Киев попари надеждите за спасяване бойците в "Азовстал" с офанзива

Деблокиране на металургичния комбинат би струвало много човешки жертви
12 май 2022 08:47, Елка Василева
296
Киев попари надеждите за спасяване бойците в "Азовстал" с офанзива
Снимка: БГНЕС

Украинското военно командване попари надеждите за спасяване на блокираните в металургичния комбинат "Азовстал" в Мариупол свои бойци чрез офанзива срещу обкръжилите ги руски войски, предаде ДПА.

Още по темата
"Към днешна дата подобна операция за деблокиране би изисквала значителен брой войници, защото украинските сили са на 150-200 км", заяви заместник-началникът на украинския генерален щаб Олексий Громов и добави, че всяка подобна операция би имала много висока цена в човешки животи, тъй като руските войски са изградили силна отбрана.

Пристанищният град Мариупол в Югоизточна Украйна от повече от два месеца е обсаден от руските сили.

Според украинския вицепремиер Ирина Верешчук в комбината остават около 1000 защитници, половината от които ранени, а според руски източници на територията на огромния комплекс на стоманодобивното предприятие са блокирани 2500 украински бойци и чуждестранни наемници.

Верешчук предложи размяна с Русия за освобождаване на украинските войници там.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то след Змейския остров остана ли техника и хора за десант и офанзива?
158
13
 
74
 
! Отговори
абе преди 2 години
украйна си е руска земя и путин ще си я върне и ще я очисти от фашистите! СЛАВА НА РУСИЯ!
157
5
 
39
 
! Отговори
Ястребител преди 2 години
Хора, какво говорите за тия бригади в уб-и-тите щати. Дайте да обсъждаме клетниците в бункера, които скоро ще бъдат изпарени. Това е по-интересна тема! С другото бягате от идеята на статията!
156
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонимеН 165 И къде е проблема? Пак да попитам, не са ти платили това, за което си подписал ли? Или просто си отишъл с някакви илюзии, че ще станеш богат от чистене на маси по баровете и фастфуд веригите? Тези програми са за хора, които искато да си подобрят английския и искат да изкарат някой лев джобни. Има хора, които имат късмет да попаднат на хубави места и изкарват много добри пари, но това е въпрос на шанс. Бил съм три пъти на бригада, само веднъж успях да се прибера с "много" пари.
155
4
 
48
 
! Отговори
вет.д-р Г.Заров преди 2 години
до "До Пешо Z" -"...След като руснаците бъдат изтласкани обратно на тяхна териотория и се посрамят пред целия свят..." Ха-ха !Явно твоите колумбийски витамини са по-силни И от тези на хер Зеленски !
154
1
 
44
 
! Отговори
До Азовец преди 2 години
Ми, лежи си ве! Кой те кара да излизаш! Стой си там и тва е!
153
37
 
10
 
! Отговори
Азовец преди 2 години
По-добре да си лежа свободен в подземията на Азовстал, отколкото да ставам роб на Путин, евакуационните коридори са път към робството на Путин - ***/smotri_z/1152
152
0
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До 162: Казвам ти веднага. Върнах се със спестени 4500 лева. Данъците ми бяха 1800. Да отида до там + квартирата беше 3800 лева. Ти направи сметката, явно си по-добър от мен в това. Та, направи я! :)
151
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 144 - с ядрени оръжия няма да изпълнят операцията, с ядрени оръжия ще я провалят. Ще я изпълнят едиснтвено ако освободят Украйна и запазят живота на цивилните. Само с ограничена военна част от 100 хил до сега успяха да освободят половин Украйна (украинската армия е 600 хил, и една от най-добра въоръжените), така че ядрени оръжия не са нужбни, дори повече войска не е нужна, няма с кой да се бият ако вкарат повече войска.
150
3
 
46
 
! Отговори
дяконЪ преди 2 години
...почнаха да излизат и наемници...2 франсета и 3 неандерталци опс холандци...Споко дето казваш ама споко тя истината както казваше дядо е една и почва да лъсва.
149
7
 
42
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
Сега всичките азовци ще бъдат избити като кучета. Клоуна да им направи паметник в Киев най-добре или 1 малък до този на бандера.
148
8
 
41
 
! Отговори
Точен преди 2 години
Няма понятие "киевска" чак до 19 век. Има Русь от 10 век.. Има руси още от 8 век. Понятието "украинци" се появява чак в средата на 19 век. Казвали са им новоруси, т.е. в историята старите руси са в Москва, а новите в Киев. Паисий си пише: "Четете историята!" А не Уикипедията на ФАЩ.
147
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонимеН 156 "Смляха ме от работа, а насреща, нищо." Кое точно от това, което е написал 121 е "вярно", че ми е интересно, и какво точно означава "насреща нищо"? Не са ти плащали заплатата ли? Така като слушам, щом си си върнал прилични данъци, значи са ти я плащали и още как. Та, какво значи "насреща нищо"?
146
34
 
7
 
! Отговори
До Пешо Z преди 2 години
Сбъркал си винишки, яма да стане така.Украйна ще се възстанови с руски пари, а русия се разпада на съставни части, тъй като е един кух глинен идол...
145
3
 
38
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 2 години
да де, ама размяна на терористи,наркомани и военни престъпници с пленени войници на РФ няма да има.На главорезите от несъществуващия вече ултранацистки полк Азов най-човешки им бе предложено да се предадат.Без друга опция. Е,като не щат, ко да праим? От ясно по-ясно,те са заминали отвсекъде! И изобщо защо всеки ден ни информират подробно за теа? На мен ми е по-важно дали утре и в събота ще валят градушки в България, а не дали над теа хитреци ще валят Градове! Айде у десно, като са толкова ербап!
144
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 144/152 "Руснаците няма да се изтеглят и ще изпълнят операцията докрай. Ако се наложи и с ядрени оръжия." Няма да има ядрени оръжия, дори и тактически, защото русНАЦИте знаят, че след това изчезват от лицето на Земята.
143
0
 
24
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
Аз също съм бил на бригада в щатите. Ходих 2019 в Provincetown - г-е-й столицата на Cape Cod. Това, което 121 казва е доста вярно. Визирам отношението на американците към нас. Работих в ресторант Patio, като foodrunner. Смляха ме от работа, а насреща, нищо. Добре че бяха данъците след края на бригадата.
142
4
 
36
 
! Отговори
Обикновен фашизъм преди 2 години
Украйна още не си е прибрала телата на убитите десанчици при опит да превземат остров Змейнии в черно море а вие си мислите че им пука за фашагите в завода,всичко е пропаганда и пари.
141
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 141/144 "Това че момчето си разказва историята, а на теб тя просто не ти изнася, не означава, че е фейк." Означава, защото съм бил многократно в САЩ, включително и като студент на бригади и това не може да се случи там. На такъв работодател ще му стъжнят живота, там всеки се пази от това да не обижда и дискриминира, камо ли по такъв начин, защото съдебните дела са ЖЕСТОКИ. Да не говорим за фейка за "картата". Така не се получава "карта". Човека няма идея за какво става дума. Личи си.
140
28
 
4
 
! Отговори
До Бум преди 2 години
Много смешна опорка бате, как Киев може да им забрани? Или по точно да ги принуди. Абе вие руските ватнячета можете ли да мислите логично? 90% от руснаците и феновете им са с ограничен умствен капацитет и затова се манипулират толкова лесно.