Северна Македония има добро предложение за България

Буяр Османи очаква единна позиция от правителството
18 май 2022 18:11, Росен Стойчев
56
Северна Македония има добро предложение за България
Снимка: БГНЕС/EPA

Очакваме България да обяви единна позиция на правителството за преговорите със Северна Македония.

Още по темата
Това обяви македонският външен министър Буяр Османи, цитиран от Нова Македония.

Дипломатът обяви, че между двете страни има диалог. Въпреки това е трудно да се водят разговори без ясна единна позиция.

"Смятам, че на масата има едно добро пердложение, което е реален компромис. Вероятно там става въпрос за липса на единна позиция, която да бъде съобщена на нашето правителство", заяви Османи.

Коментира и изказване на българския държавен глава Румен Радев. Българският представител обяви, че няма да позволи македонизмът да влезе в ЕС.

Османи смята, че в българската страна има лица, които се опитват да провокират грешка в преговорите. Допълни, че други страни нямат забележки, относно реформите в страната.

Северна Македония ще се опита да изгради позитивен диалог с България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
46
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
До Разумният компромис: "РМС се присъединява към Република България"? Няма да се съгласят в Скопие. Един македонски политик го беше казал точно: "Предпочитам да съм министър в Македония отколкото областен управител в България". По-ясно обяснение на причината за българофобията, която налага политиците в РСМ не съм чувал.
20
4
 
51
 
! Отговори
Някой преди 1 година
"Северна Македония ще се опита да изгради позитивен диалог с България". Не приказки а действия трябват. Диалозите няма да решат нищо. Докато ни наричат фашисти и нагло ни крадат историята никакви отстъпки. Докато се отнасят с нас като с членове на олигопартията - И дума да не става за вдигане на вето. Сега е момента давидим има ли България истински държавници, или марионетки, готови да продадат подвига на Ботев и Левски възможно най- скъпо и да си запълнят банковите сметки.
19
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мацедония е враг на България, факт. Управляващите България са също врагове на България. Така че знаете какво да очаквате. Ще се вземе такова решение, че България да е губещата страна.
18
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всъщност аз искам да пожелая влизането им в ЕС, защото от тоя ЕС хубаво няма да видят, както и ние не сме видяли. Иначе при нормални обстоятелства, България трябва да отговори подобаващо на омразата която лъха от фиромците и да блокира клооааката им да не влезе никога в ЕС. Но пак, ЕС е помийнна яма и фиромщината принадлежи вътре при говввнатта.
17
0
 
5
 
! Отговори
Дар от БОГ ТАНГРА преди 1 година
Човек който е неприятен, това е така , защото хора са му повлияли много сериозно ! Оправията да е му помогнат да си дойде на себе си и да бъде приятен както никой друг на света !
16
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македонизма е враг на България. Другите страни нямат забележки защото не ги крадат тях. Гърците си решиха въпроса с кражбите и ги накараха да махнат имената на места именувани на Александър Велики и Филип Втори, преди ги накараха да сменят знамето със звездата на Вергина, което в Гърция е същото но на син фон, същото като нашето зелено знаме Свобода или смърт крадците го ползват с червен фон. Всичко ще сменят само някой да ги накара.
15
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Други страни нямали забележки към Северна? Ония ден се биха на изложение на виното с гърците! И да, те имат проблем само с България и Гърция, щото само нашата история крадат. Пропуснали са да обявят Наполеон за северномакедонец, иначе щяха да имат проблеми и с французите. А Чърчил не е ли традиционна северномакедонски фамилия от Битоля, а?
14
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До МАКЕТАТА Република Македония спира да съществува с договора с Гърция от 2018 г. Става сеяерна.
13
4
 
34
 
! Отговори
Димитър Кетипов преди 1 година
Ич не ми дреме за тия Шиптари... Ес през крив макарон
12
3
 
16
 
! Отговори
Путин е виновен! преди 1 година
Тъй да знаеш Османи!!!!
11
3
 
23
 
! Отговори
е ле па тоя... преди 1 година
Османи смята, че в българската страна има лица, които се опитват да провокират грешка в преговорите.Ооооо...какъв ужасььь...отивам да си разплета чорапите от мъкааа....
10
3
 
17
 
! Отговори
фригиднаКУЧКА преди 1 година
Показвам ти пръста намиращ се между показалеца и безименния....
9
2
 
34
 
! Отговори
sd преди 1 година
ако ЕС приеме държави като С. Македония, Албания, Черна Гора, Сърбия, то това ще е катастрофа. Черна гора е купена от Русия и ще блокира всяко възможно решение. За Сърбия да не говорим. Само ще искат милиарди за щяло-нещяло. ЕС ще се обезсмисли и големите държави ще напуснат, за да си правят нов съюз.
8
3
 
35
 
! Отговори
ха-ха-хи преди 1 година
ОЧАКВАЙТЕ....ВЕТОТО ПРОДЪЛЖАВА !!!!!
7
3
 
32
 
! Отговори
ГоцеДелчев къмОСМАНИ преди 1 година
И какво е предложението?????Да учим албански или да нахлузим шалварите????
6
3
 
45
 
! Отговори
Упсьььь... преди 1 година
Някой разбра ли на тоя северомакедонец-ОСМАНИ какво е доброто му предложение за България...Питам за един мой приятел-българин от РСМ който живо се интересува по този въпрос...
5
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кире, нали знаеш какво НЕ трябва да правиш ако искаш да живееш?
4
2
 
41
 
! Отговори
каза като рече преди 1 година
За компромиси забравете!Има си ясни и точни искания!Изпълнете ги и прав ви път!
3
4
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Под добро предложение разбирам да ни върнете обратно територията и историята. В противен случай не ме вълнува.
2
5
 
51
 
! Отговори
Ганчо Гришев преди 1 година
Компромис никакъв, иначе ви чака народна любов.