Киев попари надеждите за спасяване бойците в "Азовстал" с офанзива

Деблокиране на металургичния комбинат би струвало много човешки жертви
12 май 2022 08:47, Елка Василева
296
Киев попари надеждите за спасяване бойците в "Азовстал" с офанзива
Снимка: БГНЕС

Украинското военно командване попари надеждите за спасяване на блокираните в металургичния комбинат "Азовстал" в Мариупол свои бойци чрез офанзива срещу обкръжилите ги руски войски, предаде ДПА.

Още по темата
"Към днешна дата подобна операция за деблокиране би изисквала значителен брой войници, защото украинските сили са на 150-200 км", заяви заместник-началникът на украинския генерален щаб Олексий Громов и добави, че всяка подобна операция би имала много висока цена в човешки животи, тъй като руските войски са изградили силна отбрана.

Пристанищният град Мариупол в Югоизточна Украйна от повече от два месеца е обсаден от руските сили.

Според украинския вицепремиер Ирина Верешчук в комбината остават около 1000 защитници, половината от които ранени, а според руски източници на територията на огромния комплекс на стоманодобивното предприятие са блокирани 2500 украински бойци и чуждестранни наемници.

Верешчук предложи размяна с Русия за освобождаване на украинските войници там.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Там е истината за предизвиканите събития,който застрашиха целия Свят.И все още опасността от 3-та световна не е отминала.Изглежда всички ние ще платим за всичко което е сторено от човеконенавистните-сатанисти.И Бог няма да се смили над нас,нещастниците,пропилели всички възможни варианти за да не се стигне до тези истъпления срещу човечеството.Жалко за неоползвотворените млади животи.
218
13
 
33
 
! Отговори
Драгомир Шишев преди 1 година
Да се предават тия негодяи и убийци!До вчера се переха пред цивилните в Донбас сега пред истински войници *** като свинки!Това изглежда е нормално за нацистите едни стойки чупене снимки със знамена пък на бойното поле врясъци и молби!Пфу!***
217
27
 
13
 
! Отговори
Im-дртiйУайТБ0Й! преди 1 година
Тук некви рашисткие 3елки се опитват да спрягат кийборда, но ИСТИНАТА лъсна жестоко: От вчера на обед загубите на върлия варварски устроен аГГреССор нараснаха неимоверно от малко над 25 хил. на 26550 /по YKA-данни/ като това УВЕЛИЧЕНИЕ се дължи на преко ликвидираният малко по на север рашънски батальон в/у един 80м понтонен мост заедно с 50-те му танка и др. военнаЯ техника. И вече от туй подразделение остана само наименованието му на бивше такова. ИМаше го /до вчера/ и веке го НЕМА тука! МЪКА!!
216
1
 
4
 
! Отговори
за Махно и съпротива преди 1 година
Девиза на Махно-"Бий белите докато почервенеят, бий червените докато побелеят". Иначе сега и той бил от Съпротивата.
215
30
 
10
 
! Отговори
До 245 преди 1 година
А някой знае ли какво защитават либийските и сирийските наемници в руските войски ? Може би ти..???
214
8
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой знае ли какво защитават наемниците в дупките на "Азовстал"?
213
6
 
46
 
! Отговори
реалист преди 1 година
За извергите от азов ,айдар ,десен сектор ,торнадо и подобни хич не ми е жал.Жал ми е за хилядите руски деца ,избити от същите тези фашистки батальони в Донбас.Жал ми е за българите ,които тези зверове масово изселваха от Бесарабия.
212
1
 
36
 
! Отговори
Свети Марко преди 1 година
Освен англичаните и американците такова зверско взаимно изтребление между два велики славянски народи и самия Сатана не може да сътвори.
211
4
 
25
 
! Отговори
Ръката на Кремъл преди 1 година
До Смех. Човече, ти наистина си ***, при това неграмотен. Бандера няма нищо общо с революцията. Той е бил колаборационист и е вършел доста *** работа на немците, докато е разбрал, че за друго няма да им трябва. Същата история, като днешното марионетно проамериканско правителство. Тоест, фашист и ***. А Нестор Махно е анархист и е бил част от болшевишката власт до 1919 г., когато идеологиите им се разминават. Воювал е срещу Петлюра и Деникин, и е разкулачвал селските изедници.
210
74
 
11
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
Ако бяхте малко по-умни това русофилчетата---щяхте да знаете че УКРАЙНСКИТЕ ГЕРОИ ОТ РЕВОЛЮЦИЯТА , БАНДЕРА И МАХНО , СА ЧАСТ ОТ СЪПРОТИВАТА НА УКРАЙНА , СРЕЩУ РУСКАТА БОЛШЕВИШКА НАПАСТ , НАСИЛСТВЕНАТА КОЛЕКТИВИЗАЦИЯ , КОМУНИСТИЧЕСКАТА РОБИЯ И "ГОЛОДОМОРА" ОРГАНИЗИРАН ОТ ГАДНИТЕ БОЛШЕВИШКИ ИЗВЕРГИ , ЗА ПОРОБВАНЕТО НА УКРАЙНА И МОЛДОВА!///..ЗАТОВА УКРАИНЦИТЕ ЩЕ СЕ БИЯТ ДО ПОСЛЕДНО С РУСКАТА ДИКТАТУРА И УБИЕЦА ПУТИН!///НЕ ОЧАКВАЙТЕ ПРЕГОВОРИ И ПОЩАДА!!!
209
44
 
8
 
! Отговори
ПОД АЗОВСТАЛ.... преди 1 година
...Е ПЪЛНО С КАТАКОМБИ И ТУНЕЛИ , СЪЩО КАТО В ОДЕСА И ДИРЕКТНО СЕ ИЗЛИЗА НА ПЛАЖОВЕТЕ ИЛИ В МОРЕТО...НО ИНАЧЕ ВСИЧКИ ПОДЗЕМИЯ И ТУНЕЛИ НА КОМПЛЕКСА СА МИНИРАНИ И ПОДГОТВЕНИ ЗА ВЗРИВЯВАНЕ----АЗОВЦИ СА НЕДОСЕГАЕМИ!
208
56
 
7
 
! Отговори
Странно! преди 1 година
Руцкая армия почна 2 фаза преди 15 дни и пак яде дървото. На Донбас много загуби и никакъв успех, а при Харков украинците контраатакуваха и снощи руцкая армия се оказа на 3 километра от руската граница. Харков от два дни е извън обсега на русАртилерията. Азофстал е пример за героизъм за целия цивил свят, а за русробите повод за завист. Армията от бомжи, насилници на жени и деца се оказа пълен фейк! Русробската мъка е непоносима! Хахаха.
207
5
 
42
 
! Отговори
Ром'с преди 1 година
От вчера им закриха единият изход за вода в Азовстал,който не го знаеха съюзните войски... а това е никак не е добре.. Вътре има към 1000 човека, от тях ранени към 250-300 които се нуждаят от мед помощ.. но не им се разрешава да излязат. Няма храна, няма лекарства.. нерви.. бият се, а има и стрелба между тях.. Никак не им лесно, но Зеленски не им разрешава да се предадут, а то ще ги съдят по военните времена.
206
1
 
7
 
! Отговори
Велин преди 1 година
До 231: Какво имаш предвид като казваш "от първия до последния ден на войната"?
205
41
 
13
 
! Отговори
Отвратен преди 1 година
До "ТЪМНИНА"-232;През ВСВ Хитлер нападна Сталин с 125 ДИВИЗИИ а Сталин имаше 300. За 3 месеца ги пропъдиха до Москва. През ПСВ Русия ни нападна.На северния фрон в ДОБРУДЖА Ген. Кантарджиев и Ген. Иван Колев с 6000 саби срещу 18 000 на руските казаци ги помете като ТОРНАДО, На южния фронт при ГОЛЕМИЯ ЗАВОЙ на р. ЧЕРНА22 000 експедиционен руски корпус беше пометен от Ген. КЛИМЕНТ БОЯДЖИЕВ НА 09.05,1917 г. СЛАВА на УКРАЙНА.
204
31
 
3
 
! Отговори
Отвратен преди 1 година
До 227; Много си неграмотен бе русофилска тиква.Не драскай и не заемай място.
203
10
 
46
 
! Отговори
svetlina преди 1 година
УКРАИНСКАТА АРМИЯ ОКАЗАЛА ОТПОР НА РУСНАЦИТЕ ОБСАДИЛИ АЗОВ СТАЛ, ХА, ХА, ТЕ ПРОСТО СА ЛИКВИДИРАЛИ ОСТАНАЛИТЕ ТАМ ОБСАДЕНИ УКРАИНСКИ ВОЕННИ И НАЕМНИЦИ , САМО И САМО ДА НЕ СЕ ПРЕДАДАТ, ЗАЩОТО ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕ ИСТИНАТА ,ЧЕ В ОНОВАТА НА КОНФЛИКТА СТОИ САЩ, ТАМ ИМА И ХАТОВСКИ ОФИЦЕРИ. РУСНАЦИТЕ ЗАТОВА НЕ ГИ ЛИКВИДИРАХА, ДЪРЖАХА ГИ В ПЛЕН И ИСКАХА ДА СЕ ПРЕДАДАТ. ОЩЕ МНОГО ИСТИНИ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ ЗА УКРАИНСКИТЕ ФАШИСТИ,БАНДЕРОВЦИ И БАНДЕРОВЦИ И ''ВЕЛИКИТЕ'' САЩ.
202
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През ВСВ Рузвелт пусна Сталин в Берлин зад гърба на Англичаните ,които се биха от първия до последния ден на войната. Руснаците се предаваха по 250 000 наведнаж. Германците изобщо не ги мохраняваха. Дадоха общо 6 милиона пленици. Според Воения историк Ген. ВОЛКОГОНОВ руските жертви са между 37 и 50 милиона.Според Ген. ЛЕБЕД и ИГОР БУНИЧ жертвите им в АФГАНИСТАН са 50 милиона а българските жертви в АФГАНИСТАН са 73.
201
11
 
1
 
! Отговори
Отвратен преди 1 година
Поправка; Ген. Герасимов вече е мъртав.
200
34
 
7
 
! Отговори
Отвратен преди 1 година
229;Много поздрави на майка си на жена си и на сетра си.Всичките злини които са ни сполетяли са от Русия. Всички предателства са от русофилите. Заради Русия зстанахме на страната на Германия през ПСВ. Слава на САЩ. Те ни спасиха в Ньой от руските мераци.Слава на президента ТОМАС УДРОУ УИЛСЪН. НАЙ ПОСЛЕ МУ НАПРАВИХА ПАМЕТНИК.Иван Вазов го прослави нв стихотворението си " УИЛСОНУ"