ЕС със санкции срещу представители на руските власти заради Навални

Външните министри дадоха зелена светлина за подготвяне на списъка
130
ЕС със санкции срещу представители на руските власти заради Навални
Снимка: БГНЕС

Министрите на външните работи на страните от Европейския съюз са се споразумели днес за налагане на санкции срещу четирима високопоставени представители на руските власти заради хвърлянето в затвора на опозиционера Алексей Навални, предаде Ройтерс, като се позова на двама дипломати.

На срещата в Брюксел не са били обсъдени конкретни имена. Външните министри са дали зелена светлина за подготвяне на списъка.

Още по темата

Според цитираните дипломати обаче ЕС ще наложи санкции на четирима високопоставени представители на руските власти. Това са ръководителят на Следствения комитет на Руската федерация, генералният прокурор и директорите на Националната гвардия и на Федералната служба за изтърпяване на наказанията.

По-рано днес върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел изрази очакване външните министри на страните членки да бъдат единни и решителни при обсъждането на реакцията на последните руски действия.

Ясно е, че Русия е поела в посоката на конфронтация с Европа, случаят с Алексей Навални е ярък пример за нарушаване на руските ангажименти. Руската страна отказва да вземе предвид решението на Европейския съд по правата на човека за Навални, каза Борел.

Преди началото на срещата няколко външни министри, сред които Хайко Маас, първият дипломат на Германия, изразиха подкрепа за налагането на санкции срещу Русия, отбелязва ДПА./БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още по темата: РусияЕСсанкциинавални
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
4
 
15
 
! Отговори
Дедо вия преди 3 години
Кой ли пък се съобразява с ЕС ?
48
4
 
21
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Много е жалко, че си нямаме политик като Владимир Путин в България, който да опандизи джендърите от БХК и другите предателски организации, които се чувстват отлично в България, за разлика от Русия, където хората си пазят държавата, семейството и децата от джендърските атаки на Брюксел, Соpoc и САЩ
47
2
 
10
 
! Отговори
Идва преди 3 години
идва серията "Империята отвръща на удара"
46
3
 
16
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Нормално е джендърите да се защитават един друг. От брюкселските *** друго не съм очаквал, освен да скочат като ужилени, заради справедливо осъдения им масонски брат.За всички нормални хора ще кажа, че Алексей Нахални е руският Красимир Кънев - началник на руския БХК, който там се казва ФБК и с парите на Copос и САЩ прокарва античовешки и антихристиянски политики в Русия.Само че при другаря Путин тези номера не вървят, за разлика от нашата наведена и широко разкрачена България :(
45
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Не успяха с Хитлер"Хахах, да сигурно САЩ и Европа специално са пратили Хитлер да унищожи Русия? Искате ли да преиграем ВСВ, обаче Русия да не получава помощ от САЩ по програмата Ленд Лийз, а Германия да получава американски нефт и да се бие на един фронт?
44
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква работа има Русия с Европа! Русия не е Европа, Русия не е Азия, Русия е Русия. Днес какво да обменя и развива Русия с Европа, Европа няма технологии, Европа няма изкуство и култура - технологиите и културата са в Русия! Да учи от Европа как за няколко дни да се предаде на Хитлер и на гей-паради - само това може да научи от Европа.
43
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво сте тръгнали да защитавате някакъв си ветеран от ВСВ? През ВСВ всеки мъж в подходяща възраст и подходящо здраве е бил в армията. Това са обикновени хора от пролетарята, а не са някакви интелектуални гиганти. И Навални и всеки друг човек има право да не е съгласен с някакъв демен тен селян дур чията единствена заслуга е, че насила са го взели в армията и по случайност е оживял.
42
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма проблем с СО2,не съществува такъв проблем. Това е напълно изфабрикувана заплаха целяща мерки за закриване на икономиките на развитите страни. Деиндустриализация, срутване на жизненото равнище до нивото на Средновековието. И няма да купуват газ и нефт от Русия и Русия ще фалира. Не успяха с Хитлер, не успяха и сега а с тези CO2 емисии буквално се простреляха в крака. Русия вече не е зависима от износа на нефт и газ и е напълно самодостатъчна и официално обяви, че може да скъса всякакви отношения с еесовския съюз и със запада.
41
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия издържа на натиска и неусетно се засили на фона на останалия свят и тя победи Запада със собствените му оръжия. Русия е създала самодостатъчна икономика и стабилна финансова система със своя глобален характер. Всичко, което не убива Русия, е добро за нея.
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откъде в Германия, която тогава се задъхвала от изплащането на огромните суми военни репарации (наложени на Германия чрез Версайския договор и породили разпада на немската паричната система и хронична инфлация) се появили тези огромни средства за демократичното избиране на демократа Адолф Хитлер?
39
2
 
8
 
! Отговори
хохо преди 3 години
А ЕС може ли да гризне дръвцето този път? Лавров ги предупреди недвусмислено. После ще реват, че лошата Русия ги мачкала.
38
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лавров заяви, че Русия е готова готова да скъса отношенията си с ЕС. Но дали еесовците са готови да за
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоест доларите скоро могат да служат само като тоалетна хартия за васалите като България.
36
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Баба мараЛогиката на промити русофили. Някой прави нещо неправилно. Но понеже бил дал много жертви в една война преди 75 години им е простено да правят каквото си искат. Супер логично.П.С. СССР нападат Финландия 1938, СССР окупират на Литва, Латвия и Естония 1940 - всичко това става преди Хитлер да нападне СССР. Ни лук яли, ни лук мирисали.
35
6
 
4
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Предлагам да наложим пълно търговско ембарго на Русия и да спрем да внасяме руски нефт и газ! Какво мислите за моето предложение, хайде, коментирайте!
34
0
 
16
 
! Отговори
Да , ама не ! преди 3 години
Навални може ли да управлява такава голяма държава ???*** използван от запада !
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Газпром разпространи документ до евриопейските акционери на Северен поток 2, с който ги уведомява, че има вероятност да се откаже от проекта и Северен поток 2 никога да не бъде завършен. В същото време Русия експулсира трима европейски дипломати. Русия възнамерява да насочи огромния си енергиен потенциал за вътрешни нужни и подобрявабе бита собственото си население както и към партньори от Азия.
32
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Русия никой не студува, топлото в Русия почти без пари.
31
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Западните ценности и толерантност означават прекланяне пред хомосексуалисти, LGTB и всякакви триполови и етническите малцинствата и поругаване и обида срещу всеки който не е съгласен с тях, както Навални обиди и наруга ветеран от ВСВ защото видите ли, той изразил несъгласие с него.
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези половинчати санкции са чиста проба популизъм.Още няколко руснаци ще ходят с любовниците си на шопинг в Дубай вместо на шопинг в Париж. О, какъв ужас! Путин като види как страдат неговите приятели ще му стане тежко на сърцето, ще отрони мъжка сълза и ще пусне Навални. Не може да остави хората без шопинг в Париж и Милано. То това е нечовешко.Истински санкции означава пълно търговско ембарго. А тези списъци с хора са една жалка смешна история. Да кажем, че сме свършили нещо.