ЕС нарече санкциите на Китай неприемливи

Жозеп Борел иска да продължи диалога с Пекин
23 мар 2021 08:00, Петя Славова
97
ЕС нарече санкциите на Китай неприемливи
Снимка: БГНЕС

Ответните санкции на Китай заради наложените по-рано днес санкции от ЕС са неприемливи. Това заяви върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел след заседанието на европейските външни министри.

Още по темата

По неговите думи ЕС цели да продължи с Пекин диалога за човешките права. Той отбеляза, че днес Съветът на ЕС е приел санкции по новото европейско законодателство срещу нарушителите на човешките права по света, които засягат шест държави - Китай, Северна Корея, Либия, Южен Судан, Еритрея и Русия.

Борел оцени положително действията на турското ръководство в последните три месеца. Той уточни, че всички възможности остават открити и Европейският съвет ще прецени по-късно тази седмица в каква посока да продължат отношенията с Анкара. От декември насам виждаме действия на турското ръководство в правилната посока, обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
12
 
! Отговори
ГОЛЯМ БАСТУН преди 3 години
е тоя БОРЕЛ
42
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
......Китай няма нито самолети 5 поколение , нито добри отбранителни радари.......хайде поредния универсален експерт от ваксините до военното дело.
41
1
 
10
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До Анонимен 36Да, сащ може да са по-силни от китай ...Но тук не става въпрос за мерене на пи--и !Ако сащ започне каква да е война с китай, то може да се стигне до "Пирова победа" !Казано с по-прости думи - "Двама се карат, третият печели" !От такава война сащ и китай ще отслабнат много и силите им драстично ще намалеят !След двете световно войни, силата на Европа намаля и сащ станаха първи !!!
40
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 30Ми тогава се запознай с българската лека промишленост.Лепила, бои, избелващи вещества, конци, капси, нитове и т.н. масово се внасят от Китай и региона. Голяма част от платовете и кожите - също. Шанса да купиш нещо, без никакви китайски материали вътре, вече е почти нулев. И това е сериозен проблем.Други такива източници са Русия и Индия.
39
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аха, тоест ЕС по-рано е наложил санкции на Китай обаче ответните санкции на Китай били неприемливи за ЕС.
38
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китай няма нито самолети 5 поколение , нито добри отбранителни радари. Няма добра военна подготовка и тактика. Назад е със космоса . Изобщо едни балалайки, които дори не можеха да отговорят адекватно на Тръмп, когато има сгази Хуивея .Дори Ким е поголям мъж от тях.
37
6
 
11
 
! Отговори
до 31 преди 3 години
явно си мислиш че Китай произвежда само джапанки и парцали, ок, разбрахме че си голямата работа и си купуваш само европейски стоки , тоест китайски със сменен етикет на 5 торна цена. *** или пуутко заспала дори на американския флот униформените бейзболки са мейд ин чайна. Дай имейл ще ти пратя снимка .
36
3
 
23
 
! Отговори
к1 преди 3 години
Поредното изказване на европейски чиновник, което не кореспондира със съвременната реалност. Няма как ти да предприемаш действия срещу някой и той да не отвърне реципрочно , още повече че Китай са определящ геополитически фактор.
35
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сащ е супер сила. М8же да говори, какво си иска на Китай. Превъзходството им военно, тактически и технологично е очевидно. И за вбъдеще Сащ, ще е пред тях винаги. По простотата причина, че Китай копира, а Сащ измисля. Т.е. винаги ще са втора цедка.
34
8
 
16
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
"Скоро ще са изцяло непреодолима сила, а вече са първи в света." - преди 3 дни в Аляскя, Китай заяви на янките, че не могат вече да му говорят от позиция на силата.
33
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 32Така ли а Хуивей защо е пред фалит ? Да не би да неможе да продава там, където си осъзнал ти ? Може би Африкаааа:))) хахахха
32
6
 
7
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Как сме станали по бедни в ЕС? 1995 вземах 4000лв заплата;1500лв струваха дънките; борото 60лв;12000лв оригигинален найк в София
31
8
 
20
 
! Отговори
до 25 преди 3 години
.....Живее в ЕС и защитава тея оризи дето копират всичко, което видят....абе чук мен никой не ме е питал искам ли ЕС , аз не съм се натресъл на ЕС , ЕС се натресе на българите. Какво като можеш да идеш в Германия Австрия без виза, като там си абсолютен прошшлякк с парите с които си дошъл. Отиваш във венеция на екскурзия и се стискаш за парче пица щото си Гаврош.
30
7
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
"Къде ще продава Китай стоките си? На Русия ли?" - хахахаха, някой се информира за света само от опорките които му спускат... от около две години ес не е прайм пазар. Японски, корейски, а от тази година и китайските фирми НЕ продават топ-пподуктите си в ес.
29
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да представи си,че има дрехи , които НЕ са китайски:) Осъзнай го чиче. Аз лично избягвам Китайски стоки от мкого години, защото съм осъзнал че са вредни за нашата и Европейска икономика. Предпочитам Български продукти са си купя.
28
11
 
5
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Русофилите антиевропейци отново фантазират и точат лиги по някакъв митичен съюз между Китай и Русия, който да налага нов световен ред. Горките бленуващи не виждат, че за Китай Русия е единствено евтин суровинен придатък и може да играе единствено подчинена роля. Което едва ли ще се хареса на честолюбивото кремълско джудже.
27
0
 
0
 
! Отговори
Успех преди 3 години
До Само питамУспех !
26
0
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Ми неприемливи, хубаво. Всеки си гледа интереса.Не знам от каква позиция Борел съди другите, след като преди около година сам заяви, че ес не се води от международното ппаво, а от интереса си.
25
8
 
13
 
! Отговори
до 18 преди 3 години
....Това че ти носиш Китайски дрехи си е твой проблем :) На мен нито дрехите са ми Китайски, нито техниката.....да бе знаем ги такива като теб извънземни, пазарувате от друга галактика хвалипръцковци
24
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неее не му показвай числа. Остави го да си мисли,че Китай е велика държава. Той нали е поредния подгузник на чужди интереси. Живее в ЕС и защитава тея оризи дето копират всичко, което видят. Баламурникк