Киев попари надеждите за спасяване бойците в "Азовстал" с офанзива

Деблокиране на металургичния комбинат би струвало много човешки жертви
12 май 2022 08:47, Елка Василева
296
Киев попари надеждите за спасяване бойците в "Азовстал" с офанзива
Снимка: БГНЕС

Украинското военно командване попари надеждите за спасяване на блокираните в металургичния комбинат "Азовстал" в Мариупол свои бойци чрез офанзива срещу обкръжилите ги руски войски, предаде ДПА.

Още по темата
"Към днешна дата подобна операция за деблокиране би изисквала значителен брой войници, защото украинските сили са на 150-200 км", заяви заместник-началникът на украинския генерален щаб Олексий Громов и добави, че всяка подобна операция би имала много висока цена в човешки животи, тъй като руските войски са изградили силна отбрана.

Пристанищният град Мариупол в Югоизточна Украйна от повече от два месеца е обсаден от руските сили.

Според украинския вицепремиер Ирина Верешчук в комбината остават около 1000 защитници, половината от които ранени, а според руски източници на територията на огромния комплекс на стоманодобивното предприятие са блокирани 2500 украински бойци и чуждестранни наемници.

Верешчук предложи размяна с Русия за освобождаване на украинските войници там.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До :( ...не бързай със стандарта на живот в Германия...като гледам колко сериозно са се заели да се самосъсипят
38
12
 
34
 
! Отговори
Скоро преди 2 години
Путин не е решил, не ги е превзел, но нека ги остави да си изкарат сами кирливите ризи, че все той е лошият и им е удобно оправдание.
37
33
 
21
 
! Отговори
:( преди 2 години
Гледайки стандарта на живот на победената Германия скоро Руснаците ще станат икономически емигранти в Украйна.Да не забравяме че дори Италия е с по-голям БВП от Русия и парите на Русия за война свършиха.
36
19
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 32 "Скапаните" янки за 3 седмици превзеха Багдад, за 4 седмици Афганистан. През ВСВ германците за 4 седмици превземат Париж. Прости ФАКТИ за заслепени хора.Да живее България!
35
25
 
48
 
! Отговори
хм преди 2 години
Тоз пък. Ако руснаците пожелаят, точно за един ден и завода и азовците ги няма. Но първо, те искат онова долу, за да го покажат на света и второ, ако тръгнат да решават проблема кардинално, хем ще свършат услуга на запада като унищожаш доказателствата, хем ще настроят света срещу себе си.Защото всички ще ги обвинят във варварство.Тръгне ли се на тотална война...само се кръстете и се молете да не се. Дори не става дума за ядрен арсенал. Лошото е,че САЩ се надяват на това, за да демонизират Русия
34
26
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво мрънкате че не могли да превземат завода, все пак досега украинските защитници-герои държаха доста заложници като жив щит долу.
33
40
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия 3 месеца се занимава с един завод. 1500 танка аут. 30000 войници- аут. 30000 дезертирали. Мъка тотална. А НАТО? Нато още не се е намесил. Мерси.
32
6
 
32
 
! Отговори
До 37 преди 2 години
Човек, ти си с ТЕЛК. Гледай си супер бол и другите предавания за бавноразвиващи се и си заминавай.
31
6
 
33
 
! Отговори
иван преди 2 години
Ще им помогне Ерменския поп.Слава на Украйна.
30
9
 
37
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Колегата по-долу е прав за холивудската продукция в чест на азовците-няма да се мине без мъжка любов и нежни ласки..
29
47
 
13
 
! Отговори
Свърши преди 2 години
Руската офанзива приключи. Дори един завод не могат цял месец да превземат. Свършиха парите. Те ще го превземат в един момент, но настъплението на Русия приключи завинаги.
28
9
 
24
 
! Отговори
До 33 преди 2 години
Не иска да го превзима. Но явно твоите разсъждения могат само дотук да я докарат. Нищо де, ще поживеем и ще видим. :)
27
13
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 23Знаеш ли, първоначално си бях помислил, че армията на Русия е много зле, но по едно време си викат:абе,тея воюват сами срещу целия запад.Украйна има много голяма армия, доставят и оръжие на поразия,армията им на практика се ръководи от натовксите генерали, цялото разузнаване,сателити и всичко е в тяхна услуга.И накрая пак Русия може и бавно,но напредва.САЩ десетилетия не успяха да направят нищо в Афганистан.От всякъде си тръгнаха с клюмнал нос,но очакват Русия за 7 дена да победи
26
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според руски източници на територията на огромния комплекс на стоманодобивното предприятие "Азовсталь" са блокирани 2500 украински бойци, бендеровци-нацисти, чуждестранни наемници и отановски висши военни инструктори.
25
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна пари нема, има огроомни дългове
24
7
 
40
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Още отпреди седмица, след първата евакуация на цивилни, когато няколко азовеца се опитаха да се измъктат "преоблечени като баби", от азовците се чуват ЕДИНСТНЕНО обвинения към киев.
23
8
 
42
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Същата история като немците при Сталинград.Руснаците имат опит за такива работи.Но сега там се крият и западни мишоци.
22
30
 
13
 
! Отговори
Размазан пармезан преди 2 години
Аз тоя завод лично ще го превзема най - късно до 9 май 2050 г, путларах акбар!
21
7
 
47
 
! Отговори
до 18 преди 2 години
Нещо или по-скоро някой. Ако беше нещо - например лаборатория, документи и тн да го бяха унищожили. Явно има хора (например висши Западни военни) които ако бъдат хванати от Руснаците ще стане голям скандал и по някакъв начин дори ще оправдаят конфликта. И съответно ще обезсмислят опорките на Запада.
20
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахахахаха. Там щели да си стоят. Ненормалници! Нещо криете отдолу, мишоци! Ще да е важно за някого това нещо, а? ХХахахах