ЕП призовава ЕС да наложи ембарго върху енергийните доставки от Русия

Ръководителят на ЕП обеща подкрепа на България и Полша
27 апр 2022 15:30, Нели Христова
89
ЕП призовава ЕС да наложи ембарго върху енергийните доставки от Русия
Снимка: БГНЕС

Европейският парламент (ЕП) призова всички страни от ЕС да наложат ембарго върху енергийните доставки от Русия. Това заяви ръководителят на ЕП Роберта Мецола.

"Европейският парламент призовава за незабавно общоевропейско ембарго върху енергийните доставки, контролирани от Кремъл. Дойде време да сложим край на зависимостта си от автократи веднъж завинаги", написа тя в Twitter.

Ръководителят на ЕП обеща подкрепа на България и Полша във връзка с решението на "Газпром" да прекрати доставките на газ за тези страни, които отказаха да плащат в рубли.

26 април „Газпром“ изпрати уведомление до компаниите вносители в Полша и България за спиране на доставките на газ от 27 април, тъй като те отказват да извършат окончателни плащания в руски рубли. На 23 март руският президент Владимир Путин разпореди плащанията за износ на руски газ за неприятелски държави да се превалутират в рубли. Той заяви, че Русия ще откаже да приема плащания по такива договори в компрометирани валути, включително долари и евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
рашките са го закършили явно доста за доларчета и евра, щом стигнаха да плашат и заплашват като в средновековието, хахаха
33
1
 
14
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 години
АНОНИМЕН 23 е напълно ТОЧЕН да нито ще ви плати сметките нито хладилникът ще ви го напълни това е ПОЛИТИКА
32
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя ЕП призова и САЩ да свали визите за България. Познайте свали ли ги.
31
1
 
20
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
и каква ще е тая подкрепа - петрол, газ, бензин и т.н. с туби пеша от Брюксел ли ще ни носите, щото то трябва гориво и за самолети и за камиони, че и за коли дори! ох, чакай те са Зелени с Тесли ще ни носят втечнен газ в туби, ама Ток също няма!!
30
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой ще виси на бесилото. Упорито си го търсят
29
1
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Да подкрепим ЕП и спрем ВСИЧКИЯ внос, та дано по-скоро недоразумението ес умре, а евродепутатите измрат от глад! ... а неграмотните им атлантичесщи БКП и ДС тро'л'ове - преди тях!
28
2
 
17
 
! Отговори
Урсула преди 2 години
Аааа, ето как ще ни помогнат от ЕС за спрения газ - ами ембарго. За целия ЕС. Просто гениално, нали? Вашта .... как не помисляте за народите, които представлявате, един дол дренки сте всички в тоя ЕС, плюли сте си в устата. А обикновените хора - да го ....
27
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако пак ще ни правите мечешки услуги, както беше с ковид и препаратите, по-добре не помагайте.
26
1
 
20
 
! Отговори
пх преди 2 години
Този Евро Парламент май е решил да закрие ЕС! Чудно ми е, дават ли си сметка тези "европарламентаристи" какви ще са последствията за икономиката, промишленоста и селското стопанство на Европа? Каква ще е инфлацията, ръста на безработица, цените на електричеството, на храната...
25
1
 
16
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Оня кр'е'тен урсулата купи ли колективно газ за ес, както се канеше преди 5 седмици?!
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде ги намира Европа тия ТП
23
1
 
13
 
! Отговори
hasmokar преди 2 години
Тая лигнинена принцеса има ли си понятие от енергийни ресурси и промишленност или е просто статистка.
22
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква подкрепа ще ни даде тая тя ли ще ми плати сметки и напълни хлдилника след хиперинфлацията? В Брюксел въобще не им пука техните залати са огромни и не плащат нае, храна, транспорт и т.н.
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 11Про'стак неграмотен, Христо Христов ВИНАГИ и НАВСЯКЪДЕ се е оправял и не му трябва НИКОЙ да го храни, за разлика от некадърните европеидни про'стаци като теб.
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и откъде ще замените руските газ и петрол що не казвате,очевидно и вие незнаето откъде ще дойдат
19
1
 
16
 
! Отговори
До много преди 2 години
Не си разбрал - те не се канят да ни помагат, те обещават да ни помогнат! ВИждаш ли разликата, точно като на ромска сватба! Всеки обещава, никой не дава!
18
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
tova e spravedlivo i demokratichno da stane samo sled obstoevropeiski referendumi v vseka darjava chlenka na eu i shengen. bez referendumi ne moje nikoi da iznasilva evropeiskite demokratichni obstestva, koito sa v razlichna stepen na obstestveni i proizvodstveni otnoshenia, resurci, regionrazvitie na darjavite. ne vsichki eu narodi sa bili kolonizatori. nikoi ne iska eurokomunisticheska diktatura na visoko i rafinirano izuchenite v nauchen komunizam i fashizam eurodeputati.
17
1
 
20
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
От денят след ембаргото, заводите започват да произвеждат безработни. Хората излизат на улицата, тия се крият в парламента. Сценарият нататък не ми харесва.
16
17
 
14
 
! Отговори
Блъди Мери преди 2 години
Компрометирани валути ... ??? това за долари и евро ли се отнася ... ???, ами ако ги няма доларът и еврото по какво ще се измерва руската бензинова икономика, чиито постъпления са основно в долари и евро, и по които рублата може да се равнява за да съществува като парична единица ... паралелната путинова вселена май напълно изгуби връзката с нашия свят ... !!!
15
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 6 "Усещам как ЕС изпада в кома." Еха, скоро Русия ще притежава цяла Европа. Само един два месеца, нали? :)))))