Финландия отново стартира влаковете до Русия

Услугата е налична от днес
30 мар 2022 23:55, Росен Стойчев
37
Финландия отново стартира влаковете до Русия
Снимка: БГНЕС/EPA

Националният железопътен оператор на Финландия обяви, че ще възобнови влаковете между Хелзинки и Санкт Петербург, съобщи ТАСС.

Услугата е отново налична от днес.
Още по темата
Това е по-малко от седмица след първоначалното й спиране. Операторът преустанови железопътните връзки между двата града преди пет дни. Така тотално беше ограничен обществения транспорт до ЕС за руснаците.
 
Решението е дошло след ограниченията, които Великобритания въведе за руските железници. В последствие се оказа, че те не се отнасят за договорите с финландския оператор. ЕС вече забрани навлизането на самолети на руски авиокомпании в неговото въздушно пространство.
 
Руските фирми обаче са успели да намерят определени варианти, за да провеждат своите полети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: РусиявлаковеФинландия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е русия е 1 вия най голям износител на пшеница в света , кой ще страда
32
0
 
8
 
! Отговори
Дръж така преди 2 години
100капаняко, по- добре погледни цените в кочинаха в която живееш сега в момента, без война, без мор, най- високите в ЕС. Поклук скахан.
31
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Санкциите ще ударят РФ с цялата си сила някъде след 5 месеца. До тогава Путин може да се прави на велик. Вече всички цени на храни скочиха с пъти и продължават да се вдигат." __________________ Аааа да, те щото в Европа не се. С "малката" разлика, че ние в Европа сами си го набутахме да се.
30
7
 
12
 
! Отговори
До 28 преди 2 години
Уверявам те, че българина въпреки всичко не е толкова беден, колкото ти се иска
29
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хитра стъпка да се изнесат и малкото останали руснаци, неподвластни на путлеронашистите...
28
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте разликите между Западна и Източна Карелия - Финландски и руски МИР!
27
12
 
8
 
! Отговори
Експерт Ганчовски преди 2 години
Всички са виновни че съм кух като гъдулка и беден като църковна мишka . Първо *** и кокорчо, макарон ми бърка в джоба, бил гейса иска да ме чипира ,а оная урсула ми е направила черна магия за бедност.
26
11
 
18
 
! Отговори
Оп Са преди 2 години
Виждам, че мозъците уж знаещи за Финланд пишат та пишат. Да, пият по фериботите, ама че алкохола там на кораба бил евтин е голяма лъжа! Евтиния алкохол в момента идва само по интернет от определени сайтове :). Абрз Русия нямаше да има Финландия, това се знае от който трябва, обикновения Суомалайнен под 50-60 години е абсолютно невеж за своята История, но хората, който командват зад гърба на куклите министри си знаят! Финландия и Русия си имат силна и специална връзка по свой начин.
25
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До хърбел на щърбел======обикновена завист, нали?
24
24
 
13
 
! Отговори
хърбел на щърбел преди 2 години
Те пък руснаците трезвеници, грам водка не слагат в устата си. А и както вече беше писано - скандинавците пият по фериботните кораби, не ходят до Русия. И наистина влаковете от Хелзинки до Петербург са почти празни. Никой не иска да отиде във великия "рай" - путиновата Русия. А и нали диктаторът ни обяви за врагове и не пуска европейци в Русия. Така, че мислете преди да пишите
23
14
 
12
 
! Отговори
До 21 - анонимен преди 2 години
Грешиш, финландците отдавна са измислили как да пият, имат многобройни фериботни компании, на които алкохолът е евтин и значително по-ниски данъци. И ако някога си бил в тези държави щеше да знаеш че напиването започва от петък следобед до неделя на обяд, после да изтрезнеят и в понеделник на работа. За разлика от Русия - там е нон стоп. Даже и минималната надница е съизмерима с половин литър водка. Страшно става ако няма водка в Русия, не в Скандинавия. И на двете места съм бил и знам лично.
22
29
 
8
 
! Отговори
знаещ преди 2 години
Браво, влаковете трябва да вървят докато и последният здраво мислещ и интелигентен руснак не напусне Русия и не избяга от "раят" спретнат от диктатора. Първите дни напускаха по 100-150 човека. Сега вече са повее, стига само да имат визи. Отделно са полетите до Истанбул.Ако е така хубаво в Русия защо всички гледат да напуснат. А никой, ама абсолютно никой не иска да отиде в Москва. Даже и Копейкин не иска и стои тук. Елена Гунчева иска да предава България по интернет, не отива на място. Защо ли?
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 21 Аре не ги мисли.
20
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали се сещате, че без достъп до достъпен алкохол във Финландия ще избухне революция моментално
19
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, след като Петербирге и ИТ средището на руслямските, а в момента 90% от тях напират да се изнесат от раят на земята, който Путин прави там, ЩО да няма влакове???
18
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 2 години
Така де, водката в Финландия е скъпа. Трябва да се ходи до Русия.
17
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименОказа се ,че всички ментори на либерастии са облажили от девалвацията на Рублата вкл. и стария чичко Сорос е продал доста долари на курс 1/140 рубла и чака на гюме от офшорните зони кой пръв ще плаща на Путин за газ и петрол!Китаеца каза ,че промените вече са необратими и новия ред започна!
16
39
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой съзнателно прецаква Русия като я прави да се върне с 50 г. назад... Познайте кой е този някой... Живее в Москва...
15
7
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тепърва и други ще се усетят, че не е гот да се самопрецакваш заради чужди интереси.
14
36
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гугъл обмисля да врътне кранчето на Русия. Имаше Русия, няма Русия. Ще се случи това което стана с Хуавей.