Стотици протестираха срещу домашното насилие в Испания

Случай, в който баща е предполагаемият убиец възмути обществото
14 юни 2021 17:22, Петя Славова
15
Стотици протестираха срещу домашното насилие в Испания
Снимка: БГНЕС

Стотици протестираха срещу домашното насилие в цяла Испания в понеделник, когато на Канарските острови се възобнови издирването на малко дете, чийто баща е заподозрян и в убийството на другата си дъщеря, съобщи БГНЕС, позовавайки се на АФП.

Беше съобщено, че момичетата, на 1 и 6 години, са изчезнали на 27 април, след като са били отведени от баща им, като се предполага, че той ги е отвлякъл.

Но в четвъртък тялото на шестгодишната Оливия беше намерено на дъното на морето край Тенерифе, увито в торба, която беше завързана за котва.

След като тялото на Оливия беше открито, огромни тълпи се стекоха в цяла Испания в знак на протест срещу домашното насилие.

В понеделник се проведоха нови протести, като стотици почетоха с минута мълчание убитото момиче пред кметствата в Испания.

През уикенда съдът отмени заповед за детайли по делото. Разследващият магистрат заяви, че е "най-вероятно" Томаш Гимено да е убил и двете си дъщери вкъщи, след което е изхвърлил телата им в морето, където едва ли някога ще бъдат намерени.

В декларацията си от девет страници магистратът заяви, че когато Гимено е взел момичетата, той искал „да ги убие планирано и преднамерено“.

"Той се стреми да нанесе на бившата си партньорка най-голямата болка, която може да си представи, нечовешка болка", каза магистратът.

В деня, в който момичетата изчезнали, Гимено бил забелязан да натоварва няколко торби в лодката си, разказаха свидетели пред разследващите.

Аутопсията, извършена в петък сутринта, установи, че Оливия е умряла от "насилствена смърт", казаха от съда.

„Въпреки че досега е било открито само тялото на Оливия, най-вероятната хипотеза по отношение на Анна, за съжаление, е същата", каза магистратът.

Отвличането и предполагаемото убийство на двете момичета се случват година след като майката на момичетата Беатрис Цимерман скъсва с Гимено.

"Цяла Испания е в шок", заяви в петък премиерът Педро Санчес.

Официалните данни показват, че от 2013 г. насам 39 непълнолетни са били убити в Испания, от бащите им или от партньор или бивш партньор на майките им.


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Плаках, като гледах репортажа . Да виждаш обичта и безрезервната вяра в очите на собственото ти дете и да .... Не мога , никога няма да си обясня подобни постъпки.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този е психично болен! Няма друго обяснение! Какво има дс протестирст срещу домашното насилие?!? Да протесторят срещу това, че никой не е видял колко е лид този и че не е прибран в съответното заведение овреме!
12
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отново се пропагандира мъжемразие.Или нямам право на мнение?
11
1
 
6
 
! Отговори
Гурбетчия преди 1 месец
Няма такава порода ни между хората,ни сред животните. Това е чудовище, няма никакво извинение затова да убиеш собствените си деца, да ги сложиш в чувал за ***, после в спортна чанта, да им сложиш котва и да ги изхвърлиш в морето. Даже във филмите на ужасите няма такъв сценарий. Да почиват в мир милите ангелчета.
10
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То затова повечето жени в Испания са на левия бряг,отвратени от мъжете..
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ужасно е. Намерете виновните за тази трагедия с този човек и ги осъдете строго.
8
1
 
3
 
! Отговори
До 5 преди 1 месец
Факт! Жените убийци нали така ги оправдават.
7
6
 
3
 
! Отговори
Мюсюлманин преди 1 месец
При християните е така. Не ги интересуват човешки болки и страдания.
6
2
 
5
 
! Отговори
Мона преди 1 месец
психопатът е имал право да упражнява правото си да прекарва време с децата си без присъствието на друг възрастен. ако го намерят, могат да го опандизят, иначе, ако е забегнал към южна америка, свободно ще продължи там да ръси семето си и да създава бъдещи жертви или психопати. преди да изчезне е изпразнил банковата си сметка.
5
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Горкият човек. Представете си до какво са го докарали майката и нейните родители. Да се осъдят престъпниците, които са причинили тази трагедия с този човек. Майката, родителите и всички убийци, които са причинили тази трагедия с този човек, да се вкарат в затвора доживот.
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Брей, тия намерили торба в океана за 2 дни, нашите две седмици цял самолет не могат да открият.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 2Веднага се сетих за случая от Сандански, по испанската логика трябва да протестираме срещу домашното насилие на майките и жените.
2
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Човекът е бил психически малтретиран от майката на децата. Само психически болен човек може да убие децата си. Невинен е поради невменяемост. Да се прати да се лекува в психиатрия. Кой нормален човек ще извърши това? Голяма трагедия и не злоупотребявайте с трагедията на човека. Те са го довели да извърши това. Човекът има нужда от лечение, не от затвор.
1
2
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Въй! А те не само са подписали, също като герб истанбулската конвенция (лично от Захариева), а даже са я приели. Що така?