Борел: Няма да заменим свободата си за газ

"Да увеличим средствата за сдържане, за да предотвратим война"
1 мар 2022 19:20, Елка Василева
162
Борел: Няма да заменим свободата си за газ
Снимка: архив, БГНЕС

Показахме, че няма да заменим свободата си за газ, заяви върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел пред Европейския парламент в извънредния дебат за войната в Украйна.

Трябва да прекратим зависимостта си от руския газ, призова той.

Още по темата
Показахме, че няма да пожертваме свободата за благосъстояние и напредък, добави Борел.

По неговите думи най-важният урок от войната в Украйна е, че силите на злото съществуват и са способни със сила да решават спор. Трябва да бъдем по-единни, отколкото досега, настоя той.

Това е часът, в който се роди геополитическа Европа, обяви Борел. Европейците трябва да знаят, че живеем в опасен свят. За мир са нужни двама, а за войната е достатъчен един. Трябва да увеличим средствата си за сдържане, за да предотвратим война, настоя върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността.

Необходимо е ЕС да разсъждава за себе си стратегически, да има способности да устоява и да отвръща на нападение, добави той. По неговите думи, вместо да се плаши, ЕС трябва да закипи. Според него войната дава нов тласък на ЕС.

Прилошава ми, когато виждам приликите с дните от навечерието на Втората световна война, обобщи Борел. Той призова ЕП да предвиди в бюджета си следваща руска агресия.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само дето не разбрах откъде Кирето ще донесе втечнен газ? С азерския газ нещо не се получи щото конекторът не е готов. До колкото си спомням само в Гърция за сега има терминал за втечнен газ. Сигурно по водосточната тръба ще го пусне. Освен това имам притеснения, че ако цяла Европа мине на втечнен газ ние май ние ще сме последни на опашката за някой друг танкер. Освен това много ме притесняват цените. Докато чичо Джо докара танкера на каква цена ще ни продава?! Важното е че имаме план Б !
91
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От ЕС Кажете какво ви каза шейха на Катар преди няколко дни и тогава пак говорите за свобода. Те първа ще видите какво ни чака
90
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повече прилича на времето на настъплението на червената армия. Ето това му се присънва на борел. :D
89
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такава замяна няма как да стане. Защото нямаме свобода.
88
2
 
40
 
! Отговори
оМ преди 2 години
А, населението на Европа съгласно лие с теб? С високите цени на горивата, бензин, дизел, газ, електроенергия, хранителни продукти, здравеопазване, услуги..., ще последва ръст на безработицата. На туй ми казват Инфлация!
87
0
 
27
 
! Отговори
Георги преди 2 години
Т*па п0дл0га.
86
3
 
32
 
! Отговори
Георги преди 2 години
*** ***. Както и Киро *** дето си повярва и каза: Русия е бензиностанция с ракети. А то в българия от как стана протеже на онова *** президента и "народните" представители се захванаха с държавните проблеми хляба поскъпна, горивата, тока а сега трябва да плащаме и поредния престой набежанци, емигранти и всички *** в народното..... защото те ще вкарат милата ни роднина във война.
85
1
 
7
 
! Отговори
Djon преди 2 години
Ще видим
84
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕСЕС НАТО искат да вземат свободата и газа на Русия.
83
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 96 АнонименСанкциите са за васалите а Сащ, Русия и Китай си въртят бизнеса
82
2
 
27
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Ами защо не я спрете тогава ? Лицемери гадни .
81
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европа отиде, янките продължават да си пазаруват от Русия, не затваря въздушното си пространство. Харзулнаха ви яко. Това беше целта. Смях голям.
80
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изперкал пенсионер.Ще ходиш и ще целуваш ръка на Путин след една седмица.
79
4
 
35
 
! Отговори
Между редовете преди 2 години
Неселението да разбира, че ще плаща масрафа, докато Борел и Урсула похапват черен хайвер от яхта паркирана на екзотично място.
78
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следват фалити, но това е главната цел
77
24
 
3
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Хахаха, не се учудвам, че дънните риби Христо Христов и славянин, печално известни със слаботоковото си антиваксърство, се оказаха и първи апологети на психопата Вова. Имам лоша новина за вас -- и по тази тема сте от грешната страна на историята :)
76
5
 
36
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Хората, дори не допускат как са лъгани и заблуждавани от ЕС политици. Скоро, като свърши войната, очаквам ужаса който ни предстои. Европа, без икономика, гладни хора и разпаднат евро съюз.Америка потрива ръце, но ... това е само за малко. И ная я очаква голяма криза.
75
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От брюкселските бюрократи можем само да слушаме лозунги, докато продават европейският народ на господарите си.
74
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в какво точно се изразява свободата, когато служим маша за чужди интереси.Интереса на Европа е да получава евтини суровини и да произвежда краен продукт с принадена стойност.Къде тука се връзва, заигравките с Украйна, изграждането на квази държава с краен национализъм, към който Европа отдавна е неприемливо настроена.Кога елитите на същата Европа проспаха тези процеси.Кой организира атаката с мигранти, която събуди наци реакции е ЕС. И сега я насочи ха срещу руснаците.Мислете, използват ви
73
26
 
4
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Да си ядат въглищата и да си пият газта руснаците. Щом Путин така преценя...