Киев попари надеждите за спасяване бойците в "Азовстал" с офанзива

Деблокиране на металургичния комбинат би струвало много човешки жертви
12 май 2022 08:47, Елка Василева
296
Киев попари надеждите за спасяване бойците в "Азовстал" с офанзива
Снимка: БГНЕС

Украинското военно командване попари надеждите за спасяване на блокираните в металургичния комбинат "Азовстал" в Мариупол свои бойци чрез офанзива срещу обкръжилите ги руски войски, предаде ДПА.

Още по темата
"Към днешна дата подобна операция за деблокиране би изисквала значителен брой войници, защото украинските сили са на 150-200 км", заяви заместник-началникът на украинския генерален щаб Олексий Громов и добави, че всяка подобна операция би имала много висока цена в човешки животи, тъй като руските войски са изградили силна отбрана.

Пристанищният град Мариупол в Югоизточна Украйна от повече от два месеца е обсаден от руските сили.

Според украинския вицепремиер Ирина Верешчук в комбината остават около 1000 защитници, половината от които ранени, а според руски източници на територията на огромния комплекс на стоманодобивното предприятие са блокирани 2500 украински бойци и чуждестранни наемници.

Верешчук предложи размяна с Русия за освобождаване на украинските войници там.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
64
 
22
 
! Отговори
:( преди 2 години
Войната влезе в нова фаза. Русия се окопа и се отказа да превзема Украйна. Свършиха и парите и техниката. Все пак Русия е с Брутния продукт на Холандия и Белгия. Те са една бедна страна а за война трябват пари. В момента Украйна има повече пари за война и нейното превземане е вече невъзможно.
18
6
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евроатлантиците наричат отстъплението на украинците офанзива. Просто тя е наобратно към Киев :D
17
8
 
50
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ИМА ПОДОЗРЕНИЯ ЗА УЧАСТИЕ НА МОДЕРНА И ПФАЙЗЕР В РАЗРАБОТКА НА БИО ОРЪЖИЕ В ПОДЗЕМИЯТА НА АЗОВСТАЛ ???!!!
16
8
 
68
 
! Отговори
хм преди 2 години
Не съм фен на конспирациите, но вече съм абсолютно сигурен, че под Азовстал има нещо много ценно за САЩ И Запада. Цял месец пазарлъци, заплахи и накрая отчаян щурм, за да се измъкне "НЕЩО", което явно не трябва да бъде показано на света. Готови са накрая сами да затрият всичко долу, да го припишат на Русия и да се успокоят. Хората долу са мъртъвци. Запомнете ми думата. Ако руснаците не ги убият (а те явно искат доказателствата, а не смъртта им), украинците сами ще ги затрият.
15
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нацистите казали, че било комфортно под земята и се чувствали, като у дома си. Какво интересно съвпадение.
14
8
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
О с нетърпение очаквам филма за защитниците на Азовстал. По холивудска традиция ще има черни, гейове, содомити, ще гледам с кеф :D
13
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НО ДА СЕ ПРЕДАДАТ... аа да забравих че не може. По някаква причина. Е, може пък папата да им помогне.
12
8
 
29
 
! Отговори
Пращайте им чаршафи преди 2 години
ама от белите та да има какво да развяват от бункерите и да спасят кожицата.
11
7
 
55
 
! Отговори
Утимир преди 2 години
Съдбата на главорезите от Азовстал, е метафора за съдбата на цяла Украйна, Украйна вади горещите картофи на Запада, когато картофите изстинат, западняците ще похапнат, а за украинците ще останат гробовете.
10
10
 
51
 
! Отговори
селянин преди 2 години
кво стана със славната украинска армия
9
5
 
45
 
! Отговори
Да им пратят татуист преди 2 години
Да им доукраси пречупените кръстове по вратовете, поне както ще се споминват да са по представителни запред идолите им Хитлер и Бандера.
8
58
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските амеби - няма Ли да ви обновят опорките, че дрога, нацита и тормоз на мирни граждани и деца в Донбас се изтъркаха, а и доста доказателства видяхме, че са измислица. Та Айде по-сериозно - нещо ново измислете. Ама не можете с по две мозъчни клетки.
7
8
 
58
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ИСТИНАТА ЗА УСПЕХИТЕ НА ЗЕЛЕНОТО ЧОВЕЧЕ В ЕДНО ИЗРЕЧЕНИЕ НА ВОЕННИТЕ НА ПОКРАЙНА ,, УКРАИНСКИТЕ ВОЙСКИ СА НА 200 КИЛОМЕТРА ОТ МАРИУПОЛ " !!! ТОВА СТИГА !!!
6
55
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма проблем, пичовете са приели съдбата си и ще седят до край, за да защитават собствената си земя. Един ден ще бъдат герои, те вече са герои! Други 25 000 *** ще бъдат запомнени като мародери, изнасилвачи на баби и крадци.
5
5
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Попари надеждите и на форумните атлантици, които разправяха как Киев бил минал в офанзива.
4
10
 
43
 
! Отговори
Чува се че преди 2 години
за 9ти Май над Киев и над катакомбите в Азовстал САЩ хвърляли първо качество кока. Специално от на Байдън младши, запасите. За Укритата да се нашмъркотят като за последно и да посънуват, че и те някога нещо са победили.
3
15
 
67
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Какво ни занимавате с няколко стотин закопани мишки. Бяха много смели като издевателстваха над майки и деца. Това е нацизма. Срещу слабите си смел, срещу силните се криеш като плъх в каналите.
2
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъкмо се почудих защо това тенденциозно заглавие няма нищо общо със статията и се сетих, че може да я е писала ***, а както знаем, тя е рядко нискоинтелигентно същество.
1
19
 
53
 
! Отговори
Най-големите наркота преди 2 години
Само най-големите наркота са останли в Азовстал-а. Крият се по подземията и се бодат като изоглавени с каквото намерят после лягат и сънуват как Украйна печели войната, а нарко-клоунът в Киев и шепата нацисти около него оглавяват прогресивния Запад и раздават хапове на кило на всички от сърце.