Зеленски: Злото се завърна в Украйна!

Това заяви украинският президент във видео обръщение по случай Деня на победата
Обновена: 8 май 2022 18:25 | 8 май 2022 18:24, Йоана Цонева
369

По случай 8 май, Деня на победата, в Европа отбелязва капитулацията на нацистка Германия пред съюзниците във Втората световна война, украинският президент Володимир Зеленски заяви в емоционалното си видео обръщение, че "злото се завърна" .

"Животът, за който войниците се сражаваха в онази война, приключи на 24 февруари, когато започна руската инвазия в Украйна. Злото се завърна. Отново! В различна форма, под различни лозунги, но със същите цели", каза украинският президент, предаде Bulgaria ON AIR.

"Злото не може да остане ненаказано, то не може да се скрие в бункер", каза той. Президентът подчерта, че Украйна и нейните съюзници ще победят.

Специалното видео обръщение за днешния ден е черно-бяло. На него Зеленски стои на фона на разрушени и опожарени жилищни сгради в Бердянка, недалеч от Киев.

Нацисткият лидер Адолф Хитлер прекара последните дни от живота си в бункер в Берлин, където се самоуби през последните дни на войната, припомня Ройтерс.

Инвазията в Украйна отне живота на хиляди хора и направи близо 10 милиона души бежанци. Тя доведе до сурови западни санкции срещу Москва и породи опасения от по-остра конфронтация между Русия и Запада.
 
Тази дата е от особена важност за Русия и е един от главните празници на страната, която по време на Втората световна война (тогава Съветски съюз, състоящ се от Русия, Украйна, България и други съветски републики) дава най-голям брой жертви - 27 милиона души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


369
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Алтерниращ веганист - НАД 50 % от Българите смятат и знаят , че такива като теб са гл..пави *** , кото харчат излишно ресурси , храна и енергия и пречат на човечеството да прогресира , защото заради такива като теб има гладуващи и мръзнещи хора по света !!
206
1
 
17
 
! Отговори
СССР преди 1 година
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК. С ДЕН ПОБЕДЬ 9 МАЙ
205
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България никога не е била част от СССР! (Въпреки, че е била сред май-големите поддръжници на блока)
204
1
 
15
 
! Отговори
rew преди 1 година
Защо ли не вярват на хленчовете ти?
203
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе последния абзац си е направо истина.
202
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каза той, застанал на фона на голям фототапет и гордо изпъчен.
201
4
 
25
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Злото си именно ти! Не пожела да потърсиш дипломатически решения, да не се стига до война, държеше се предизвикателно, да стане ситуацията казус бели. Имаше си споразумения от Минск - не ги спазваше. Твоите главорези продължаваха да нападат мирно население. Чудя се - нямат ли руснаците противобункерни ракети, да пуснат една такава и да те опекат жив под земята.
200
6
 
18
 
! Отговори
ГОЧО преди 1 година
Ами махни се та да си отиде това З Л О!!!
199
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честит ден на победата за зелените украински киборги идва краят ви скоро.
198
19
 
16
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 1 година
над 50 процента от българите смятат че украйна и нато са предизвикали "специалната операция" в украйна. Това е най-вискок процент в европа. Също се наблюдава корелация между поддръжниците на русия и "специалната й операция" и отричащите ковид и ваксините от преди три месеца. Като пример - прошляците от възраждане. И двете хибридни акции разбира се са водени от русия, и намират най-голям приемственост в населението в българия което се отличава с дълбок путинизъм и агресивна тъпота.
197
4
 
14
 
! Отговори
мдааа преди 1 година
Бригаден командир на морската пехота на въоръжените сили на Украйна и началникът на щаба на 36-та бригада бяха заловени и свидетелстват в ДНР... Висшият команден състав на 36-та бригада морска пехота на въоръжените сили на Украйна , представляван от командира на бригадата Владимир Баранюк и началника на щаба полковник Дмитрий Кормянков, беше взет в плен при опит да напусне завода на Азовмаш .
196
6
 
27
 
! Отговори
ПОЛКОВНИК преди 1 година
Злото се завърна в Украйна още 2014г. Но тази година ще бъде изкоренено !
195
0
 
20
 
! Отговори
Правилно ли прочетох преди 1 година
в статията: "(тогава Съветски съюз, състоящ се от Русия, Украйна, България и други съветски републики)"--- Авторката на този бълвоч, явно не е била родена тогава, нито я интересува Историята, а информацията си я е почерпила от баба си и дядо си Партийни Членове.
194
4
 
15
 
! Отговори
Не фен на Путин. преди 1 година
""Злото не може да остане ненаказано, то не може да се скрие в бункер", каза той. Президентът"......."Нацисткият лидер Адолф Хитлер прекара последните дни от живота си в бункер в Берлин, където се самоуби през последните дни на войната, припомня Ройтерс."----Аз пък ще припомня на Ройтерс, Зеленски и Йоана Цонева за азовците със свастиките в бункерите под завода и съдбата им.
193
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не знаех че България е била руска република , тоя се оплете в лъжите си
192
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е тогава още не сме същинска съветска република, но е на правилни изводи.
191
5
 
8
 
! Отговори
9 иай преди 1 година
Бог да пази и да помага на всички невинни и страдащи! Само той има право да съди и определя кое е добро и кое е зло. А Зеленски да се покае. Останалото е празни приказки,
190
6
 
24
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Зеленелски,ти си слугата на злото,и наближава момента,когато ще отърват земята от тебе.
189
1
 
16
 
! Отговори
Аман преди 1 година
От статията разбирам, че България също е била в състава на СССР (освен Украйна)??? Йоанке, прочети си последното изречения! Не се прави зорлем на неграмотна!
188
4
 
13
 
! Отговори
Човек от народа преди 1 година
Съветският съюз НИКОГА не се е състоял от Русия, Украйна, БЪЛГАРИЯ и други съветски републики.