Бойците на "Азовстал" са докарани в контролирана от Русия зона

Руският Следствен комитет планира да разпита войниците
17 май 2022 21:22, Йоана Цонева
110
Бойците на "Азовстал" са докарани в контролирана от Русия зона
Снимка: БГНЕС

Според свидетел на "Ройтерс" седем автобуса с украински бойци, които в продължение на седмици се съпротивляваха срещу руските сили в стоманодобивния завод "Азовстал" в пристанищния град Мариупол, са пристигнали във вторник в бивша наказателна колония в контролирания от Русия град Оленовка край Донецк.

Още по темата

Информационната агенция ТАСС съобщи, че руският Следствен комитет планира да разпита войниците, много от които са членове на батальона "Азов", като част от разследването на това, което Москва нарича "престъпления на украинския режим".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
15
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как може да се предават, а и после да се разменят? Путин е мека Мара. Ако беше Сталин на първия ден щеше да ги издави като мишки в дупки.
54
11
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пленените нацисти от азовстал са охранявани от руските властиКоректното заглавие
53
12
 
34
 
! Отговори
До 64 преди 1 година
Защо озобщо отговаряш на наркозависимСороскиГендар. Като нишо от четенето на коментара му можеш да лепнеш Спин или друга венерическа болест или пък той може да забременее и да те съди за башинство
52
15
 
55
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Между другото, днес в руския парламент имаше обсъждане за връщане на смъртната присъда и за обявяването на Азов като терористична организация! Така че мърдане няма вече!
51
12
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Гугъл пише, че имало тонове сярна киселина в Азовстал. Унищожили са доказателства със сигурност, но натовските генерали със сигурност са живи и ще изпълзят като хлебарkии.
50
73
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според рашистите, ако защитаваш страната си се наричаш военно престъпник. А ако нападаш чужда държава, няма проблем и всички трябва да те уважават. Еати долната работа
49
11
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо на "Любенка" да запеят като славейчета. А потом по етапу в колонии в ГУЛАГ. Там места има много...
48
9
 
86
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
Бойците и героите не се крият в мазетата зад цивилни. Не защитаваш град като се криеш в канализацията. Тия са си престъпници и като такива ще си понесат отговорността.
47
6
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да вземем да ги настаним на нашите хотели по морето, Кирчо да се обади да пита..
46
5
 
35
 
! Отговори
Ами преди 1 година
До До 30 магнезиеви - който взивяват мините ! трябва повечене само да четеш но и да разбираш това което пишеш ! С този магнезии руснаците си отвориха пътя към бункера и те затова се предадоха
45
72
 
10
 
! Отговори
До 54 преди 1 година
Те са ясни, защитават си родината, ами руснаците за къв ги дават тези хиляди жертви като знаят, че така или иначе ще загубят войната, а дори и да стане чудо и да спечелят, пак ще са в четвъртия свят?
44
4
 
49
 
! Отговори
ПорЦелан преди 1 година
Фойерверките които видяхме не бяха фосфорни, а магнезиеви. Така разминираха зоната и взривиха всички неизбухнали боеприпаси. И да не се бяха предали щяха да ги избият вътре.
43
8
 
11
 
! Отговори
Евакуация преди 1 година
е за широката публика !Всички (коитосе интересуапт от Укр-на )зная , че клоуна е просто еднатухла в стената ! Всички решаваше решава "Азов "и даже оръжието което ще се препродава както и хуманитарната помощ печели само "Азов " и още една истина 200 са само студените !!! а всички общо - в пъти
42
6
 
22
 
! Отговори
hasmokar преди 1 година
И биде бит като магаре, укропа от мариопа.
41
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Останаха ли още "смелчаци" в катакомбите?
40
8
 
25
 
! Отговори
Сталин преди 1 година
Фоерверките бяха термитни, иначе си има касетъчни, фосфорни също..., само кравария не си е унищожила химическия арсенал, тъй че само тя може да пусне химикали, както го е правила неведнъж
39
35
 
12
 
! Отговори
Кривондел преди 1 година
Оттук нататък Путин може само да покаже на гърба на тия хора колко злоба и омраза е натрупал от тоталния крах на операцията.
38
9
 
37
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
До дядо йоцо гледа Соре, но укронацистите ще бъдат съдени в Донецк и Луганск съответно ДНР и ЛНР в сътава на РФ . А както е добре известно, международните закони нямат превес над руските в Русия !
37
7
 
30
 
! Отговори
Сталин преди 1 година
Що на транспортната фирма на автобусите има логото Z?, Да не би Zеленски да е минал в друг бранш?
36
41
 
13
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 1 година
Ako някой може да съди украински граданин за ''пресъпления'' извършени в Украйна, то това може да е единствено украински съд или международен. Руски съд не може да съди тези хора за нищо.