Зеленски: Злото се завърна в Украйна!

Това заяви украинският президент във видео обръщение по случай Деня на победата
Обновена: 8 май 2022 18:25 | 8 май 2022 18:24, Йоана Цонева
369

По случай 8 май, Деня на победата, в Европа отбелязва капитулацията на нацистка Германия пред съюзниците във Втората световна война, украинският президент Володимир Зеленски заяви в емоционалното си видео обръщение, че "злото се завърна" .

"Животът, за който войниците се сражаваха в онази война, приключи на 24 февруари, когато започна руската инвазия в Украйна. Злото се завърна. Отново! В различна форма, под различни лозунги, но със същите цели", каза украинският президент, предаде Bulgaria ON AIR.

"Злото не може да остане ненаказано, то не може да се скрие в бункер", каза той. Президентът подчерта, че Украйна и нейните съюзници ще победят.

Специалното видео обръщение за днешния ден е черно-бяло. На него Зеленски стои на фона на разрушени и опожарени жилищни сгради в Бердянка, недалеч от Киев.

Нацисткият лидер Адолф Хитлер прекара последните дни от живота си в бункер в Берлин, където се самоуби през последните дни на войната, припомня Ройтерс.

Инвазията в Украйна отне живота на хиляди хора и направи близо 10 милиона души бежанци. Тя доведе до сурови западни санкции срещу Москва и породи опасения от по-остра конфронтация между Русия и Запада.
 
Тази дата е от особена важност за Русия и е един от главните празници на страната, която по време на Втората световна война (тогава Съветски съюз, състоящ се от Русия, Украйна, България и други съветски републики) дава най-голям брой жертви - 27 милиона души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


369
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
еврейски неонацист
186
2
 
15
 
! Отговори
Фашист преди 1 година
Говори за нацизъм
185
7
 
25
 
! Отговори
Деебъ преди 1 година
Стига бе, наркомане! Висиш на едно кресло, говориш глупости всеки ден, все просиш пари и оръжия. Заобиколен си с цял взвод горили да те вардят, ходиш навсякъде с охрана. Затворил си се в бункера и не смееш да шаваш!
184
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много объркани българи, обсебени от глупост и лошотията. Липсва им образованост, много жалки. Ако са на мястото на украинците и половин ден няма да издържат.
183
7
 
17
 
! Отговори
Бнг преди 1 година
Интересно защо чистокръвния хазар Зеленски се оженил за украйнска *** и има деца от нея?
182
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-голямо зло от Зелебоба няма. Плюя на Украйна и на Зеленски. Вие сте зло в изкристализиран вид. Русия ще ви изтрепе напълно заслужено.
181
8
 
24
 
! Отговори
Д-р Путин преди 1 година
""С Нато и фащ да се приключва, че да се успокои светът най- после!"............... в частност и с укрофашагите и наркоманчето също трябва да се приключва!!!Да.... Това е решението, но това е тежко злокачествено образование и трябва сериозно оперативно лечение и.... и доктор Путин вече започна ампутацията!!!!
180
19
 
8
 
! Отговори
сериозно...? преди 1 година
Що за объркано същество може да каже "подкрепям Русия в тази война" и "солидарен съм към украинското население" в две съседни изречения? Най-вероятно такова, което не разбира значението на думата "солидарност" отвъд това, което е прочело в тълковния речник. Zомбита, разбрахме ви вече zеутралитета, няма нужда да пишете повече.
179
6
 
24
 
! Отговори
Аз есмь царь преди 1 година
Самият Зелебобик е най-голямото ЗЛО.
178
8
 
18
 
! Отговори
Да, така е преди 1 година
Върна се. ПРЕЗ 20014 ГОДИНА, платено с американски пари и водено от нацистки реваншисти
177
6
 
20
 
! Отговори
Аз есмь царь преди 1 година
Самата Зеля е най-голямото ЗЛО.
176
24
 
5
 
! Отговори
msm преди 1 година
И руССия го е подкарала да създава измислени руССки републики в независима Украйна. Докъде ли ще го докарат!? Полярното изчадие В.Путин и неговата клика заслужават съдбата на Милошевич и Младич!
175
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 247 - Сърбия в лицето на Милошевич и Радко Младич убиваха и разрушаваха градове на хървати, босняци, словенци. Масови гробове на момчета и мъже, създаваха сръбски републики, като само в Хърватска те бяха 3. Ирак окупира и разруши Кувейт, без никаква причина! Афганистан беше убежище на ИД, която атакува САЩ на 11.09.2001. Какво още трябва да научат и осъзнаят невежите за да прогледнат!?
174
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как Съветският Съюз е включвал България бе неграмотни руски ***?
173
19
 
6
 
! Отговори
msm преди 1 година
До ВЪПРОС - Боже колко мъка има по този свят, Боже! Във всяко стадо има крастави и заблудени овци, вярващи, че вълка не е вълк. България е зад Украйна и нейната борба за независимост! Фашистите си личат по време на война - със сила искат да превъзхождат другите нации - разрушават, тероризират и тормозят, убиват! Ламтят за територия и господство! руССия е всичко това в днешно време - ултранационалистическа и фашизирана държава!
172
6
 
18
 
! Отговори
Злото преди 1 година
Е точно зеленото артисче което се толкова взе на сериозно със злините, че измести и началника си байдън
171
5
 
17
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 1 година
Думата Ковид се замести със Зеленски - във всички БГ Новини - в Западна Европа и Света не е така .За мен Зеленски е Бай *** , всички Българи сме на страната на Русия .
170
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Злото се завърна в Украйна още през 2014, с паметниците на фашасистите, с палежа на живи хора и разстрела на протестиращите, с военни формирования от породата на немските СС, с милитаризацията и забраната на езици и народности. И това зло гласува на резолюцията срещу фашизма с "не" или въздържал се, а сега мечтае за нов световен ред, който да оглави, по признание на американския фюрер. Фашизмът и този път ще унищожи европейците, и те пак няма да са разбрали какво точно се случва...
169
2
 
17
 
! Отговори
наблюдател преди 1 година
Не знаех,че България е била република на СССР .
168
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България бе напът да стане съветска република на два пъти. Това бе едно от най-срамните дела на нашите болшевишки натегачи. Но дори руснаците тогава ги досрамя да ни вземат.