Brexit се развил по-зле от очакванията на хората във Великобритания

Увеличили се разходите и бумащината
26 дек 2021 14:50, Петя Славова
68
Brexit се развил по-зле от очакванията на хората във Великобритания
Снимка: БГНЕС

Повече от 6 на всеки 10 гласоподаватели в Обединеното кралство смятат, че Brexit или се е развил лошо или по-зле от очакванията им, показва проучване, поръчано от вестник "Обзървър" година след излизането на страната от ЕС.

Седмица, след като министърът за Брекзит лорд Дейвид Фрост подаде оставка от правителството на премиера Борис Джонсън, проучването на агенция Opinium показва още, че 42% от хората, гласували за Brexit на референдума през 2016 година имат отрицателно становище за начина, по който се развива Brexit досега.

Адам Дръмонд от Opinium коментира, че най-впечатляваща е констатацията, че искащите напускане на ЕС вече са много по-разколебани  в добродетелите на Brexit, отколкото преди това.

Още по темата

През по-голямата част от Брекзит процеса при зададен въпрос "Brexit за добро ли е или за лошо?", обикновено искащите оставане отговаряха, че е за лошо, а искащите напускане, че е за добро и нацията бе буквално разделена на две равни части. Сега обаче се наблюдава значително малцинство от привържениците на Brexit които, смятат, че нещата отиват на зле или по-зле, отколкото са очаквали.

Докато 59% от искащите оставане в ЕС казват, че са очаквали  нещата да се развият лошо и това се е случило, то само 17% от искащите напускане казват, че са очаквали Brexit да се развие добре и така е станало, предава БНР.

Проучването идва дни преди налагането от 1 януари 2022 година на пълни митнически проверки на стоките, изнасяни от ЕС за Обединеното кралство, за което бизнес лидерите смятат, че ще навреди на по-малките компании, като износителите на храни, да извършват доставки за търговците на дребно в Обединеното кралство, тъй като се увеличават разходите и бумащината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: ВеликобританияесBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хич не ги мислете Англичаните,щом ми плащат по 1300 паунда на седмица ,да им зареждам магазините,значи са си много добре.В България за подобна дейност ще получавам 1000-1300 лв на месец.Близо 10(десет)пъти по-малко.Пази Боже.
44
2
 
5
 
! Отговори
АнатемаНаСулюПаситто преди 2 години
Защо почти всички ингилизки политици имат налудничав вид и не само заради смешните тоги, и перуки на къдрици,които носят ,и не само заради ритуалите, които имат?Просто им личи,че нещо не е у ред в генома им.
43
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо им няма, ще им мине като на кучета. Вие натискайте зелето с дървена скара и гранитно паве, че времето пак се стопли и зелето ще вкисне.
42
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възрастните британци, гласували аа брекзит са израстнали в семейства на владетели на половината свят (или слушали в училище уроци от такива)... и имат мислене милиони години по-различно от това на комплексирания балкански панелен , чзкзщ подаяния от чужбина, за които заплаща с подаряване на националната си независимост.
41
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прави впечатление, че европеидните фенове на ес демокрацията са за забрана на референдумите. Зещото както казаха холандските демократи (подкрепени и от членове на ек): референдумите пречат на ес демокрацията.
40
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като няма от къде да крадат английските пиявици скороще ще се самоизяждат...... Това да не са българските ганюги!:))
39
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ша видят те,как ша си приберем работниците.Киро като открие заводите за електрически тротонетки и кънки с въздушна възглавница,ингилизите ша ни гонят,ама няма да ни стигнат!
38
2
 
9
 
! Отговори
Проблемът на преди 2 години
британците е,че политическият им елит живее в миналото,с манталитет на политици от викторианската епоха,когато британската империя е била глобалната суперсила.Сега ВБр е икономически и политически пигмей с претенции за велика сила и трябва да преглъща решения на фирми от чужди държави(Индия,Германия,Япония,Китай и др.)какво да става с нейните фирми.Жалки останки от минало величие,тъга по отминалите времена,желание за реставрация,която няма как да се осъществи.
37
0
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Викахти уривахти орталъка свобода, промяна, а сами не знаете Ко и тъй нещо? Свободата е ред,законност и справедливост ( да прочете Яни Янев,ще даде някой лев)Тая дума демокрация изобщо не ни е ясна на нас. Все търси бг освободител и все на коня у краката лежи.
36
9
 
11
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Ако не бяхме в ЕС, мумук щяхте да ядете, на опашки за олио и купони за турския хляб. Ако Джон,Хайнц общо 27 мумук щяхте да карате по нови пътища и европроекти за милиарди нови цехове и заводи. Да не говорим, че благодарение на бг в ЕС ви пращат в България до 7 млрда евро годишно.Англичаните и срещу тях да бягате неможете да ги стигнете, имат пари и ще се оправят, не са били роби като бг.
35
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мащабите на глобализацият ги изненадаха. Сега ще правят английско говорещ държавен конгломерат около САЩ, за да оцелеят ценностите им....Доказа се по всичко че английско говорещите държави са номер едно пред всички останали във света. На второ и трето са немски, френски и скандинавията!!!
34
2
 
8
 
! Отговори
4ера преди 2 години
ЕДИН 4ОВЕК КОИТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ СРЕШИ- ТОИ ГИ ЗАКАРА В ТОВА БЛАТО !!!!!!!!!!
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как тъй,нали източноевропейците вземаха работа на енглезите.Е сега имат честа да работят във фермите ..... Точно така, източно европейците да си стоят във фавелите и оборите които само си подредиха и да не правят дъмпинг на тези които живеят в Англия постоянно!
32
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато гувнъристите от БКП Шумкария произведат мотоциклет като Триумф Ракета 3 тогава чак ще могат да претендират че са нещо повече от балкански обор!
31
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така става, когато съдбата на държавата се повери чрез референдум в ръцете на слабограмотния, манипулируем народ. Никакви референдуми! А популисткият цирк беше започнат не от клоуна БоДжо, а от Дейвид Камерън.... Вижда се съвсем ясно от космоса кой колко е грамотен, губи по точки балканския синдромаджия изцяло!
30
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тИ за грамотен ли се имаш ве САМСАЛ ?!?!? ........иСгони селското в себе си ама нИ можИш.........По дикцията определено е много по грамотен от повечето български ганювичари от държавата на чалгата! Вижда се чак от Космоса!:))))))
29
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така става, когато съдбата на държавата се повери чрез референдум в ръцете на слабограмотния, манипулируем народ. Никакви референдуми! А популисткият цирк беше започнат не от клоуна БоДжо, а от Дейвид Камерън.
28
1
 
15
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Как тъй,нали източноевропейците вземаха работа на енглезите.Е сега имат честа да работят във фермите .
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мащабите на глобализацият ги изненадаха. Сега ще правят английско говорещ държавен конгломерат около САЩ, за да оцелеят ценностите им.
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия са са с придобит дебилизъм, простено им е. Не са знаели какво ще стане :D