Бойците на "Азовстал" са докарани в контролирана от Русия зона

Руският Следствен комитет планира да разпита войниците
17 май 2022 21:22, Йоана Цонева
110
Бойците на "Азовстал" са докарани в контролирана от Русия зона
Снимка: БГНЕС

Според свидетел на "Ройтерс" седем автобуса с украински бойци, които в продължение на седмици се съпротивляваха срещу руските сили в стоманодобивния завод "Азовстал" в пристанищния град Мариупол, са пристигнали във вторник в бивша наказателна колония в контролирания от Русия град Оленовка край Донецк.

Още по темата

Информационната агенция ТАСС съобщи, че руският Следствен комитет планира да разпита войниците, много от които са членове на батальона "Азов", като част от разследването на това, което Москва нарича "престъпления на украинския режим".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
44
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се радвайте в аванс комуномутрички, съветската пропаганда си е подготвила всякакви варианти, но защитниците си остават защитници. Единственото което може да стане е допълнителни репарации след края на войната . А войната Путин я загуби в деня когато започна вероломното нападение на съсед и то близкоговорящ. Сега някои се мъчат да отмъкнат дребни привилегии, ни те не тежат достатъчно, пък и сметките им всички ги виждат. Пресата на санкциите изсмуква ресурса на Русия. Бавни и сигурно
34
2
 
21
 
! Отговори
До 30 преди 1 година
Фойерверките, които видяхте са фосфорни бомби.
33
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не са докарани, а са се евакуирали по посока на Сибир по препоръка на личния им лекар с оглед чистия въздух и чистата вода който има на места като Сахалин и Чукотка. Физическия труд ще им се отрази благотворно и ще помогне да се освободят от натрупания стрес.
32
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що така бе не бяха ли евакуирани от зеленски. Как така се оказаха пленници на Руснаците. Когато лъжете си синхронизарайте писанията. Щото ми писна да чета и гледам лъжливи новини. Мен неможе да излъжете гледам всички Руски телевизии със сателитната чиния директно от спътника. Още вчера знам че азовците се предадоха част от тях са настанени в болница.
31
7
 
48
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Интересното ще започне когато огласят арестуването на адмирал Ерик Олсън.
30
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нацисти казвате, един от съоснователите на Азов, Натхан Казин, евреин, бивш военнослужещ от IDF - израелската армия. евреи нацисти ?
29
11
 
34
 
! Отговори
До 26 преди 1 година
Не за това. В подземията те са получавали прясна вода и храна през тунели с влакова композиция. Можели са винаги да избягат. Руснаците чак миналата седмица разбират за това и я разрушават от въздуха с бомби. Укритията въпреки това, не са пробити. Долу имат биолаборатории с усилени изкуствено патогени. Не са им дали да избягат техните. Тогава ще стане ясно всичко. 1 млрд. долара са превели на близките им.Те самите не могат да разрушат биолобораториите, защото пак ще умрат.Тези долу са виновните
28
6
 
32
 
! Отговори
Като САВЧЕНКО преди 1 година
Язовците Ще ги остават да им заработят мозъците и после ще ги пуснат като коректировчицата Савченко. От нея Потрошенко беше свил опашката между краката. Тя стана една от най-активните противници на зеления кървав клоун! А само как укропитеците я героизираха в началото!
27
5
 
51
 
! Отговори
Сталин преди 1 година
Целите на спец операцията ще бъдат постигнати, дали с лунен пейзаж и фоерверки(запалителни)..но ще бъдат!!! Назад няма!!!
26
4
 
39
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Следваща спирка - разходка до Сибир!Дали осъзнават, че техният край няма да е Happy?!
25
4
 
45
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Батальон Азов докладва, че поставената им задача по "евакуация" е изпълнена успешно.
24
4
 
61
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Само за сведение, Кремъл не третира нацистките батальони участвали 8 (осем ) години в геноцида в Донбас като военнопленици, а като военнопрестъпници!
23
1
 
54
 
! Отговори
евакуирани в ПЛЕН :) преди 1 година
интересна "евкуация" се е получила :)
22
6
 
58
 
! Отговори
Беновска пита преди 1 година
Ало," анонимния #18 За какви " бойци" дрънкаш бе тикво куха?? Това са укрофашистите от " Азов" татуирани с нацистки символи и свастики,както и канадски,френски и какви ли не наемници!! Всички те са като плъхове,изпълзяли от катакомбите и тунелите,озверели от глад,жажда и инфектирани наранявания!! Всички те след " евакуацията" са взети в руски плен!!
21
9
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Половината язовци са мъртви, а другата половина - в руски плен. И защо - защото на Зеленски нареди да се сражават на всяка цена за Мариупол, вместо да се изтеглят от него, въпреки очевидната военна логика и съветите на всички генерали. Абсолютно копие на трагедията и плена на 6-та армия на Вермахта с фелдмаршал Фридрих Паулус в Сталинград, заради ината на Хитлер, преди 80 години!
20
57
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ПУТАНОФИЛА ДА НЕ СЕ РАДВА!! ЗА КОМУНДЕЛИСТАН ВЕЧЕ БЪДЕЩЕ НЯМА И Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ КА ПУТААНА ЩЕ ОСТАНЕ ЖИВ ОЩЕ МАЛКО ИЛИ НЕ!
19
7
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледам тези нещастници и си мисля, кой им проми мозъците на тези украинци? Всички говорят руски. Няма руско семейство без украинец и украинско без руснак.
18
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вместо вакснция в България ще отидат на почивка в Сибир.
17
28
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ПОДКРЕПЯМ УКРАЙНА, НО НЕ И ЕКСКРЕМЕНТА ЗЕЛЕНИНСКИ ЕДНО ПЪЛНО ПОСМЕШИЩЕ!
16
10
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега ще се сбъдне мечтата на нацистите да влязат в Москва. Вярно, не като завоеватели, а като военнопленници, точно както фашистките орди преди 80 години!