Борисов: Държавите да инвестират в модернизация на учебния процес

Премиерът говори на Социалната среща на върха в Порто
7 май 2021 23:05, Петя Славова
145
Борисов:  Държавите да инвестират в модернизация на учебния процес
Снимка: БГНЕС

"Държавите трябва да инвестират в дигиталните инструменти, в модернизация на учебния процес и в обучение на самите учители. Защото отмина времето, когато щом завършиш висше образование или защитиш специалност, с това да приключва обучението." Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който взе участие онлайн в Срещата на върха по социални въпроси на ЕС в Порто.

В тази връзка премиерът Борисов изтъкна, че България подкрепя начертаната в Плана за действие за Европейския стълб на социалните права цел, според която до 2030 г. най-малко 60% от всички възрастни лица следва да участват в обучение всяка година.

Пред участниците във форума министър-председателят Борисов акцентира върху необходимостта в следващите години да се достигне високо ниво на дигитализация, което може да се реализира със залагането на този важен приоритет в програмата на правителствата на държавите членки.

Борисов посочи изключително важната роля на информационните технологии в съвременния живот и добави, че един от суперкомпютрите на Европа се намира в България, построен е и е готов за експлоатация.

В рамките на изказването си премиерът отбеляза, че българското правителство в последните години инвестира изключително много в образователните система и инфраструктура, постигна двойно увеличение на учителските възнаграждения и бе положена основата за успешно онлайн обучение във всички класове. „Така че съм оптимист, тъй като хората бързо разбраха, че трябва през целия си живот да се обучават, за да бъдат конкурентноспособни на пазара на труда“, добави министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още по темата: Бойко БорисовЕСПорто
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълна трагедия...Няма такава държава...Бог да ни е на помощ.
63
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"българското правителство в последните години инвестира изключително много в образователните система и инфраструктура, постигна двойно увеличение на учителските възнаграждения и бе положена основата за успешно онлайн обучение във всички класове."Само истински Колос и Гений може да каже такива приказки!
62
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мая Манолова Премиер!!!
61
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заслужава да го обесят с краката надолу и всички да минат и да го заплюят.По его и гьонсуратлък си съперничи с Мусолини.
60
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На този какво му разбира манерката?Не е ли филии с мас и кютек, да не го занимават.Бабаит...
59
2
 
19
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
ПИЛИ, ЯЛИ, ПЕЯЛИ, А КОГА ДОШЛО ВРЕМЕ ДА ПЛАЩАЕТ ВСИЧКИТЕ ПЛАКАЛИ. А ПОСЛЕ ПОБЕГНАЛИ. ОПИТАЛИ СЕ, ДЕ, НО НАПРАЗНО
58
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОтвратителнаГаднаМутра!!!Вземай си партакешите и марш в затвора, идеот!!!
57
10
 
6
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
До 85. Това *** виц ли е, машата за поръчки на Черепа е аут, до дни излизат записи на Маямата и Чери. Борисов е DEA и чисти руските проксита, като Черепа, от трафика. Шиши реди коалиция Герб, ИТН и ДПС. Радев и ченгетата са чао.
56
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боре дигна мерника на несъвестните европейски правителства и народи които неинвестират в модернизацията на учебния процес. Оказва се обаче че той развива проблема не в една, а в 3 посоки: Той споделя достатъчно дипломатично и императивно с голяма и дълбока и широка компетентност в какво и най вече защо инвеститорите да инвестират в дигиталните инструменти, в модернизация на учебния процес и в обучение на самите учители.Той се готви за Президент на Унията не защото иска а защото може.
55
4
 
14
 
! Отговори
Иван Пилето преди 2 години
Иван Ангелов/Пилето каза за Борисов ,си поръчва момичета за много повече от 5000 лева.Иван Ангелов е един от най-приближените до Борисов бизнесмени и редовно играят карти.Как Борисов може да си позовли да плаща толкова на момичета с премиерска заплата?
54
10
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Ако арестува Борисов, Радев си вкарва автогол, ако не го арестува, значи компроматите са фейк. Чалгаря заменя Борисов в играта на DEA и Козяк. Коалиция Герб, ИТН и ДПС след изборите. Радев и ченгетата аут. Борисов излиза от политиката, но не и от играта. Заедно с Чалгаря и ДПС запазват властта.
53
1
 
13
 
! Отговори
Калоян преди 2 години
Това ли е е най-интересната новина, свързана с Борисов от днешния ден? Едва ли. Благодаря ви за неинформираността.
52
2
 
16
 
! Отговори
Ц. Софийски Затвор преди 2 години
Бай Ставри:Това е бъдещата ми булка. Ще се женим някъде към края на годината и ще останем заедно докато смъртта ни раздели.
51
1
 
19
 
! Отговори
Bond преди 2 години
"Борисов: Държавите да инвестират в модернизация на учебния процес.".....и задължително да се включи Винету 1-ви том в учебната програма
50
4
 
19
 
! Отговори
Чао Боце преди 2 години
Момчето си отива.
49
13
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Сценарият на DEA включва, отразяване на опит за преврат. Чалгаря с американците и Шиши. Няма как да успее руски опит за преврат.
48
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние учебен процес нямаме от 40г . Цялата система е бъркоч от нафталин и слаби преподаватели. Неизкарва никакъв продукт, а има големи вложения. Но няма проблеми всички родители продължавайте да мълчи те и да врякате, колко важно било под игото и 100 глупости , къде се учат. После децата ви,ще берат ягоди и ще бягат по света. Защото нестават за нищо :))
47
1
 
15
 
! Отговори
Баба Гинка преди 2 години
Бойче, извинявай, пише ти баба Гинка от Кърджалийско. Искам да пратя яйца на братчедката Фатма дето я изселиха в Турция по Възродителния процес. Обаче турските митничари ми спряха пратката. Може ли да се обадиш да я освободят, че ще се разва;ят яйцата?
46
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Модела Борисов е осъден на смърт,защитаващите го не подозират опасността
45
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чалгаря,Радев,и черепа с нищо без българския гласоподавател,и гласоподавателите правят преврат