Нехамер: ЕС да разгледа санкциите срещу Москва, не може без руски газ

Войната трябва да приключи, каза той
14 апр 2022 07:10, Петя Славова
98
Нехамер: ЕС да разгледа санкциите срещу Москва, не може без руски газ
Снимка: БГНЕС

Спирането на руския газ в момента "не е възможно" и Европейският съюз трябва да разгледа санкции, които вреди на Русия повече, отколкото на Европейския съюз. Това каза канцлерът на Австрия Карл Нехамер пред CNN.

Още по темата

"Австрия не е сама с този аргумент срещу газовото ембарго", каза той, цитирайки позициите на Германия и Унгария. "И от друга страна, Австрия подкрепя другите държави-членки на ЕС в санкциите срещу Руската федерация. Но санкциите трябва да навредят повече на Русия, отколкото на Европейския съюз", каза Нехамер.

"Ембарго върху петрола вече се обсъжда в Европейската комисия и в Съвета на ЕС. Въпросът за газа е отделен, знаете, против спирането му не е само Австрия, но и Германия, Унгария и България, например, защото ние зависим от газа. Нашите индустрии зависят от газа. И затова трябва да вземем решение за санкции, които нанасят повече щета на Русия, отколкото на ЕС", добави канцлерът.

Запитан дали въпросът за газовото ембарго може да "счупи" ЕС, Нехамер каза, че не вярва в това.

"Искаме да покажем, че има единство в Европейския съюз, че тази война трябва да приключи", каза той.

Попитан какво повече може да направи ЕС като санкции срещу Русия, тъй като настоящите санкции не спряха руския президент Владимир Путин, австрийският канцлер каза: „ЕС има решение да постигне независимост от руския газ, и това със сигурност е желанието на Австрия. Но сега не е възможно. Ще отнеме време.”

Миналата седмица ЕС се съгласи да прекрати вноса на руски въглища като част от нов пакет от санкции. По-рано днес говорителят на германското правителство Волфганг Бюхнер каза, че Германия е предприела стъпки за намаляване на зависимостта си от руската енергия, но към момента да е против забраната за внос на руски газ или петрол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
9
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Войната ще спре само тогава когато целия свят застане като един срещу сащ и заяви. Спрете да наливате пари в майдани, цветни революции и продажни правителства. Защото предисторията на войната в Украйна е точно такава в Сирия също. Иначе се вижда, че каквито и санкции да налагат на Русия те не действан напротив засягат тизи които ги налагат. Европа трябва да се спре да да слуша и изпълнява заповедите на сащ само така ще има възход.
32
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз да не реши да сменя евро ценностите за газ? Ееее, не се праи така... )))
31
9
 
46
 
! Отговори
До 39 преди 2 години
Ох, кравофилите, които си мислите, че на някой му се плаща с рубли. Пиле шарено, ние не сме продажници като вас! Ние си изкарваме парите с работа и акъл. Затова имаме и трезва прецанка за нещата. Вие, кравофилите, се чудите на кого да дадете дупе - Америка ли, Англия ли, Германия ли. И после що все нещо ви боли и не ви се седи
30
39
 
9
 
! Отговори
реалист преди 2 години
Дори и да е подкупен този "политик", дори и да има известна истина в неговите думи ---Русия с Путин е обречена. И нашите тролчета---не се хабете--няма да ви платят...освен с рубли, която според руската пропаганда е обезпечена със злато---само дето в света никой не дава злато срещу путински рубли.
29
6
 
43
 
! Отговори
Хахаха, хем боли, преди 2 години
хем сърби... Що така евроGейци? Да не видим скоро Кики да ходи до "бензиностанцията с ракети" и да скимти, да се умилква и върти опашчица пред бензинджията! Така е когато просто Киро първо лае, после мисли, а резултата е за нас, населението на продадената от *** територия!
28
7
 
45
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
ТОЗИ КОЙТО Е СПЕЧЕЛИЛ ВОЙНА НИКОГА НЕ Е БИЛ СЪДЕН.В ИСТОРИЯТА ГО ПИШЕ.-ВИЕ КАК МИСЛИТЕ? РУСИЯ ЩЕ ПАДНЕ ЛИ?-САМО ГАЗТА ДА СОПРАТ И СМЕ ДОТАМ.-КАКВИ РЕЗЕРВИ ИМАМЕ???-НИЩО НЕМАМЕ.
27
5
 
44
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ОТ ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ ВСЕ ,,НАМАЛЯВАТ " ЗАВИСИМОСТТА СИ ОТ РУСИЯ ??? НАЙ НАКРАЯ ДОСТАВЧИКА РУСИЯ ДА ГРЪМНЕ ГАЗОПРОВОДА В УКРАЙНА , ДА СПРЕ АТОМНИТЕ ЦЕНТРАЛИ И ДАЛЕКОПРОВОДИ В УКРАЙНА И ДА СЕ СВЪРШИ С НАТОВСКИТЕ ЗАКАНИ !!! ТАКА СПИРАТ ,,ЧЕШМАТА " В ЕВРОПА И ЩЕ СИ НОСЯТ С ВЕДРАТА ОТ ПОТОКА !!! ТОГАВА НАРОДИТЕ НА ЕВРОПА ЩЕ ИМАТ ДУМАТА , А НЕ МАЛКО УМНО БРЮКСЕЛСКО ЗЕЛЕ !!!
26
5
 
42
 
! Отговори
ЕДИН преди 2 години
Трезво мислещи политик. Европа с това дупе на суащ и на предателя джониуо от Лондон ще си докара големи бели.
25
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Санкции трябва да има за европейските лидери. За пандемията и за войната. И за двете са виновни те.
24
5
 
12
 
! Отговори
до 27 преди 2 години
Отец Георги, главен викарий на Българската старокатолическа църква и чичо на Кирил Петков, разкрива белите петна в биографията на Кирчо и казва, че Киро не е учил в Харвард. Киро в Брюксел стоял в някакъв офис докато нахлули службите да го проверяват. След това бързо се върнал в Дупница (в родната къща на майка му) охраняван от руски бодигардове. След като се съвзел, Петков бил изпратен в Харвард, а оттам се прибрал с 60 млн. лв. Тези пари били от хедж фонд на Майкъл Карч-този фонд не съществува
23
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха, някой почна да се усеща за ефекта на бумеранга! Дърпат рязко ръчната, щото сега е лято ама после идва есен и зима и тогава кършим пръсти! Ток, газ, хранителни продукти, всичко рязко нагоре! Средния европеец доста ще му отънее джоба и тогава може да падат марионетки! В Щатите не е по-различно. Бензин от 2 до 5$, в Калифорния до 10 $. А е минало едва един месец от влизането на Русия в Украйна! А какво става с рублата? Не чакам отговор..
22
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имало писмо на италианци до Путин с желание да ги извади от списъка с неприятелските държави.
21
3
 
37
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До коментара за двете страни които водели войни САЩ и Русия - да, но защо не си направите справки какви са жертвите, защото на мен няма да вярвате. Милиони само в Ирак и Виетнам /в Ирак плюс тези от ембаргото/, отчасти и в Сирия, а руснаците - Грузия, Афганистан,Чечения - кокошкарски работи в сравнение с другите, но не, виновен е единствено Путин, да, ама не.
20
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези санкции са точно като Ефектът на пеперудата.
19
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Санкциите са форма на кражба от руския народ която се върши от Запада много години.
18
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така си е, кучето скача според тоягата.
17
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалко, че наш Киро всезнайкото не говори немски. Можеше да иде да накара бензиностанцията с ракети да промени плановете си. Вие се молете, че Киро още не е казал, че Турция е сергия с баклава! Дървенияm философ Кирчо Джон Три Волта що не иде да води преговори с Путин? А? Сmиска ли му?
16
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Беднотията налага санкции...Да се смееш ли, да плачеш ли. Със своите камъни по своите глави.
15
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще плашат мечока със санкции, смях ама голям смях. Излезе ли мечо от бърлогата бягане или на близкото дърво. Завръщане обратно няма, каквото и да се случи.
14
0
 
41
 
! Отговори
хахахахахха! преди 2 години
Добро утро! Пролет е! А как ще е наесен?