Нехамер: ЕС да разгледа санкциите срещу Москва, не може без руски газ

Войната трябва да приключи, каза той
14 апр 2022 07:10, Петя Славова
98
Нехамер: ЕС да разгледа санкциите срещу Москва, не може без руски газ
Снимка: БГНЕС

Спирането на руския газ в момента "не е възможно" и Европейският съюз трябва да разгледа санкции, които вреди на Русия повече, отколкото на Европейския съюз. Това каза канцлерът на Австрия Карл Нехамер пред CNN.

Още по темата

"Австрия не е сама с този аргумент срещу газовото ембарго", каза той, цитирайки позициите на Германия и Унгария. "И от друга страна, Австрия подкрепя другите държави-членки на ЕС в санкциите срещу Руската федерация. Но санкциите трябва да навредят повече на Русия, отколкото на Европейския съюз", каза Нехамер.

"Ембарго върху петрола вече се обсъжда в Европейската комисия и в Съвета на ЕС. Въпросът за газа е отделен, знаете, против спирането му не е само Австрия, но и Германия, Унгария и България, например, защото ние зависим от газа. Нашите индустрии зависят от газа. И затова трябва да вземем решение за санкции, които нанасят повече щета на Русия, отколкото на ЕС", добави канцлерът.

Запитан дали въпросът за газовото ембарго може да "счупи" ЕС, Нехамер каза, че не вярва в това.

"Искаме да покажем, че има единство в Европейския съюз, че тази война трябва да приключи", каза той.

Попитан какво повече може да направи ЕС като санкции срещу Русия, тъй като настоящите санкции не спряха руския президент Владимир Путин, австрийският канцлер каза: „ЕС има решение да постигне независимост от руския газ, и това със сигурност е желанието на Австрия. Но сега не е възможно. Ще отнеме време.”

Миналата седмица ЕС се съгласи да прекрати вноса на руски въглища като част от нов пакет от санкции. По-рано днес говорителят на германското правителство Волфганг Бюхнер каза, че Германия е предприела стъпки за намаляване на зависимостта си от руската енергия, но към момента да е против забраната за внос на руски газ или петрол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
4
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Аз мисля, че не трябва да има никакви войни, а да преговарят и буквално - това на тебе, това на мене. Иначе поради лошата човешка природа няма да се спрат нито едните, нито другите. Не съм на страната на никого, защото никой не остъпва и си въобразява, че единствено е правия той. Щом като за втората световна война се смятат и двете страни виновни, то логично е и сега да има нещо подобно, а не единия момина сълзичка, а другия чудовище.
52
4
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Я стига с тези копейки, бе умнико! Какви копейки те гонят постоянно! Да не би щатите да не са трепали тук и там, примери колкото искаш, а ти ще ни заплашваш дори със съд дето сме имали различно мнение от тебе?! И като дават на Украйна оръжие и пари какво стана - мрррат и от двете страни и спиране няма! Разбира се, че и Путин е виновен, но за всяка война има две страни! И последно - като Русия е крайно изостанала държава в пълна мизерия, как така изведнъж се оказа толкова важна за кое ли не?
51
1
 
9
 
! Отговори
тя преди 2 години
Не маже ,то се знае - най евтин и качествен !
50
3
 
33
 
! Отговори
До Пенко преди 2 години
Ти май досега не си разбрал, че ЕС няма с какво да замести обемите на руския газ. Преди седмица и катарците ти го заявиха в прав текст, че не могат да заместят Русия.
49
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да го каже на чист немски на кукувицата фон дер Лайън и папагала Щолц. Тези двамата тотално обезличиха Германия като фактор в политиката.
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, не е Хамер.
47
2
 
20
 
! Отговори
ами преди 2 години
"И затова трябва да вземем решение за санкции, които нанасят повече щета на Русия, отколкото на ЕС". Това е официалната позиция на ЕС,но подмолната и брутална политика на сащ и англия,с която за съжаление се съобразяват на 95% ЕС е съвсем друга-Русия да остане без средства,което я прави уязвима и да няма как да продължава да влага във военна индустрия,а ЕС все някак ще се справят,а пък такива като БГ ще задлъжнеят толкова много,че няма да можем да дишаме без разрешението на "батковците"
46
20
 
7
 
! Отговори
Пенко преди 2 години
Ако дебелите kpaтyни от ЕС се бяха размърдали навреме, през 2014 например, когато пcuхonaтичното джyджe нахлу в крим и донбас, досега да са заббравили за руската газ и зависимостите си изцяло.Тоя видя, че насреща си има мaлoyмни чuновници, чиито зaднuk е най-важен и реши да прави каквото си иска с ясното съзнание, че няма кой да го спре. И се оказа прав, така че сега ще му сърбат попарата....
45
0
 
10
 
! Отговори
Благоев преди 2 години
Ток произведен с газ основно в четири държави в ЕС ,начина по който се търгува тока на борсата в ЕС Оскъпяват тока за да се оправдае използването на В.И.!Само премахването на този механизъм може да успокои инфлацията.Всякакви заигравки с данъци и мораториуми са неефективни в дългосрочен план.А, кризата ще бъде дълга.
44
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 49 Ми хайде да видим как ще стане тая работа, бе ***! как се върви срещу 80 процента от населението?
43
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как са оцелявали без руски газ ФРГ, марките им беха злато в сателитите :))) Поредния подкупен германец, ама те изпитват вина, ние не :))
42
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
38 Аляска е продадена от руски цар. Забрави. Репарации ще плаща Русия на Украйна. Тя нахлу в суверенна държава и запали война. Превърна градове и села в пепелища. За избитите, измъчвани и изнасилени, десетки хиляди украинци и 4 млн бежанци, за военните си престъпления, Путин ще отговаря пред съда в Хага.
41
2
 
25
 
! Отговори
българина преди 2 години
Неехамер, на ес проблема му е много по голям, казва се сащ! когато изгоните всички 150 бази от европа и закриете централата на ЦРУ във франкфурт, тогава скапания ЕС ще прокопса. до тогава мизерия и лазене по корем в калта със сламка за глътка въздух
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бяхме поне, силно развита индустриална държава, която консумира големи количества газ, но не сме.
39
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 49 Необходимо е да се досъбере базата данни.
38
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука само ко.зяшките *** могат без руски газ. Особено като цапнат няколко ракии и им дойде куража.
37
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе тоя какви игрички си играе? Не ходИ ли той да набива канчето на Путин насред Москва оня ден? А сега - какво дър-дори?
36
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не можете да нападнете Русия, не можете дори да спрете да търгувате с нея. Защо тогава ходихте да лъжете Украйна и да обещавате неща, които не можете да изпълните, само и само да дразните руснаците? Все едно да видиш пиян с пистолет пред дискотека, да идеш да се дразниш и после *** що така стана?
35
5
 
26
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
ЕАЙДЕ ДЕ-КАДЕ СА ТИЕ 5 ИСТРЕБИТЕЛА КАДЕ ГИ ПОРЪЧАХА ПРЕДИ ГОДИНИ-КАДЕ СА?-ЗЕМАА ПАРАТА И КАЗАХА ВСИЧКО Е ТОЧНО. НАЛИ?-ПА ТИЕ Ф 16 ОСТАРЕХА БЕ-СЕГА ХЕРО МУСТАФА КАЗА ЧЕ НЕКАКЪВ ПИЛОТ СА ГО ПРАТИЛИ ТАМ ДА СЕ БИЛ ОБУЧАВАЛ ДА ЛЕТИ.АБЕ СИЧКО Е НЕМАМ ДУМИ.
34
5
 
37
 
! Отговори
полковник Колев преди 2 години
Рано или късно,гласът на разума започва да"цвили"