Ваксионационният паспорт не бил дискриминация, всеки ще може да пътува

Ковачев: Трябва да наложим на компаниите да си изпълняват договорите
26 фев 2021 10:58, Ния Христова
309
 
Част от държавите в ЕС настояха да се изготви единна система за имунизационни паспорти.
 
Според евродепутата от ГЕРБ/ ЕНП Андрей Ковачев ограничението няма да представлява дискриминация. Той обясни, че сертификатите ще бъдат въведени, когато има достатъчно ваксини и всеки ще има възможност да се ваксинира доброволно.
 
"Няма да има ограничения за неваксинираните и непреболедувалите, които искат да пътуват, но за тях ще се изисква отрицателен PCR тест и карантина. Не е дискриминационно чрез сертификатите да се улесни пътуването на хората, които имат имунитет след прекарано заболяване или ваксинация. Тези хора няма да има нужда да правят тест и да бъдат подлагани на карантина, но и другите ще могат също да пътуват", разясни в ефира на Bulgaria ON AIR Ковачев.
 
Той допълни още, че заключенията на Европейския съвет от снощи са, че трябва да се работи в тази посока, но едва когато има на разположение достатъчно ваксини. 
 
"Вчера в ЕП имахме изслушване на шефовете на големите фармацевтични компании. Съветът се занимава с темата за увеличаване на капацитета на производство и стриктното спазване на договорите, които са подписали с ЕК. Нашата цел не е да се съдим, а как най-бързо всички дози да пристигнат до всеки европейски гражданин, който иска да бъде ваксиниран. Огромна е задачата, имаше жестока критика срещу фармацевтичните компании. Шефовете на компаниите поеха ангажимент, че всеки ден ще увеличават производството. ЕС инвестира над 2,7 млрд. евро във фармацевтичните компании, за да произведат в кратки сроковете ваксината", каза още Ковачев.
 
От думите му стана ясно, че ако забавянето на ваксините продължи, може останалата част от парите да не бъде преведената. Може да се стигне и до съд и налагане на забрана за изнасяне на дози за трети страни, които са извън Европейския съюз.
 
"Винаги има възможност да увеличим нашата поръчка. Въпросът е поръчаните сега ваксини да бъдат доставени - да наложим на фармацевтичните компании да си изпълняват договорите с точните бройки за всяка страна членка", подчерта Андрей Ковачев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
11
 
! Отговори
ъъъ преди 3 години
Тия наистина ще докарат хората дотам да си организират ковид партита - да се заразяват насила, за да могат след това да живеят нормално.
78
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: номер 77"Ще ти стъжнят живота, ако не я приемеш ваксината."Ами нека! Така е било и при Адолф Хитлер. По-точно такива са били Свидетелите на Йехова. Всеки, който доброволно се откаже от убежденията си, го освобождават.Тези, които не се отказват от вярата си, ги затварят в концлагери и така, докато не решат че им е писнало и искат да излязат на свобода. Тогава пишат една декларация, че не вярват в Йехова, и ги пускат!И сега е така, като при Хитлер!
77
0
 
16
 
! Отговори
не разбирам преди 3 години
За какво се бориш? За какво ти е тоя ваксинационен паспорт, щом всеки ще може да пътува, казваш? Обаче какъв бизнес с продажби на тези заветни паспорти се задава сега! Някои хора се гласят много да забогатеят. От сега им личи.
76
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този на клипа осъзнава ли, че реже клона, на който седи?Приемат ли се такива ограничение ЕС губи смисъл.Целта на ЕС е свободно движение на хота, работна сила, стоки и товари.Сперш ли една или повече от тези свободи всичко просто свършва.
75
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До всички велики учени, мислители, творци, писатели и т.н.:- Всичко беше напразно, пичове!
74
6
 
2
 
! Отговори
... преди 3 години
До Анонимен 88В русия до преди няколко месеца твърдяха, че Коронавирус няма, а сега - ваксинират всички ...
73
2
 
3
 
! Отговори
1234 преди 3 години
До нормално мислещПолучаваш си паспорта - след тест за антитела предполагам или с епикриза ако си бил в болница.
72
1
 
26
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Драмата е, че изкарах вируса заедно със семейството си и от първа ръка свидетелствам, че това е най-обикновена настинка. Нищо особено. Затова и не разбирам неистовото желание на разни хора да ни ваксинират. После защо хората вярвали на конспиративни теории. Това е прекалено!
71
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На човечеството не му трябват смъртоносни метеорити, супервулкани или атомни бомби. То има себе си!
70
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сутринта я гледах омбудсманката с устенцата и бретончето. Сега този. Да не говорим за психиатрите и разни НПО-та! Правата ти свършват там, където започваш да нарушаваш чуждите!!!! ЗЛАТНО ПРАВИЛО! Казах! Ей, ще им писне на хората и ще ни докарате тоталитарен режим! Четете история бе!
69
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Деволюция!
68
0
 
8
 
! Отговори
някой преди 3 години
До: номер 72Ами извинявай, обаче това са пълни глyпocти, които пишеш.Наскоро гледах филм със Симеон Идакиев (Надявам се няма нужда да ти обяснявам кой е той?). За прословутите ваксини каза, че толкова много са го ваксинирали, че накрая са започнали да му излизат циреи навсякъде от ваксините.И като му излязъл цирей и в носа вече решил край, отказва повече да се ваксинира!Това той лично го каза по една телевизия!
67
0
 
19
 
! Отговори
ъъъ преди 3 години
Как да не е дискриминация? Ваксинираните ще са свободни да разнасят ковида, където си щат, а неваксинираните не. Защо ли? Ами вероятно, за да пазят ваксинираните.
66
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не виждате най-важното!Всичко това се случва преди изборите.Какво по-хубаво от това.Всеки ще може да избере свобода или малко сигурност.Големи сме късметлии.
65
11
 
2
 
! Отговори
до 63 преди 3 години
И срещу какво по-точно протестирате общаците? Би ли ми казал? Не смеете дума да кажете, че бачкате къртовски труд за 2000лв. на месец, ама иначе виете как ви карали да носите маски и ви затворили кръчмите... Тъжно е да си обслужваща класа... Все търсиш конспирации, вместо да седнеш и да се развиеш.
64
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДо: David IckeДа ти кажа честно, винаги съм се присмивал на разните фенове на конспиративни теории, но сега като гледам какво става вече ще започна и аз да вярвам...Ваксина ще приема само при едно условие: Пистолет опрян в челото!!!И задължителна да я направят, пак няма да се ваксинирам!!!Ай ще им се не види макар!!!-----Ще ти стъжнят живота, ако не я приемеш ваксината. Щото стадото ще я приеме. Стадото гледа да може да пътува из концлагера и тумбака да е пълен. Ценности!
63
14
 
2
 
! Отговори
123 преди 3 години
До Анонимен 48Заразните болести винаги са водели до карантина или изискване за ваксинация. Винаги е било така. Ако си ходил на екзотични дестинации, задължително се имунизираш и така тръгваш. Нищо ново, ама сега вой се вдига.
62
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Оставам с впечатлението, че ваксинацията не се прави заради епидемията, а че епидемията се използва за да ни ваксинират."Пич, да не си бил цяла година в кома бре, къде беше до сега?
61
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: 63Ами явно аз съм от другите, 10- процента. Само ако насила ме принудят да ме ваксинират, само тогава ще приема. Или по-скоро няма да приема, защото това ще си бъде насилствено ваксиниране. Да ме вържат, да не мърдам, и тогава!Не са познали, няма как да стане! Тази пандемия ще изчезне. Няма да трае вечно.Вирусът ще остане разбира се, но няма да се сбъднат апокалиптичните картини предсказвани от разни "професори" и "академици".
60
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те дори вече не крият Новия Световен Ред. Директно си го казват, че го има и ви казват: "Свиквайте, така ще бъде!" И офчият народ свиква. Каква свобода?! За материални придобивки, телефони и заплата всичкото човек е готово да се продаде.