано днес върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел изрази очакване външните министри на страните членки да бъдат единни и решителни при обсъждането на реакцията на последните руски действия.

Ясно е, че Русия е поела в посоката на конфронтация с Европа, случаят с Алексей Навални е ярък пример за нарушаване на руските ангажименти. Руската страна отказва да вземе предвид решението на Европейския съд по правата на човека за Навални, каза Борел.

Преди началото на срещата няколко външни министри, сред които Хайко Маас, първият дипломат на Германия, изразиха подкрепа за налагането на санкции срещу Русия, отбелязва ДПА./БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още по темата: РусияЕСсанкциинавални
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърбавият никога неможа да е прав, особенно ако темето му е рахитично плоско и издава рахитизъм от Рахстагския синдром на ВафенФюрик ЛьохаШайзнинг Говнурастонене Дияриатенин,
68
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МечтиНе се кахъри. Решението на ЕС е очаквано и е една видимост тип санкции. ЕС налага санкции на четири физически лица. Санкциите срещу физически лица не са тежки икономически и финансови санкции. Путин преди повече от 10 години предупреди своите милионери да си приберат авуарите от западните банки, защото ще им бъдат отнети. Днешните санкции са усмивка на лицето на ЕС при лоша игра. Блъф и изобразяване на важност за пред нас. Пиндостан ще остане излъган в надеждиъте си да спечели.
67
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еврогейския съюз нямат власт на Русия ) защото ако Путин наложи санкции Ко че правите европейци),или ще забраните да пътуват политици на Русия в ЕС ,Ами те нямат голямо желание )
66
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
наместо всекидневно да започнат да изпращат по въздъх, суша и море пехотинци, плувци и фъчилни командоси които в достойна дискусия с руските такива да видят коке как и защо с Навалеца и ако текова да останат в Русия да си доучат фатките, атаките и салтанатите след което пак всекидневно да се опитат да попитат Навалеца питан ли е да ли е съгласен да се въвеждат санкции с/у упоменатите ръководители защото ако каже НОУ то ил Вест или Ист командосите шъ дъ имат в дад ситуация неважни различия
65
3
 
10
 
! Отговори
Бачо преди 3 години
Нали се доказа, че Навални е провокатор. Защо продължава да се раздухва?
64
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече са смешни с тези санкции... Путин добре затапи един бибитко за Крим:Две хипотези. Първо, ако изборите в Крим не са били демократични, защо наказвате населението което уж ние сме излъгали? Второ - ако приемате изборите в Крим за демократични, защо наказвате демократичния избор на населението?
63
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А за рапъра от Испания ще наложат ли санкции???
62
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво значи "ярък пример за нарушаване на руските ангажименти"? Ангажименти за доброворно потъпкване на собствения суверенитет ли? Ангажименти поети от кого и пред кого? От Горбачов и Елцин ли са поети ангажиментите на Русия? Защо Путин трябва да спазва ангажименти поети от предател и алкохолик?Знаете ли, че Русия ограничи до минимум транзита на газ през Украйна към ЕС? Знаете ли, че Газпром продава на ЕС газ от хранилищата на територията на ЕС и знаете ли, че там той вече е намалял рекордно?
61
1
 
3
 
! Отговори
не питай преди 3 години
До питане !И на тоя не му се работи!
60
0
 
14
 
! Отговори
Мечти преди 3 години
Жалко а каква сила за благото на народите можеше да е един равно поставен съюз между ЕС и Русия Пак печелят сащ.
59
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както писа един читател на Daily Mail (Великобритания): "Правителството на Обединеното Кралство е доста неудобно да критикува Русия, докато журналистът Джулиан Асандж е измъчван в затвора Белмарш (това беше съобщено от специален докладчик на ООН по въпроса за изтезанията)" А друг добави: "29-годишният подсъдим е заплашен от 10 години затвор за създаване на мемове, в които подиграва Хилъри Клинтън. Путин е по-мек към критиците си, отколкото демократите в Съединените щати."
58
2
 
18
 
! Отговори
6 преди 3 години
Това само показва , че Н-ни работи срещу Русия!А ЕС е подгласник на САЩ!Но той не е нито Солженицин , нито Сахаров , а едон криминален тип!
57
1
 
21
 
! Отговори
komitata преди 3 години
кой е Навални ? Не нито интелектуалец а десен актививист съден з а мошенчество инструмент за разбиване на Русия отвън но слаб и неуспешен .След като опитаха в Беларус сбъркаха и с Русия .Влезли в капан арежисьорите на играта сега с е чудят как да излязат от ситуацията и парлами с санкции на 4 души. Санкции защо ням ав Испания където се води улична война .
56
3
 
14
 
! Отговори
Да преди 3 години
Писна ми от двойни стандарти и санкции..
55
4
 
21
 
! Отговори
Умишлено е преди 3 години
Асандж, го мъчат вече пет години в Англия и нищо,а заради един престъпник се вдигна толкова шум!!!
54
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 58 Точно в това е проблемът, че на Навални не му позволяват да разтури Русия, иначе той всичко прави най-старателно по учебника за цветни революции написан в ЦРУ. Момченцето за поръчки е завършило школата на ЦРУ в Йелския университет - там ги учат как да ги правят тия неща и да си набират активисти - първо им давате значки, после ги пращате на семинари на наши разноски и на стажове в Европа, накрая правите майдани и щурмувате сградите на държавните институции. Сандвичите и заплатите ви ние ще ги платим
53
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 3 години
А за Испания няма ли да има? Там един рапър получи присъда, защото усмивал краля. В тъмните векове ли живеем още питам аз ЕС? Лицемери
52
6
 
13
 
! Отговори
до ЕС преди 3 години
Моля сменете актьора Навални с друг актьор , тоя се издъни !
51
5
 
15
 
! Отговори
питане ! преди 3 години
Кой и какъв е Навални ?Тоя има ли пипе да управлява такава голяма и мощна държава , най-много да я разтури !
50
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Do 52 Момченце кривоусто, правиш пропаганда на фашизма и хитлеризма, а за такива неща се лежи в дранголника