Байдън подкрепи присъединяване на Западните Балкани към ЕС

Очаква се ЕС да потвърди бъдещото членство на 6 страни
5 окт 2021 08:47, Елка Василева
61
Байдън подкрепи присъединяване на Западните Балкани към ЕС
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън разговаря по телефона с председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, пред която се застъпи за справедлива международна данъчна система, съобщи в изявление Белият дом, цитиран от Ройтерс.

САЩ се надяват на срещата си на върха в края на месеца страните от Г-20 да постигнат политическа договореност за въвеждане на глобален минимален корпоративен данък, посочва агенцията.

Още по темата

В разговора си с Фон дер Лайен Байдън е изразил също "силната си подкрепа" за продължаване на процеса по присъединяване на страните от Западните Балкани към Европейския съюз, се посочва в изявлението.

Лидерите на ЕС и страни от Балканите ще се срещнат в сряда, за да обсъдят бъдещото членство на шест балкански държави: Сърбия, Косово, Босна и Херцеговина, Черна гора, Албания и Северна Македония.
Декларация от срещата се очаква да потвърди, че ЕС гарантира бъдещото членство на шестте страни, казаха вчера двама висши представители от ЕС.

Богатите страни от северната част на ЕС се опасяват от повторение на прибързаното приемане на Румъния и България в съюза през 2007 г. и зле управляваната миграция на източноевропейски работници във Великобритания, която настрои много британци срещу Евросъюза, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой е този и какъв е, че да одобрява? То си има кой да одобрява. Сенилен старчок! Марш от тук!
50
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв е този дъртанян да одобрява кой да се присъединява в ЕС. Да си ги взима тези западни Балкани в САЩ
49
2
 
4
 
! Отговори
БАЙДЪН ИСКА РСМ В ЕС преди 2 години
...АЙДЕ ДА ВИДИМЕ , КОЙ ШЕ МУ СЕ ИЗДЪРВИ...ХА,ХА,ХАААААААААА....ФИГУРАНТА ,ЛИ..?!
48
2
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
балканите нямат работа в нато и ес аз искам мир а не конфликти между нас исрещу русия сащ са на 20 000 км и не трябва да се месят в такива деликатниобласти защото те са груби и не могат да ги решат имат си достатъчно проблемив къщи акъл от тях не искаме
47
1
 
14
 
! Отговори
Крум преди 2 години
Не мога да разбера що за държава трябва да е Виликобритания, че да реве от българи, румънци и поляци, а да прегръща и целува многократно повечето индийци, пакистанци. Сега се вижда какво очаква Албиона без източноевропейските мигранти.Няма кой да прибере реколтата, няма шофьори, няма кой да работи в кланиците. Щото индийци и пакистанци нещо не искат да я работят тая работа. Същото очаква и янките ако изгонят мексиканците.
46
1
 
6
 
! Отговори
Hahoman преди 2 години
Що не си гледаш работата
45
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аха, това е като България да подкрепи отделянето на Тексас от САЩ. Какво общо има Байдън с това кой ще членува в ЕС, че да трябва да подкрепя.
44
2
 
14
 
! Отговори
Бай преди 2 години
А Байдън, като президент на САЩ, каква точно работа има да одобрява подобни неща? Това решение трябва да зависи изцяло от страните членки, като една от най-засегнатите такива, по темата е България! Ние не сме тръгнали в САЩ да им обясняваме какво да правят във вътрешната си политика, така че дядо Байдън къде се меси?!
43
1
 
3
 
! Отговори
Баийдън преди 2 години
Македончето
42
4
 
2
 
! Отговори
Iordan Ivanov Geolog преди 2 години
Bravo BIDEN BRAVO !!!Няма проблем за приемането на Охридска МАкедония в Европейския съюз.ТАм живеят потомци на Българи правовославни и на още над 3000 малцинствени групи съхранени в този регион от последните над 12 000 години.Проблема с подставени на власт в София идва заради името Северна..За произхода на всеки в дневна МАкедония им адостоверни исторически писмени данни вкл от архивите на Османската империя пазени грижливо в София/BUlgaria/
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този какво е държал в уста точно преди да го снимат?
40
1
 
4
 
! Отговори
Ъ преди 2 години
И аз подкрепям, но чак когато се върнат на България!
39
2
 
8
 
! Отговори
Кънчо преди 2 години
Бай Дън знае ли изобщо къде са Западните блакани ?
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демокрация от първа ръка, американците инструктираха европа кого да приемат.
37
1
 
11
 
! Отговори
Абе, нормално е... преди 2 години
Идва КИРЕ на власт и РСМ влиза в ЕС....щото за това е пратен....ХАХАХА.. а и нема къде да мърда у тая криза!
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Bul gurСамо да те питам какво по-различно има от претенциите на Гърция и нашите към историята на македония? Да покажат един документ от Османската империя дето пише македонски език или народ.
35
1
 
11
 
! Отговори
Марта преди 2 години
Светът отдавна е само формално разделен на държави.Той е разпределен между крупните наднационални структури.Те са " крайните бенефициенти" на глобалната " пазарна" икономика и представляват концептуалната власт,която реално управлява.В конкретния случай Байдън е техен говорител.
34
0
 
22
 
! Отговори
:-) преди 2 години
Да подкрепим премахването на тръмповата ограда и присъединяването на Мексико към Тексас и Аризона!
33
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето затова се появили новите харвардчета.
32
1
 
13
 
! Отговори
аз преди 2 години
Македония ще почака малко