ЕС нарече санкциите на Китай неприемливи

Жозеп Борел иска да продължи диалога с Пекин
23 мар 2021 08:00, Петя Славова
97
ЕС нарече санкциите на Китай неприемливи
Снимка: БГНЕС

Ответните санкции на Китай заради наложените по-рано днес санкции от ЕС са неприемливи. Това заяви върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел след заседанието на европейските външни министри.

Още по темата

По неговите думи ЕС цели да продължи с Пекин диалога за човешките права. Той отбеляза, че днес Съветът на ЕС е приел санкции по новото европейско законодателство срещу нарушителите на човешките права по света, които засягат шест държави - Китай, Северна Корея, Либия, Южен Судан, Еритрея и Русия.

Борел оцени положително действията на турското ръководство в последните три месеца. Той уточни, че всички възможности остават открити и Европейският съвет ще прецени по-късно тази седмица в каква посока да продължат отношенията с Анкара. От декември насам виждаме действия на турското ръководство в правилната посока, обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Йосиф Борух налага санкции, иска диалог и не приема контрасанкции, а китайски експерти гарантират, че след като Путин завърши развитието на проектите за стратегическите подводници Борей-А и Ясень-М, ВМФ РФ ще е способен само за едно денонощие да блокира Пиндостан. За Еесовската Зона те не се произнесоха, тъй като Еесовската Зона без Пиндостан е съдържанието на резервната гума на колата.
62
6
 
22
 
! Отговори
До 64 ... преди 3 години
Ти си много зле бе ! Китай е икономика номер едно в света бе . От там идват 96 % от стоките в света. В Индия повечето фирми за електроника са китайски подразделения бе. Вземи се информирай . Имаш комп и интернет.
61
29
 
6
 
! Отговори
... преди 3 години
Крайно време е ЕС и САЩ да турят китайците на мястото им. Ама проблема е че разни милиардерчета като Сорос искат евтина работна ръка и затова не им е позволено. Иначе Китай може да бъде поставен на колене за 2г. Всички налагат търговско ембарго и местят производството в Индия подпомогнато със субсидии от правителствата. Щото се оказва че 73% от БВП на Китай е свързан с търговията с ЕС, САЩ и британските колонии и техните инвестиции в Китай. Нещо много на сериозно се взеха дръпнатите.
60
8
 
16
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
До ИстинатаСоросоидите фокусирани върху Путин,пропускат най същественото-че САЩ в желанието си да унищожат Русия губят битката с Китай на всички фронтове.Впрочем,самият Путин им показа правилният път-съюз между държавите с бяло и християнско население-САЩ,ЕС и Русия,като се отчитат интересите на всички.Ама високомерно му отказаха.Да си носят тогава последствията...
59
2
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
" Вече се насочва към Индия " - демек западните ***-нари не се поучиха от грешките си и създават нови два полюса.Нормално е Юнкер да заяви 2015та: The glory days of Europe are over.
58
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Записвайте си кои са българите търгуващи с китай след краха на китай на тия заяждащи се наглеци ще им издирваме и избиваме децата.
57
2
 
18
 
! Отговори
Мда преди 3 години
До Христо Христов"Фалитът" на Хуавей може да е проблем на акционерите на Хуавей,но не е проблем за държавата Китай-всички водещеи постижения се прехвърлат към други фирми и работата продължава.Изобщо в Китай трудно фалира нещо,поради далновидна държавна политика.
56
1
 
5
 
! Отговори
Хари преди 3 години
Преди няколко години си купих от Кауфланд брадвичка на която пишеше "Made in China", "CE" и гордото "TUV".
55
26
 
8
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Русофилите инстиктивно усещат близкият край на кремълския убиец и усърдно тренират трансформирането си в китайофили!
54
14
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 3 години
Санкции срещу Китай трябва да има заради разпространениетои на китайския вирус, а то меките ЕСовски пешки бръщолевят за някакви си човешки права, които всеки си разбира както му скимне..
53
3
 
20
 
! Отговори
Факт преди 3 години
До АнонименКитай вече има изтребител пето поколение,но не това е най-важното-САЩ го имат от доста време,ама само проблеми.Китай отдавна мина от фазата на тотално копиране(което впрочем много помогна),към собствени разработки.Случаят с Хуавей е много показателен-оказа се ,че единственият начин да бъде преодоляно смазващото му предимство е директна забрана.Което едва ли ще свърши голяма работа,защото китайските компании се преливат една в друга.
52
3
 
16
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
"Така ли а Хуивей защо е пред фалит" - той е така от две години, но фалира само според демократичните медии...
51
0
 
12
 
! Отговори
Българина преди 3 години
Нямаше никакви такива изявления след откровеннистт на В Нюланд, Фак дъ ИЮ' явно са били приемливи, щом веднъж си приел да ти го на чу ат, цяла азия ще ти се изреди....
50
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро света ще ги изрита. Вече се насочва към Индия. Там се стоят заводи и бизнес. Китай т3вбяа да е много внимателен, кяк говори . Дръпнат ли се богатите от тях ...финиш
49
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До48Ами глупав е. Той си мисли, че понеже всипки пишман бизнесмени внасят китайски евтинджоси и значи няма друга опция. Като в комунизма...неможем да ги сменим ..така ще живеем 50г защото неможе. Те такива хора са умрели в главата си през соца. За тях никога няма друга опция.
48
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбирам защо проблемите в Китай ни притесняват?
47
8
 
23
 
! Отговори
Факт преди 3 години
ЕС има потенциал да съществува самостоятелно,дори без САЩ и Китай.Тоест МОЖЕ да има самостоятелна политика и икономика.Обаче това не е работа за ***....
46
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До44Очаквам да споделиш понеже си експерт по венно дело . Кой е самолета на Китай 5то поколение. Изобщо могат ли да си направят такъв и кога? Кажи какви са им радарите. Айде да чуем ? То като приказваш трябва са можеш и да се защитаваш ? ***
45
11
 
5
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
До Христо ХристовАми чети икономическата статистика бе дърдорко неграмотенСтокообвена между Русияи Китай за 2020 година е спаднал с 6.7% и е 103,969 милиарда долара. Експорта на Русия е 49,061 млрд., а вноса от Китай е 54,908 млрд. Как Русия ще компенсира загубата на пазара на ЕС? Единствено в болните ти фантазии ли?
44
3
 
9
 
! Отговори
ГЕРОНТОФИЛИЯТА преди 3 години
е заляла така наречения Европейски съюз