Киев попари надеждите за спасяване бойците в "Азовстал" с офанзива

Деблокиране на металургичния комбинат би струвало много човешки жертви
12 май 2022 08:47, Елка Василева
296
Киев попари надеждите за спасяване бойците в "Азовстал" с офанзива
Снимка: БГНЕС

Украинското военно командване попари надеждите за спасяване на блокираните в металургичния комбинат "Азовстал" в Мариупол свои бойци чрез офанзива срещу обкръжилите ги руски войски, предаде ДПА.

Още по темата
"Към днешна дата подобна операция за деблокиране би изисквала значителен брой войници, защото украинските сили са на 150-200 км", заяви заместник-началникът на украинския генерален щаб Олексий Громов и добави, че всяка подобна операция би имала много висока цена в човешки животи, тъй като руските войски са изградили силна отбрана.

Пристанищният град Мариупол в Югоизточна Украйна от повече от два месеца е обсаден от руските сили.

Според украинския вицепремиер Ирина Верешчук в комбината остават около 1000 защитници, половината от които ранени, а според руски източници на територията на огромния комплекс на стоманодобивното предприятие са блокирани 2500 украински бойци и чуждестранни наемници.

Верешчук предложи размяна с Русия за освобождаване на украинските войници там.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
45
 
6
 
! Отговори
Отвратен преди 2 години
Слава на Украйна. И Ген. Герасимов стана жертва на путиновата агресия. Скоро Путин ще търка наровете в ХАГА.Путин ще бъде жертвата на тая БЕЗУМНА РУСКА АГРЕСИЯ. Ние бихме Русия през ПСВ.По настояване на нашия премиер Васил Радославов тя подписа КАПИТУЛАЦИЯТА СИ на ТРЕТИ МАРТ.Тогава трябва да празнуваме КАПИТУЛАЦИЯТА НА Русия пред нас , а продажните русофили го направиха нац. празник. СЛАВА НА УКРАЙНА.
198
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
224-кат си "отвратен" се гръмни бе!- Бах ти шлифера.
197
1
 
25
 
! Отговори
R.A.T.M преди 2 години
1000, 2500 бройката не е важна като са герои да *** под земята, не се предават, защото за тях е равносилно на смърт. Така че този финал е ясен. Канадци, французи, американци и др. техните страни са ги отписали вече, станаха твърде много уволнения на ключови позиции така че запада ще си измие ръцете с незнаехме
196
5
 
20
 
! Отговори
ами преди 2 години
Киев си го прави. Пак жертви, пак вой и обвинения, то от украинци, то от руснаци и така въртележката се върти и все едни и същи на нея. Лошото е, че никой не знае цялата истина и едва ли ще се узнае, но ние можем да си пишем. Все пак, струва ми се, че украинците са привърженици на" живия щит", което ако се окаже вярно, той ще бъде съден от човечеството и историята.
195
31
 
5
 
! Отговори
Отвратен преди 2 години
Абе Русофилска *** къде се бяхте изпокрили? Гледахте ли парада? *** изглежда като препикано далче. *** ще загуби войната защото е руски некадърник. Руснаците имат досега 12 генерала убити. Герасимов е ранен тежко в крака. През ВСВ САЩ ги спасиха. Дадоха им помощи за сегашни $ 210 милиаярда. Хрантутеха ги и ги обличаха и се биеха с ЯПОНЦИТЕ. *** ще нго бхият като магаре. Както ние ги бихме презПСВ.
194
5
 
30
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Тия си живеят в тяхната си действителност, в която Мариупол е обсаден и те го удържат героически...*** дори и в тяхната действителност нЕма да дойде капитан Америка и да освободи "захитниците" на "обсадения" Мариупол, от, по странно стечение на обстоятелствата, мазетата на Азовсталя...Толкоз за "сериозността" на статиите, преписвани тук!
193
4
 
50
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Брадати чеченци чакат на изходите на дупките, като кучета лисичари Язовците
192
3
 
20
 
! Отговори
Бате Иво преди 2 години
Поне едни чисти *** да бяха запазили та да ги ползват за бяло знаме
191
5
 
42
 
! Отговори
profetey преди 2 години
Говорите за чеченците, но Русия изтегли повечето армия от Маринопол. Там основните войски са ДНР, а тя е съставена основно от доброволци. Хора които са прекарали 8 години в страх за живота си и живота на семействата си. Дали според вас Азовците ще останат живи, особенно след жестокостите които правиха в Маринопол.
190
5
 
24
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 2 години
Тук стана дума за Сталинград и за предаването в плен на остатъка от армиятя на Паулус. Да де, ама тогава на СССР му трябваха дисциплинирани германски пленници, за да работят по 10 г. след войната, в Сибир, или за възстановяване на градовете в СССР. Сега, след патаклимите, Мариупол ще бъде изграден за 1 г. от братята китайци. Та затова на РФ не й требват нарко-атрофиралите tиkви на Азовци. Не й требват и др.пленници от укро-вермахта. Ето защо ги денацифицират по малко, но сигурно, и...завинаги!
189
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Войника или трябва да се бие, или да се предава.
188
3
 
26
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 2 години
да де, ама за какво "деблокиране" на нарко-нацитата се говори, след като Путин е заповядал и муха да не прехвръква (и в двете посоки), а? Колкото до "преговори", дето уж ще се водят с останките от полк Азов - все едно да се водят преговори с мухите (дето няма да прехвъркват)
187
11
 
3
 
! Отговори
до 205 преди 2 години
Блянове.
186
4
 
51
 
! Отговори
Наточиха Ножовете преди 2 години
Чеченските бойци и само чакат на изходите на тунелите, един по един да излизат Азовци, язовци, Американски инструктори, Френски командоси и още квото има вътре..
185
3
 
18
 
! Отговори
До Сутрин Ставам преди 2 години
Те всички баби и домакини тия дни гледат драмата Азовстал. На Ердоган му изпофалира индустрийката със сапунените опери. Листопади, глистояди заминаха на кино..
184
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно преди 80 години Хитлер, Гьобелс и Гьоринг се кълняха да деблокират Сталинград и накрая фелдмаршал Фридрих Паулус и 200 000 жалки шваби поеха същия руски х...й и капитулираха на 19 февруари 1942 г. Сега е ред на Зеленски. Първо Азовстал и Мариопул, скоро в Киев и в други градове. Много жалко, пpocто Киро не знае историята и пак сме в погрешния съюз срещу Русия!
183
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно преди 80 години Хитлер, Гьобелс и Гьоринг се кълняха да дицракират Сталинград и накрая фелдмаршал Фридрих Паулус и 200 000 жалки шваби поеха същия руски х...й и капитулираха на 19 февруари 1942 г. Сега е ред на Зеленски. Първо Азовстал и Мариопул, скоро в Киев и в други градове. Много жалко, пpocто Киро не знае историята и пак сме в погрешния съюз срещу Русия!
182
4
 
28
 
! Отговори
Говори се че преди 2 години
В подземията имало тайни лаборатории. Азовците правили опити да клонират Хитлер-а да ги поведе към светлината в тунела и да изградят Четвъртия Райх.
181
4
 
21
 
! Отговори
Сутрин стаам преди 2 години
Сипвам една лимонадЪ, изпуквам пуканкитИ и сядам пред екранЯ да гледам драмата в Азовстал-я
180
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Азовците ще ги изколят като агнета, чеченските бойци!!