Нехамер: ЕС да разгледа санкциите срещу Москва, не може без руски газ

Войната трябва да приключи, каза той
14 апр 2022 07:10, Петя Славова
98
Нехамер: ЕС да разгледа санкциите срещу Москва, не може без руски газ
Снимка: БГНЕС

Спирането на руския газ в момента "не е възможно" и Европейският съюз трябва да разгледа санкции, които вреди на Русия повече, отколкото на Европейския съюз. Това каза канцлерът на Австрия Карл Нехамер пред CNN.

Още по темата

"Австрия не е сама с този аргумент срещу газовото ембарго", каза той, цитирайки позициите на Германия и Унгария. "И от друга страна, Австрия подкрепя другите държави-членки на ЕС в санкциите срещу Руската федерация. Но санкциите трябва да навредят повече на Русия, отколкото на Европейския съюз", каза Нехамер.

"Ембарго върху петрола вече се обсъжда в Европейската комисия и в Съвета на ЕС. Въпросът за газа е отделен, знаете, против спирането му не е само Австрия, но и Германия, Унгария и България, например, защото ние зависим от газа. Нашите индустрии зависят от газа. И затова трябва да вземем решение за санкции, които нанасят повече щета на Русия, отколкото на ЕС", добави канцлерът.

Запитан дали въпросът за газовото ембарго може да "счупи" ЕС, Нехамер каза, че не вярва в това.

"Искаме да покажем, че има единство в Европейския съюз, че тази война трябва да приключи", каза той.

Попитан какво повече може да направи ЕС като санкции срещу Русия, тъй като настоящите санкции не спряха руския президент Владимир Путин, австрийският канцлер каза: „ЕС има решение да постигне независимост от руския газ, и това със сигурност е желанието на Австрия. Но сега не е възможно. Ще отнеме време.”

Миналата седмица ЕС се съгласи да прекрати вноса на руски въглища като част от нов пакет от санкции. По-рано днес говорителят на германското правителство Волфганг Бюхнер каза, че Германия е предприела стъпки за намаляване на зависимостта си от руската енергия, но към момента да е против забраната за внос на руски газ или петрол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
34
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С УСА зад гърба си, Украйна ще накара руският окупатор да се почувства като нацистките войници в С талинград 1942 г
12
40
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петин екръволок. Русия е агресор. Факт. Санкциите са много леки.
11
29
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още един Хитлер говори от Австрия. Виена е пълна с комунисти от бившия Източен блок.
10
2
 
38
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Нищо прекалено не трябва да се прави, така както не трябва да се използува ядрено оръжие! Не че някои не го използуваха в недалечното минало, но сега грачат до небесата. Не ме разбирайте грешно, бих спрял войната веднага, ако можех. На практика 2 страни водят най-често войни - САЩ и Русия, и трябва да спрат и едните, и другите, а не сега да пищят всички срещу Путин, а другите света вода .....
9
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом искат да приключи войната защо изпращат тонове военна техника и оръжие? Германия вече била изчерпала лимита си от възможности да праща оръжие. Смятайте щом Германия се е обезкостила от оръжие - какво остава за другите страни?
8
4
 
55
 
! Отговори
Българка преди 2 години
Руснаците спасиха нашите моряци! Никой от "западните ни партньори" не си мръдна пръста да каже две думи на зеленото наркоманче! Подпишете петицията България за Русия! Нека кажем поне едно Благодаря! В петиции. сом.
7
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нехамер преди дни беше при Путин и са разговаряли 90 минути на 4 очи на немски език. Путин говори отлично немски. Никой не е допуснат на срещата.В Гугъл хората превеждат от чужди медии, че Нехамер е ходил да уговаря Путин да пусне офицерите от НАТО намиращи се в био лабораториите на Мариуполь. Над 240 офицера, военни лекари химици се намирали на 30 метра дълбочина под завода Азовстал на площ 24 км. Условието било Путин да пусне тези хора без съд и без да ги легитимират.Джонсън беше при Зеленски
6
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС е като дете, което заплашва родител. Аз няма да ям повече, за да видиш колко ти се сърдя.
5
0
 
42
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До аа1830 - войната трябва да приключи в момента, но това не значи, че заради Украйна ЕС трябва да си ликвидира едва ли не индустрията, или поне да се метне в криза, защото това ще повлече непредвидими последствия - беднотия, бунтове, неродени деца, много починали поради липса на лечение, на храни и т.н. Е, не трябва ли все пак да има някакъв баланс, а не прекалени жертви да се дават, защото Путин е повече виновен, но и Украйна не е невинна......
4
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демек хем сърби, хем боли.
3
1
 
48
 
! Отговори
истина е преди 2 години
На българите ни ни пука, защото винаги сме били на дъното .Вие му мислете защото ще слезете на нашето ниво !!!
2
38
 
4
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Австрия е една от най-големите руски лакеи в ЕС. Банки, разузнаване, газопроводи, имоти.... Конкурир се с Лондон и Цюрих. Винаги са го играли лицемерно и я руснаците, я запада, я поляците или унгарците са ги измъквли от калта.
1
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да приключи, ама не защото има жертви, а защото не можело без руска газ! Вижте им мисленето на ващите ЕС идоли! Не им дреме за хората, изхолзват ги за мръс ната си политиса срещу Русия. Но видяха дебел и я край на тоягата и взеха да се правят на миролюбци.