Ваксионационният паспорт не бил дискриминация, всеки ще може да пътува

Ковачев: Трябва да наложим на компаниите да си изпълняват договорите
26 фев 2021 10:58, Ния Христова
309
 
Част от държавите в ЕС настояха да се изготви единна система за имунизационни паспорти.
 
Според евродепутата от ГЕРБ/ ЕНП Андрей Ковачев ограничението няма да представлява дискриминация. Той обясни, че сертификатите ще бъдат въведени, когато има достатъчно ваксини и всеки ще има възможност да се ваксинира доброволно.
 
"Няма да има ограничения за неваксинираните и непреболедувалите, които искат да пътуват, но за тях ще се изисква отрицателен PCR тест и карантина. Не е дискриминационно чрез сертификатите да се улесни пътуването на хората, които имат имунитет след прекарано заболяване или ваксинация. Тези хора няма да има нужда да правят тест и да бъдат подлагани на карантина, но и другите ще могат също да пътуват", разясни в ефира на Bulgaria ON AIR Ковачев.
 
Той допълни още, че заключенията на Европейския съвет от снощи са, че трябва да се работи в тази посока, но едва когато има на разположение достатъчно ваксини. 
 
"Вчера в ЕП имахме изслушване на шефовете на големите фармацевтични компании. Съветът се занимава с темата за увеличаване на капацитета на производство и стриктното спазване на договорите, които са подписали с ЕК. Нашата цел не е да се съдим, а как най-бързо всички дози да пристигнат до всеки европейски гражданин, който иска да бъде ваксиниран. Огромна е задачата, имаше жестока критика срещу фармацевтичните компании. Шефовете на компаниите поеха ангажимент, че всеки ден ще увеличават производството. ЕС инвестира над 2,7 млрд. евро във фармацевтичните компании, за да произведат в кратки сроковете ваксината", каза още Ковачев.
 
От думите му стана ясно, че ако забавянето на ваксините продължи, може останалата част от парите да не бъде преведената. Може да се стигне и до съд и налагане на забрана за изнасяне на дози за трети страни, които са извън Европейския съюз.
 
"Винаги има възможност да увеличим нашата поръчка. Въпросът е поръчаните сега ваксини да бъдат доставени - да наложим на фармацевтичните компании да си изпълняват договорите с точните бройки за всяка страна членка", подчерта Андрей Ковачев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се, че всеки ще може да пътува, но срещу отрицателен PCR. И не, ваксинационният паспорт не е никаква дискриминация. Все едно аз да ревна, че ме дискриминират, като ходя в Африка по работа и ми искат печати за сума ваксини, иначе не ме пускат. Айде стига глупости. От край време за редица държави се иска ваксинация. Сега ще се иска за всички. Simple as that. И без това масовият антиваксър не пътува никъде, защото няма пари.
58
1
 
25
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Оставам с впечатлението, че ваксинацията не се прави заради епидемията, а че епидемията се използва за да ни ваксинират.
57
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинацията трябва да бъде задължителна!
56
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знаех си, че тази човеконенавистническа идея тутакси ще намери своите привърженици и защитници.
55
6
 
6
 
! Отговори
Всичко преди 3 години
което се прави в ЕС покрай тази пандемия си е дискириминация и нарушаване на правата и свободата на хората, на пазара, на бизнеса. Така, че нормално и разните му там сертификати. Но няма как - щом сме решили, че в ЕС живота е най-важната ценност всички други ценности отпадат и отиват на заден план - въпрос на избор.
54
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди "1984", ще почетем Оруел с "Фермата на животните" в която всички животни са равни, но ваксинираните са по-равни от другите животни.
53
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: David IckeДа ти кажа честно, винаги съм се присмивал на разните фенове на конспиративни теории, но сега като гледам какво става вече ще започна и аз да вярвам...Ваксина ще приема само при едно условие: Пистолет опрян в челото!!!И задължителна да я направят, пак няма да се ваксинирам!!!Ай ще им се не види макар!!!
52
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Накрая на пътуващите ще им писне с тия PRC тестове и карантини и ще си кажат: "айде да ми я слагат тая ваксина, че ми писна вече." И това ще са 90+ процента от хората.Господарите много добре знаят как работи манипулацията. Знаят, че човек първо протестира, после гледа стадото и накрая се измаря и приема ненормалното за норма.
51
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Установиха, че с пръскане и некачествени храни процесът е твърде бавен и......хоп вирусче->ваксинацийка->уж доброволна->ускораване на процеса...Щом вче Джон Кери реве, че ни остават 9 години до следващия ледников период, всичко е ясно...твърде много сме...
50
0
 
1
 
! Отговори
-|- преди 3 години
"Ваксионационният" .... Кое?!?Тази дума от "ваксиОнирам" ли произлиза? А какво означава?
49
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продаваме паспорти за целия ЕС, добри цени, за контакти партия герб
48
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Времето на мъдруването пред клавиатурите приключи.Нормалните хора да обявят, че ги ИМА!Време е да излезем на въздух и да не се прибираме докато не си оправим къщата!
47
0
 
7
 
! Отговори
Eva Adamova преди 3 години
Такъв четвъртит ви го набиват и почнахте да цвилите . Чекайте да видите какви чудеса готвят.
46
1
 
26
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Когато конспиративните теории се превърнат в "демократични практики", значи е време управляващата клика да бъде изметена. Няма значение кой ще я замени. Тези просто трябва да се махат.
45
0
 
9
 
! Отговори
нормално мислещ преди 3 години
До: номер 25 (1234)Ами ако вече съм преболедувал с коронавируса? Тогава ко пайм?
44
0
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Стига с тези лъже другарю евро депутат, за какви допълнителни бройки ваксини сънуваш да поръчваме? До тук Баце е предплатил 18 милиона.
43
2
 
23
 
! Отговори
David Icke преди 3 години
"Няма да има ограничения за неваксинираните и непреболедувалите, които искат да пътуват, но за тях ще се изисква отрицателен PCR тест и карантина."Хаха, измислили са го фаашистите - или боднат с паспорт или PCR тест. Избирай! Имаш "избор". Никой не те задължава! Всичко е "доброволно".Новият Световен Ред затова е толкова велик, защото ви дава илюзията, че имате избор.
42
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има си Европейска конвенция за човешките права и там се пише, че никой не може да бъде дискриминиран на основание здравен статус.Ще има доста яки дела и обезщетение.
41
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 31"Жалки биологични единици .."Ами такива сме, и съответно други биологични единици само чакат да ни заразяват. Така е в природата. Ти, ако си технологична единица, не се ли притесняваш да не ръждясаш? Или си чисто съзнание, може би?
40
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глобалистки фашизъм... ...Хитлер, Химплер, Гьобелс ряпа да ядат !