Битка в Германия 10 дни преди изборите, картината е неясна

Социалдемократите продължават да са първи в проучванията
17 сеп 2021 08:51, Елка Василева
15
Битка в Германия 10 дни преди изборите, картината е неясна
Снимка: БГНЕС

Германските социалдемократи продължават да са първи в проучванията на общественото мнение само седмица и половина преди изборите в Германия.

През последните дни обаче консерваторите от Християн-демократическия съюз спряха тенденцията си на спад и започнаха да връщат част от избирателите си.

Още по темата

Очертава се напрегнато съревнование между двете най-големи партии в Германия до самите избори на 26 септември, предаде БНР.

Според последните проучвания ГСДП би взела 25% от гласовете, ако изборите бяха днес. Миналата седмица одобрението за партията бе с процент по-високо – 26.

ХДС пък успя да прибави 1% избиратели и от 19% стигна до 20% одобрение. Зелената партия остава стабилно трета с 15 насто от гласовете.

Но 40% от избирателите съобщават също така, че все още не са решили за кого ще гласуват и ще изчакат до последния момент.

Със сигурност обаче в бъдещия парламент ще влязат още „Алтернатива за Германия“, която има 11% поддръжници, либералната СвДП с 10% и Левицата с 8%.

Тези избори са много важни за Германия, защото ще начертаят пътя, по който тя ще върви през следващите 50 години, коментира президентът на Германския институт за икономика Марсел Фрачер.


 


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
6
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
видяхме какво е широка коалиция 16 години напълниха европа с ислямистисъсипаха живота както на европеиците така и на самите бежанци доброто вцялата работа е сев поток2
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чакат само да минат изборите и почват с ковид фашизма като в Италия
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само Алтернатива за Германия става от тези партии!!
11
1
 
4
 
! Отговори
ATAKA_FOREVER преди 1 месец
Година 2045.Двама полицаи на Аутобан А-3 до Франкфурт,Спират Кола за проверка...Единият Взема документите и казва:"- Колега Ахмед, Ела Виж Странно име- "МЮЛЕР".......?!????
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ха-ха-ха, 50 години! Че то след 50 години Германия няма да я има бе. Освен ако колебаещите се 40% не гласуват за Алтернатива за Германия. Ама не вярвам да са толкова умни.
9
1
 
1
 
! Отговори
Да вземат преди 1 месец
да си сложат едни машини за изборите и картината ще им се изясни - за когото гласуват машините - той ще е.
8
2
 
15
 
! Отговори
Хамбург преди 1 месец
Какви 50 години? От ВСВ досега Германия е окупирана територия. Там става каквото каже Америка. Немците не могат и знамето си да развеят без чувство за вина. Оттам са със страшни комплекси и вменена вина, която ги кара насила да да толерантни. Ако не се промени нищо, след 50 години ще излязат едни талибани с партия Шериат за Алманиа и ще спечелят. И толкова.
7
1
 
15
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
Тия избори щели да начертаят пътя, по който ще върви Германия в следващите 50 години... Че то ако продължават така нещата, само след 20 години Германия ще е мюсюлманска страна, а тия имат коренно различни представи за развитие.
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Веймар чака руската газ
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Алтернатива за Германия
4
2
 
11
 
! Отговори
От Берлин преди 1 месец
Само AFD или Die Basis!!! Другото е дълбок гроб за Германия... Аз съм бивш избиратели на,, Зелените"-никога няма да си го простя!
3
3
 
8
 
! Отговори
Асан преди 1 месец
Кой е тоз фюрер плешивото куче :)))
2
3
 
8
 
! Отговори
Ossi преди 1 месец
Цоциалисти в Германия в тази задаваща се криза не е добра новина. И ако някой си мисли, че не са като нашите, мога да му кажа, че са и по-зле. За опозиция FDP, които са лека форма на фашаги, и АfD, който са тежката. Ще е феерично.
1
6
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Какво ни интересува това нас, нормалните българи?!