ЕС ще започне съдебното дело срещу Унгария въпреки референдума

Унгария понесе критики заради закона за ЛГБТ общността
23 юли 2021 16:53, Ния Христова
105
ЕС ще започне съдебното дело срещу Унгария въпреки референдума
Снимка: БГНЕС
Брюксел категорично ще започне съдебни действия срещу Унгария заради нов закон, който според критиците дискриминира ЛГБТ общността, съобщава Евронюз, предаде БГНЕС.
 
Законът, официално е наречен Закон за закрила на децата, има целта му е да гарантира благосъстоянието на децата и да се бори с педофилията. Европейската комисия обаче не е съгласна и започна съдебни действия срещу Будапеща по-рано този месец. 
 
По-рано тази седмица, унгарският премиер Виктор Орбан обяви, че ще проведе референдум по противоречивия закон. Но Брюксел днес заяви, че гледа на вота като на "вътрешна процедура" и ще продължи с правния казус.
 
"Установяваме, че Унгария не е обяснила защо излагането на деца на ЛГБТ съдържание като такова би било вредно за тяхното благосъстояние или не е в съответствие с най-добрите интереси на детето", каза Тим Макфий, говорител на Европейската комисия. "Те дискриминират хората въз основа на тяхната сексуална ориентация."
Още по темата
 
Новият унгарски закон забранява или ограничава достъпа до съдържание, което популяризира или изобразява промяна на пола или хомосексуалността. Три от петте въпроса за референдума ще бъдат за насърчаването на операции за смяна на пола за деца.
 
Според френския евродепутат Гуендолин Делбос-Корфийл обаче законът ще даде минимум защита на децата.
 
"Защитният аспект е много-много ниска част от закона, а останалата част от закона е за предотвратяване на достъпа на деца и тийнейджъри до нормална сексуална информация, нормална санитарна информация, която е много необходима, и дори информация за изграждане на себе си. С този закон се предотвратява много проста нормална информация. Аспектът за закрила на детето е минимален."
 
Референдумът ще се проведе по-късно тази година или в началото на следващата, преди парламентарните избори в Унгария през април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
7
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Не са карайте бийте са
16
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слава на Нейно Величество Урсула фон дер Лайен, императрица на Европейската империя.
15
37
 
1
 
! Отговори
Jj преди 2 години
Разбира се, че трябва да заведе дело. ЕС е прогресивна институция. На който не му харесва ЕС, да напуска :)
14
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слава на Великата Европейска империя!
13
1
 
33
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
УНГАРЦИ, ИЗЛИЗАЙТЕ ОТ ЕС, НИЕ СМЕ С ВАС! ЕДНО Е ТОЛЕРАНТНОСТ, А СЪВСЕМ ДРУГО - РЕКЛАМА И ПОПУЛЯРИЗАЦИЯ НА ХОМОСЕКС ПРИ ДЕЦА, КОИТО ХАЛ ХАБЕР СИ НЯМАТ ОТ СЕКС И СА МЕЖДУ 3 И 10 ГОДИНКИ. ПЪЛНО ИЗВРАЩЕНИЕ Е ТОВА!!! НАПУСКАЙ!!!! НИКАКВИ ПАРИ И ИЗГОДИ НЯМА ДА НИ СПРАТ!!
12
2
 
6
 
! Отговори
BATMAN преди 2 години
Законът, официално е наречен Закон за закрила на децата, има целта му е да гарантира благосъстоянието на децата и да се бори с педофилията. Европейската комисия обаче не е съгласна и започна съдебни действия срещу Будапеща по-рано този месец. . Evropeiskata komisia da vzeme dase zatvori pod zemqta s pedali pone 10 metra pot zemqta... nie iskame normalni deca .. imam sin iskam dae muj kakuv to e.. imam deshterq iskam daq takava kakvato se rodi... saglasen sum za mnogo golqm protest krai na pd
11
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европейският съюз от днес се преименува на Европейска империя с имперски град Брюксел. Държавите стават имперски провинции с провинциални управители.
10
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не щеш ЛГБТ? ЕС ще те принуди. Не щеш ваксина? ЕС ще те принуди. Не щеш мигранти? ЕС ще те принуди. Всякакви прилики със СъвеЦкиот Союз са напълно случайни!
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ги дадем на Путин, ако не слушат.
8
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 3 - те не питат, те твърдят че е "информация, която е много необходима, и дори информация за изграждане на себе си." все пак, най-хубавото за едно съвременно евродете е да открие че е хомосексуално, или още по-добре, че е трансджендър и да почне да ходи на психоаналитик, да приема канцерогенни хормонални терапии и да предприеме осакатяващи козметични хирургически интервенции. За ЕС това е най-добрия изход за вашето дете
7
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Времена, в които няма никакъв проблем да наричаш черното бяло. Стига да си по-силен.
6
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обаче, ако откажеш ваксина ЕС ще те санкционира(това не е дискримнация), затото ЛГБТИ имат права, но не и вие ненормалните.
5
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С вас сме май ната им на брюкселските лентяи.
4
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия са се побъркали, тотални извратеняци.
3
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези сериозно ли питат защо децата не трябва да са изложени на ЛГБТИ пропаганда?
2
3
 
34
 
! Отговори
Кога? преди 2 години
Закривай
1
4
 
35
 
! Отговори
Майстора преди 2 години
"Новият унгарски закон забранява или ограничава достъпа до съдържание, което популяризира или изобразява промяна на пола или хомосексуалността...целта му е да гарантира благосъстоянието на децата и да се бори с педофилията. Европейската комисия обаче не е съгласна..." Ами... ЕВРОЦЕННОСТИ братя. Пропагандата на хомосексуализъм сред децата е свещена и неприкосновена.