Зеленски: Злото се завърна в Украйна!

Това заяви украинският президент във видео обръщение по случай Деня на победата
Обновена: 8 май 2022 18:25 | 8 май 2022 18:24, Йоана Цонева
369

По случай 8 май, Деня на победата, в Европа отбелязва капитулацията на нацистка Германия пред съюзниците във Втората световна война, украинският президент Володимир Зеленски заяви в емоционалното си видео обръщение, че "злото се завърна" .

"Животът, за който войниците се сражаваха в онази война, приключи на 24 февруари, когато започна руската инвазия в Украйна. Злото се завърна. Отново! В различна форма, под различни лозунги, но със същите цели", каза украинският президент, предаде Bulgaria ON AIR.

"Злото не може да остане ненаказано, то не може да се скрие в бункер", каза той. Президентът подчерта, че Украйна и нейните съюзници ще победят.

Специалното видео обръщение за днешния ден е черно-бяло. На него Зеленски стои на фона на разрушени и опожарени жилищни сгради в Бердянка, недалеч от Киев.

Нацисткият лидер Адолф Хитлер прекара последните дни от живота си в бункер в Берлин, където се самоуби през последните дни на войната, припомня Ройтерс.

Инвазията в Украйна отне живота на хиляди хора и направи близо 10 милиона души бежанци. Тя доведе до сурови западни санкции срещу Москва и породи опасения от по-остра конфронтация между Русия и Запада.
 
Тази дата е от особена важност за Русия и е един от главните празници на страната, която по време на Втората световна война (тогава Съветски съюз, състоящ се от Русия, Украйна, България и други съветски републики) дава най-голям брой жертви - 27 милиона души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


369
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
2
 
0
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
Зеленчука ми напомня на някого, но защо се крие зад брадата и не вдига по-гордо дясната ръчица за поздрав към неговите Азовюнген. Е когато срещу него има редовна армия, а не цивилно население не е толкова лесно да изгориш живи хора вързани на кръст, но пък винаги може да съсипеш държавата си, като водиш чужда война! И сега Украйна по-близо ли е до ЕС? В НАТО ли е? Струва ли му се на някого, че дори е близо до ЕС? Зеленчук не е баща на украинския народ, но му ... майката от всякъде!
226
2
 
1
 
! Отговори
Жуков преди 1 година
Като за 850 милиона в сметки тоя да поразреди малко дозите че от Колумбия не могат да му смогнат
225
3
 
2
 
! Отговори
Неутрален преди 1 година
Зеленчук, пак не си в час. Щото злото никога не си е тръгвало от Укропия, та няма как да се върне!
224
5
 
0
 
! Отговори
За мишките и хората преди 1 година
Много сте силни зад анонимността в свободна държава! Като толкова ви харесва Путин, отивайте да живеете в Русия. Нека видим колко водки ще са ви нужни там, за да кажете и едно "гък"! :))))
223
4
 
0
 
! Отговори
За мишките и хората преди 1 година
Зеленоофф, за чий народ говориш? За българския, на който му беше отнета от руснаците Северна Добруджа и който ако слушаше рашистите, вероятно още щеше да е разделен на България и Източна Румелия, или на руския, който в момента изнасилва 12-годишни момиченца? Хората, които подкрепят РФ, са онези учили-недоучили, които обичат да се крият зад широки гърбове и да се свиват в ъгъла, заявявайки колко са силни само след 5-та ракия.
222
1
 
4
 
! Отговори
Зеленоофф преди 1 година
Скоро ще си плащаш хаирсъзин хазарски. Дано молиш да те приключат, предател народен
221
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Злото се завърна в Украйна! - казва артиста, играещ ролята на президент на четвъртата в класацията на най-корумпираните държави на планетата и страната с най-мощна мафия в Европа!!
220
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За милионите които е получил за кървавия театър този актьор овряка и опищя навсякъде. Нагъл и безскрупулен.
219
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Злото вика - Злото се завърна в Украйна
218
1
 
7
 
! Отговори
Драгомир Шишев преди 1 година
Укропитеците са най отвратителното племе което може да съществува!Целия свят им е длъжен!Много жестоки и противни!Сега ще си го получат държавата им ще се разпадне!Източна Украйна ще е руска а западна поляците ще си я разграбят!Зеленски ще стане милиардер и ще избяга след като срине държавата си и избие много укри!
217
1
 
6
 
! Отговори
Драгомир Шишев преди 1 година
Толкова противен ***!Няма да ми липсва !Слава на Русия
216
6
 
0
 
! Отговори
Фгжб преди 1 година
Зеленския иска да каже , че сме били и сме петата руска колона- по- малкото зло беше, когато бяхме съветска, сега сме путинската...
215
1
 
16
 
! Отговори
Българофил преди 1 година
Много са неприятни укрите. Мислех, че руснаците са нахални и се мислят за богове, но тези укри са сто пъти по- нахални. Евро.джендърите направо са симпатяги на фона на тези укропитеци! Чак на украински ми говорят и трябва да ги разбирам, пък като им говоря на български те не ме- майка ви про..ста! Време е да се прибирате! Има доста градове и паланки където не падат бомби!
214
0
 
12
 
! Отговори
АНонимен преди 1 година
Украйнски Слави Трифонов
213
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ай стига ревал
212
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България е била част от Съветския съюз?
211
6
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
"йоана", нали знаеш че по посолствата също преглеждат "националните" медии? да не сричаш утре в украинското посолство заради коментарите, никой не е анонимен.
210
0
 
11
 
! Отговори
158 преди 1 година
Голям актьор. Не знам обаче още кой му се връзва. Страшна пропаганда. Като през едни други времена.
209
1
 
9
 
! Отговори
бачкатор преди 1 година
Предлагам да си сменим флага със жълт. Всеки Българин да си подари жилището на Окрайнка със 4 чавета и жипка,и да замине да се бие в Окрайна. Ако сме исктински солидарни и мрем за тях -така трябва!
208
8
 
2
 
! Отговори
фен преди 1 година
Аз съм един добър Еврогей и Укрофашага. Да живее Зеленски,той ще стане наш патрон и бащица...хайл!