Свещеници в Германия подкрепят гей бракове

Не признават Ватикана
12 май 2021 17:15, Ния Христова
142
Свещеници в Германия подкрепят гей бракове
Снимка: БГНЕС
Над 100 католически свещеници в Германия дават благословията и подкрепата си на еднополовите брачни двойки. Това е сензация, тъй като официално бе забранено от Ватикана, съобщи Bulgaria ON AIR.
 
Латинската дума за "благославям" е "benedicere", което в буквален превод означава "одобрявам". Затова и пастор Буркхард Хозе от Вюрцбург казва: "Когато благославяме еднополови двойки, ние де факто изразяваме одобрение и признание за тяхната връзка. Така признаваме и наличието на многообразие, включително и по отношение на сексуалната ориентация.
 
Подобно признание обаче е в противоречие с катехизиса", информира още "Монитор".
 
Катехизисът, който е официалното католическо учение, не признава хомосексуалната любов и я разглежда като "противоестествена".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
7
 
! Отговори
Св. Сатанаил преди 3 години
Трябва да направят римейк на "Птиците умират сами", само, че с мъже... мухахаа
26
1
 
5
 
! Отговори
Император ЖиЗинПин преди 3 години
Светът е в Краката ми!
25
1
 
3
 
! Отговори
до 33 :-) до 28 преди 3 години
Това за повишената честота на ХИВ позитивните сред геьовете има причина. По същия начин Хепатит С се среща често сред наркоманите. Не е свързано пряко с ориентацията или наркоманията, а с определенни хигиенни навици, които не се спазват.
24
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТАКА Е...НАПРИМЕР ЕДНА ОТ ЛЕГЕНДИТЕ НА СКОКОВЕТЕ ВЪВ ВОДА-ГОРДОСТТА НА АНГЛИЯ ТОМ ДЕЙЛИ Е ОТКРИТ ГЕЙ И КАТО ВЪНШНОСТ И КАТО ХАРАКТЕР Е СТРАХОТЕН...ПЕРФЕКТЕН В СВОЯ СПОРТ.КАК ДА МРАЗИШ ТАКЪВ ЧОВЕК?
23
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хомосексуалноста не се възприема за болест,понеже не пречи на здравето на човека гей и на околните. Има сексуални ориентации ,които се възприемат за болест понеже пречат на човека извършител или и на околните.Така че примера ти с рак при животните и хората е само за у село.
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все ми е тая. Ако съдя по себе си, няма как едната пропаганда да ме накара да мина на другия бряг. Колкото и да се стараят. При жените е по-финна работата. Те по принцип нямат против женски ласки, но истински лесбийки са рядкост и обикновено е свързано с травма или отхвърляне. Същото важи и за хард-феминистките.
21
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименаз съм гей и най-добрите ми приятели за хетеросексуални...това е точно така.
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Болест се приема когато дадено нещо пречи на човека или околните и нарушава тяхното качество на живот или е заплашително и бързо довежда до смърт.Та хомосексуалноста поради това не се възприема ,без значение дали са хора или животни.
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега като започнат свещениците гейове и монахините лезбийки да сключват бракове,ще има пак скандали,а и смях! Не разбирам,защо в някои цъкви брака на свещеници е забранен.Добре,че нашата православна църква не лишава от право църковните мъже и жените да сключват традиционен брак,щото и те щяха да се превърнат в обратни!
18
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аз съвсем случайно попаднах на гей-прайд преди две години в солун...градът беше буквално завлядян от дефилиращи-предимно млади и интелигенти хора с различни професии и образование...всички се забавляваха и солунчани приеха това събитие доста положително...кметът на града ги поздрави и им каза,че те са гордост за солун.
17
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един човек няма как да стане гей ако не иска.Те така се раждат и няма как да направят друг човек гей ,ако той не иска. Само хора които са на границата се притесняват за това и обикновено те са против гейовете.Аз съм хетеро и нямам нищо против гейовете да си правят каквото си пожелаят.Ако искат да се женят,после да се развеждат се пари за държавата.Нека и сватби да правят да има оборот за ресторантите.Не знам какъв Ви е проблема.С нищо и по никакъв начин един гей може да Ви навреди.
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ни пречат лезбийки и ***,раси, гейове, само да не натрапват това на децата ,че това вече е педофилия и е вредно за самите деца!
15
1
 
1
 
! Отговори
До Православен преди 3 години
Бе ти четеш ли, че това не е позволено от папата, и че го правят на своя глава ?! Да ти припомням ли от кого е основана римо-католическата църква ? Освен заглавието в една статия има и друго нещо !
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
как ще коментирате?сао паоло бразилия:участници в гей парада близо 2 млн,буквално целия град е завлядян от дефилиращи.гей прайд лондон 2019 г.-близо 1 млн.участници!
13
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво е сатансисткото в това хората да живеят заедно. Аз живеех с един мъж 5 години като студент . Не сме имали цуни гуни,бяхме съквартиранти. А то при бракосъчетанието горе -долу след определено време е същото.
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички педдераз, които ОТКРИТО заявяват това, би трябвало да бъдат пращани в лудницата.. За да НЕ развращават останалиоте хора и малките деца..Педдеразите, живеят ден за ден и ако НЕ се лекуват, стават Крадци, престъпници и предатели, също като НАР.КОМАНИТЕ.
11
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До :-)хайде хайде като че ли не знаеш какво правят православните попове помежду си...аман от лицемери.
10
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не знам кой прав и кой крив ама гей-парадите са най-посещаваните масови събирания на хора в америка (южна и северна),карибския басейн,европа,израел,австралия...така е и в софия...с всяка изминала година все повече и повече хора дефилират на гей-парадите.
9
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербове има и е имало от началото на света има го и при животните.А това което направила църквата в Германия е за поздравления.Но у нас няма как да се разбере,защото ние сме поне 2 века назад в развитието. Аз все още не знам как ни приеха в ЕС.Ние трябваше да сме в съюз с Турция и Саудитска Арабия.Не че има нещо против тези държави,но като начин на мислене сме като тях.
8
2
 
16
 
! Отговори
Айдеее.. преди 3 години
Царят не дава, пъдарят дава, светът е с главата надолу ! Вече всякакви взеха да стават ''свещеници'', възприемайки това като обикновена професия, но някои от тях не си дават сметка, че един ден и те ще се отчитат за свършеното !