Съвсем скоро: ЕС ще облекчи пътуването в чужбина за ваксинирани

Държавите ще трябва да се договорят кои страни са безопасни
19 май 2021 15:06, Нели Христова
86
Съвсем скоро: ЕС ще облекчи пътуването в чужбина за ваксинирани
Снимка: БГНЕС

Държавите от ЕС са постигнали днес предварително споразумение за въвеждане на облекчения за пътувания от чужбина по несъществени поводи. Това съобщи говорител на Европейската комисия, цитиран от БТА.

Той уточни, че скоро се очаква това решение да бъде окончателно утвърдено. С решението ще бъдат променени изискванията, според които се определят страните с благоприятни епидемични показатели. Предвижда се гражданите на тези страни, ако са ваксинирани, да бъдат допускани по-лесно в ЕС.

След като днешното решение бъде потвърдено, държавите от ЕС ще трябва да се договорят кои страни да бъдат включени в списъка като "безопасни". Промените предвиждат допълнителни възможности всяка от държавите в ЕС да приложи "внезапна спирачка" и да възобнови забрани и ограничения за гражданите на дадена страна, ако условията се променят.

Говорителят отбеляза, че всички тези решения са само препоръка към държавите от ЕС. Той добави, че европейските страни запазват правото си сами да определят условията да допускат чужденци през границите си, а целта е да се постигне съгласуваност в тези действия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новият бизнес вече тръгна.600лв ти струва ваксинационен паспорт в България.Без да са та боцкали.
51
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новият бизнес вече тръгна.600лв ти струва ваксинационен паспорт в България.Без да са та боцкали.
50
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираните също могат да заразяват, но те щели да пътуват свободно т.е. целта на тези промени не е да ни предпазят от вируса, а да се дадат привилегии на ваксинираните т.е. да ни подлъжат да се ваксинираме. След като целта на тези промени не е да ни предпазят от вируса, а друга, то още ли мислите, че ваксините са направени, за да ни предпазят от вируса? Знам, че някои (особено ваксърите) трудно ще ми проследят мисълта, която не е особено сложна, но... и те не са особено сложни, така че... :)
49
2
 
31
 
! Отговори
2134 преди 2 години
До 52 .Уж е защото постоянно се измислят разни привилегии за ваксинирани ,това дали ще се ваксинираш или не трябва да е свободно решение ,а не доброзорно .Всеки сам да си решава ,а не под натиск. Аз не съм против ваксинирането .А това , че ваксинираните не могат да се заразят и да заразят друг ,никой производител не гарантира на 100% (поне аз не съм видял някъде да го има написано ) .
48
2
 
17
 
! Отговори
До Ваксин психар 52 преди 2 години
"А третата доза кога? Да не взема да я пропусна че, лошо."Че те хората вече са на шестата, бе! Бягай да наваксваш!
47
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 2134Умния, я дай поне едно научно доказателство че ваксинираните не могат да се заразят и да предават вируса. Статия нещо в някое престижно медицинско издание, потвърждение от производителите на,, ваксините''...
46
2
 
9
 
! Отговори
Ваксин психар преди 2 години
А третата доза кога? Да не взема да я пропусна че, лошо.
45
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По несъществени поводи? Значи, ако имам съществен повод мога с добре премерен прав да оцекя нвкой отговорен за тоя абсурд
44
35
 
6
 
! Отговори
До 2134 преди 2 години
Защо "уж е доброволно" ? Ами доброволно си е и не "уж"! Това, че привилегии има за ваксинираните не прави ваксиниранито задължително! Тези които са се погрижили за собствената си безопасност и тази на другите, няма защо да се ограничават! Много тук пишат, че ваксинираните заразявали -глупости, глупости, глупости...за да оправдаете собствената си глупост, вменявате вина на разумните, които са преборили предразсъдъците и са постъпили отговорно. Има наука, останалото е чесане на езици!
43
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираните бухали не могат да преглътнат факта че се наредиха като балъци. Помислиха си че като се подложат на експеримента с ваксините ще имат повече права от другите. А то какво се оказа? Можеш да си пътуваш и с ПСР без да ставаш опитна ми7ка. ЕС каза че всяка държава може по неино усмотрение да прилага допълнителни изисквания, тоест може да си ваксиниран и на влизане в дадена страна пак да ти правят тест
42
2
 
12
 
! Отговори
моше преди 2 години
Браво, за гоите трябва да има и пропусквателни пунктове, както и тротоари за ваксинирани и не такива, както е в единствената демокрация в пустинята...
41
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 27Искаш да кажеш че сте се пре али още през Февруари, пътували те. Такива като теб пътуват само с картинки из нета, ***. Само за инфо, тази година съм пътувал 5 пъти извън България без да съм ваксиниран, PCR, куфар, самолет. Без проблеми.
40
4
 
42
 
! Отговори
Коментар преди 2 години
Тоест ще ограничи още свободата на хората и ще поощрява експеримента с т.нар. "ваксини"!
39
0
 
14
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 2 години
Ееее сега пак ша идем в Германия бе.Преди три годин кога още не бяга измислили вируса бехме на гости на внучката и на води на един празник на кока кола.Питат коя била най-убавата студена напитка и ти дават една без пари. Кат ми дойде реда и *** питат -Коя е най-убавата студена напитка с 8 букви и аз викам на внучката-Кажи им каса бира.Внучката им преведе и нищо ми не дадоха бе.Ама сега кат идем ваксинирани и пак ша ида да им река-Шуменско - а, да видим няма ли да дадат
38
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксината не пази от разпространение на заразата. Какви са тези глупости!
37
2
 
33
 
! Отговори
2134 преди 2 години
Уж е доброволно ваксинирането ,а постоянно се вмъкват едно по едно различни ограничения за не ваксинирани, под формата на "облекчения" за ваксинирани .Както е тръгнало ,наближава момента да стане задължително ваксинирането.
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 41Ти пък как разбра, че не са естествени. Видя ли ги?
35
1
 
24
 
! Отговори
мамин сладък преди 2 години
До Чоко 35Така е - ваксините не са на 100% ефикасни и не образуват на 100% антитела (както пише по проучванита -85-92%( за разлика от изкаралите ковида. Тотална дискриминация, но явно за целуте на експеримента е напълно допустима .....
34
2
 
25
 
! Отговори
12 преди 2 години
Тия паспорти след година ще бъдат забравени, ама това веднъж влезе ли ти в кръвта вадене няма.
33
0
 
23
 
! Отговори
мамин сладък преди 2 години
До Анонимен 31И изкаралите ковид-грипа също не можем все още да пътуват свободно - искат им да доказват антитела, а за ваксиниранете приемат по дифолт, че имат антитела, което е пълна глупост.